Jednoduché orechové rohlíčky, ktoré vás nadchnú. Tak ako aj mňa a moju rodinu..
Ingrediencie:
- 250 g obyčajnej múky
- 100 g masla (roztopeného)
- 50 g práškového cukru
- 1 polievková lyžica rumu
- 2 vajíčka
- 150 g drvených orechov
- 1 balenie vanilkového cukru
- na posyp: práškový cukor
Jednoduché orechové rohlíčky
Postup:
- V miske skombinujte múku, práškový cukor a vanilkový cukor.
- Pridajte roztopené maslo, rum a vajíčka. Dôkladne zamiešajte, kým nevznikne homogénne cesto.
- Potom primiešajte drvené orechy a znovu premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Cesto nechajte oddychovať v chladničke približne 30 minút.
- Medzitým si pripravte plech vyložený papierom na pečenie a predhrejte rúru na 180 °C.
- Z vychladeného cesta formujte malé rohlíčky a ukladáte ich na pripravený plech.
- Pečte v predhriatej rúre asi 15 – 20 minút, alebo až rohlíčky dostanú zlatohnedý odtieň.
- Po upečení nechajte orechové rohlíčky schladiť a následne ich posypte práškovým cukrom.
- Hotové rohlíčky môžete servírovať a vychutnávať ako sladkú dobrôtku pri káve alebo čaji.
Prajem vám dobrú chuť!
2) Jednoduché orechové rožky
Orechové rohlíčky sú veľmi populárnym dezertom, ktorý sa teší obľube u mnohých milovníkov sladkého. Tieto malé, krehké pečivo sú ideálne na rôzne slávnostné príležitosti, či už na rodinné oslavy, vianočné sviatky alebo sa len tak potešiť pri káve. V nasledujúcom článku vám predstavím jednoduchý recept na ich prípravu.
Ingrediencie:
- 250 g obyčajnej múky
- 100 g masla (mimochodom, je vychladené)
- 100 g práškového cukru
- 50 g drvených orechov (vlašské či lieskové)
- 1 žĺtok
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- práškový cukor na posypanie
Postup:
-
Príprava cesta: V mise skombinujte obyčajnú múku, práškový cukor, drvené orechy, vanilkový cukor a štipku soli. Pridajte vychladené maslo nakrájané na kocky a žĺtok. Z týchto ingrediencií vytvorte homogénne cesto. Ak je cesto príliš suché, môžete pridať trošku studenej vody.
-
Chladenie cesta: Z hotového cesta vytvorte guľu, zabaľte ju do plastovej fólie a nechajte aspoň 30 minút odpočívať v chladničke. Tento krok pomôže cesto stabilizovať a uľahčí tvarovanie.
-
Tvarovanie rohlíčkov: Po uplynutí doby chladenia vyberte cesto z chladničky a rozdeľte ho na menšie kusy. Z každého kusu vytvorte valček a ten potom zahnite do podoby rohlíčka.
-
Pečenie: Rohlíčky položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 12-15 minút, alebo kým nie sú zlatisté.
-
Dokončenie: Po upečení nechajte orechové rohlíčky schladiť a posypte ich práškovým cukrom.
Tipy na záver:
- Ak chcete zvýrazniť chuť, môžete do cesta pridať štipku škorice alebo nastrúhanej citrónovej kôry.
- Rohlíčky môžete uchovávať v uzatvorenej nádobe niekoľko dní. Ich chuť je však najlepšia čerstvá!
Jednoduché orechové rohlíčky sú vynikajúcim spôsobom, ako potešiť seba aj svojich blízkych. Ich lahodná chuť a jemná textúra vás určite osloví. Neváhajte a vyskúšajte tento recept, určite nebudete sklamaní!