Jednoduché čokoládové lievance

Tu máte jednoduchý recept na čokoládové lievance:

Suroviny:

  • 1 ½ šálky múky
  • 1/3 šálky kakaa
  • ½ šálky cukru
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 šálka mlieka
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice rozpusteného masla
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

 

Jednoduché čokoládové lievance

Postup:

  1. V miske zmiešajte suché zložky – múku, kakao, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V inej miske rozmiešajte mlieko, vajcia, rozpustené maslo a vanilkový extrakt.
  3. Pomaly pridávajte mokré zložky do suchých zložiek a miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Môžete použiť mixér alebo miešať ručne.
  4. Rozohrejte plech na lievance a podrste ho rozpusteným maslom alebo nanesením masla pomocou štetky.
  5. Na plech nalejte cesto do tvaru lievancov a pečte ich asi 2-3 minúty na každej strane, kým nie sú pevné a upiecťe rest.

Podávajte s javorovým sirupom, šľahačkou alebo čerstvým ovocím. Dobrú chuť!

 

2)

Ak hľadáte spôsob, ako si spríjemniť nedeľné ráno, jednoduché čokoládové lievance sú tou pravou voľbou. Tento recept je rýchly, jednoduchý a najmä chutný. Spojte sa s rodinou a pripravte si spoločne sladké chvíle plné čokoládovej chuti.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na prípravu základného cesta na čokoládové lievance budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 šálka múky
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 šálka mlieka
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice rozpusteného masla
  • 1/4 šálky kakaa v prášku
  • Čokoládové kúsky na ozdobu (voliteľné)

Postup na prípravu lievancov

Príprava čokoládových lievancov je veľmi jednoduchá. Nasledujte tieto kroky:

  1. V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a kakao, kým sa dobre nespoja.
  2. V druhej miske zmiešajte mlieko, vajce a rozpustené maslo. Potom pridajte mokré ingrediencie k suchým a jemne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Na panvici rozohrejte trošku masla a nalejte cesto, aby vznikli lievance. Pečte zhruba 2-3 minúty z každej strany, resp. kým sa na povrchu neobjavia bublinky.
  4. Podávajte s čokoládovými kúskami navrchu, medom alebo ovocím podľa chuti.

Užite si tieto jednoduché čokoládové lievance, ktoré vám prinesú úsmev na tvár!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Klaudia Fabian píše:

    Toto vyzerá super! Určite to skúsim!

  2. Zipser Ivan píše:

    Určite vyskúšam tento recept. Ďakujem!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *