Zemiaková polievka s masovými guľkami, známa aj ako Sulu Kofte, je lahodná jedlo, ktorú si môžete vychutnať. Tu je recept na túto chutnú polievku:
Suroviny:
- 500 g zemiakov
- 300 g mletej hovädzej alebo bravčovej múčky
- 1 veľká cibuľa (na jemno nakrájaná)
- 2 strúčiky cesnaku (na jemno nasekané)
- 1 vajce
- 2 lyžice strúhanky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 litr zeleninového vývaru
- soľ a korenie (podľa chuti)
- strúhanka na obaľovanie
Zemiaková polievka s masovými guľkami (Sulu kofte)
Postup:
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
- V hrnci s osolenou vodou uvaríme zemiaky do mäkka. Potom ich rozmixujeme na kašu.
- V miske zmiešame mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, soľ a korenie. Vzniknutú hmotu dobre premiešame.
- Z mäsových plátkov tvarujeme guľky o priemeru približne 2 cm.
- Guľky obaľujeme v strúhanke.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a opekáme guľky zo všetkých strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Zemiakovú kašu zohrejeme v hrnci, pridáme zeleninový vývar a premiešame.
- Do polievky pridáme opečené mäsové guľky a necháme ich variť asi 10 minút, aby sa prevarili.
- Polievku dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Podávame ju teplú a môžeme ozdobiť jemne nakrájanou čerstvou bylinkou, ako napríklad petržlenom.
Dobrú chuť!