Čínska sladkokyslá polievka

Čínska sladkokyslá polievka presne taká ako z reštaurácie. Mne ju ukázala moja čínska kamarátka a od vtedy pripravujem len tú verziu, ktorú mi ona ukázala. Podstatné je mať pravé a čerstvé potraviny k vareniu. 

Suroviny:

  • 4 šálky zeleninovej vývaru
  • 1/2 šálky octu
  • 1/4 šálky cukru
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 1 šalotka, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 mrkva, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 konzerva bambusových výhonkov, odkvapkaná a nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 konzerva húb, odkvapkaná a nakrájaná na plátky
  • 1/2 hrnčeka ananásových kúskov, odkvapkaných
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať 

 

Čínska sladkokyslá polievka

Postup:

  1. V hrnci zohrejte zeleninový vývar na strednom ohni.
  2. Do vývaru pridajte ocot, cukor, sójovú omáčku a premiešajte, až sa cukor rozpustí.
  3. Vo väčšej miske rozmiešajte kukuričný škrob s trochou vody.
  4. Pomaly primiešajte rozmiešaný kukuričný škrob do vývaru a nechajte zmes zhustnúť, miešajte neustále.
  5. V miske zmiešajte nakrájanú šalotku, mrkvu, zelenú papriku, cibuľu, bambusové výhonky, huby a ananás. Pridajte ich do vývaru a varíme ešte asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
  6. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa potreby.
  7. Polievku podávajte horúcu, ozdobte petržlenovou vňaťou a môžete ju podávať samotnú alebo s ryžou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *