Jednoduché orechové rožky

Jednoduché orechové rožky ktoré vám zachutia.

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 100 g masla (rozpusteného)
  • 50 g práškového cukru
  • 1 lyžica rumu
  • 2 vajcia
  • 150 g mletých orechov
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • na posypanie: práškový cukor

 

Jednoduché orechové rožky

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, práškový cukor a vanilkový cukor.
  2. Pridajte rozpustené maslo, rum a vajcia. Dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Následne pridajte mleté orechy a ešte raz premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  4. Cesto nechajte odpočívať v chladničke asi pol hodiny.
  5. Počas toho si pripravte plech s papierom na pečenie a rozohrejte rúru na 180 °C.
  6. Z chladného cesta tvarujte male rožky a ukladajte ich na pripravený plech.
  7. Pečte vo vyhriatej rúre asi 15 – 20 minút, alebo kým rožky nezískajú zlatohnedú farbu.
  8. Po vybratí z rúry nechajte orechové rožky vychladnúť a posypte ich práškovým cukrom.
  9. Hotové rožky si môžete podávať a vychutnať ako sladkú pochúťku kávou alebo čajom.

Dobrú chuť!

 

2)

Orechové rožky sú obľúbeným dezertom, ktorý si získava srdcia mnohých milovníkov sladkostí. Tieto malé, krehké koláčiky sú ideálne na rôzne príležitosti, či už na rodinné oslavy, vianočné sviatky alebo len tak na chuť pri káve. V nasledujúcom článku vám prinesiem jednoduchý recept na ich prípravu.

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 100 g masla (sprejímeme, že je vychladené)
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g mletých orechov (vlašské alebo lieskové)
  • 1 žĺtok
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Príprava cesta: V miske zmiešajte hladkú múku, práškový cukor, mleté orechy, vanilkový cukor a štipku soli. Pridajte vychladené maslo nakrájané na kocky a žĺtok. Zo všetkých surovín vypracujte hladké cesto. Ak by bolo cesto príliš suché, môžete pridať trošku studenej vody.

  2. Chladenie cesta: Z hotového cesta vytvorte guľu, zabalte ju do plastovej fólie a nechajte ju aspoň na 30 minút odpočívať v chladničke. Tento krok pomôže cesto skryštalizovať a uľahčí vám tvarovanie.

  3. Tvarovanie rožkov: Po uplynutí doby chladenia vyberte cesto z chladničky a rozporciujte ho na menšie kusy. Z každého kusu vytvorte valček a ten potom zahnite do tvaru rožku.

  4. Pečenie: Rožky uložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 12-15 minút, alebo kým nie sú zlatisté.

  5. Dokončenie: Po upečení nechajte orechové rožky vychladnúť a následne ich posypte práškovým cukrom.

Tipy na záver:

  • Ak chcete zvýrazniť chuť, môžete pridať do cesta štipku škorice alebo citrónovej kôry.
  • Rožky môžete skladovať v uzatvorenej nádobe niekoľko dní. Avšak, ich chuť je najlepšia čerstvá!

Jednoduché orechové rožky sú vynikajúcim spôsobom, ako potešiť seba i svojich blízkych. Ich lahodná chuť a jemná textúra vás určite nadchne. Neváhajte a vyskúšajte tento recept, určite nebudete ľutovať!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *