Jednoduché orechové rožky

Jednoduché orechové rohlíčky, ktoré vás nadchnú. Tak ako aj mňa a moju rodinu..

Ingrediencie:

  • 250 g obyčajnej múky
  • 100 g masla (roztopeného)
  • 50 g práškového cukru
  • 1 polievková lyžica rumu
  • 2 vajíčka
  • 150 g drvených orechov
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • na posyp: práškový cukor

 

Jednoduché orechové rohlíčky

Postup:

  1. V miske skombinujte múku, práškový cukor a vanilkový cukor.
  2. Pridajte roztopené maslo, rum a vajíčka. Dôkladne zamiešajte, kým nevznikne homogénne cesto.
  3. Potom primiešajte drvené orechy a znovu premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  4. Cesto nechajte oddychovať v chladničke približne 30 minút.
  5. Medzitým si pripravte plech vyložený papierom na pečenie a predhrejte rúru na 180 °C.
  6. Z vychladeného cesta formujte malé rohlíčky a ukladáte ich na pripravený plech.
  7. Pečte v predhriatej rúre asi 15 – 20 minút, alebo až rohlíčky dostanú zlatohnedý odtieň.
  8. Po upečení nechajte orechové rohlíčky schladiť a následne ich posypte práškovým cukrom.
  9. Hotové rohlíčky môžete servírovať a vychutnávať ako sladkú dobrôtku pri káve alebo čaji.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Jednoduché orechové rožky - 2

2) Jednoduché orechové rožky

Orechové rohlíčky sú veľmi populárnym dezertom, ktorý sa teší obľube u mnohých milovníkov sladkého. Tieto malé, krehké pečivo sú ideálne na rôzne slávnostné príležitosti, či už na rodinné oslavy, vianočné sviatky alebo sa len tak potešiť pri káve. V nasledujúcom článku vám predstavím jednoduchý recept na ich prípravu.

Ingrediencie:

Ako dlho sa varí strakatá fazuľa?

Ako dlho sa varí strakatá fazuľa?

Čítať viac »

  • 250 g obyčajnej múky
  • 100 g masla (mimochodom, je vychladené)
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g drvených orechov (vlašské či lieskové)
  • 1 žĺtok
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Príprava cesta: V mise skombinujte obyčajnú múku, práškový cukor, drvené orechy, vanilkový cukor a štipku soli. Pridajte vychladené maslo nakrájané na kocky a žĺtok. Z týchto ingrediencií vytvorte homogénne cesto. Ak je cesto príliš suché, môžete pridať trošku studenej vody.

  2. Chladenie cesta: Z hotového cesta vytvorte guľu, zabaľte ju do plastovej fólie a nechajte aspoň 30 minút odpočívať v chladničke. Tento krok pomôže cesto stabilizovať a uľahčí tvarovanie.

  3. Tvarovanie rohlíčkov: Po uplynutí doby chladenia vyberte cesto z chladničky a rozdeľte ho na menšie kusy. Z každého kusu vytvorte valček a ten potom zahnite do podoby rohlíčka.

  4. Pečenie: Rohlíčky položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 12-15 minút, alebo kým nie sú zlatisté.

  5. Dokončenie: Po upečení nechajte orechové rohlíčky schladiť a posypte ich práškovým cukrom.

Tipy na záver:

  • Ak chcete zvýrazniť chuť, môžete do cesta pridať štipku škorice alebo nastrúhanej citrónovej kôry.
  • Rohlíčky môžete uchovávať v uzatvorenej nádobe niekoľko dní. Ich chuť je však najlepšia čerstvá!

Jednoduché orechové rohlíčky sú vynikajúcim spôsobom, ako potešiť seba aj svojich blízkych. Ich lahodná chuť a jemná textúra vás určite osloví. Neváhajte a vyskúšajte tento recept, určite nebudete sklamaní!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *