Zemiaková polievka s masovými guľkami (Sulu kofte)

Zemiaková polievka s masovými guľkami, známa aj ako Sulu Kofte, je lahodná jedlo, ktorú si môžete vychutnať. Tu je recept na túto chutnú polievku:

Suroviny:

  • 500 g zemiakov
  • 300 g mletej hovädzej alebo bravčovej múčky
  • 1 veľká cibuľa (na jemno nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (na jemno nasekané)
  • 1 vajce
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • soľ a korenie (podľa chuti)
  • strúhanka na obaľovanie

 

Zemiaková polievka s masovými guľkami (Sulu kofte)

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. V hrnci s osolenou vodou uvaríme zemiaky do mäkka. Potom ich rozmixujeme na kašu.
  3. V miske zmiešame mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, soľ a korenie. Vzniknutú hmotu dobre premiešame.
  4. Z mäsových plátkov tvarujeme guľky o priemeru približne 2 cm.
  5. Guľky obaľujeme v strúhanke.
  6. Na panvici rozohrejeme olivový olej a opekáme guľky zo všetkých strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  7. Zemiakovú kašu zohrejeme v hrnci, pridáme zeleninový vývar a premiešame.
  8. Do polievky pridáme opečené mäsové guľky a necháme ich variť asi 10 minút, aby sa prevarili.
  9. Polievku dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  10. Podávame ju teplú a môžeme ozdobiť jemne nakrájanou čerstvou bylinkou, ako napríklad petržlenom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *