Čínska sladkokyslá polievka presne taká ako z reštaurácie. Mne ju ukázala moja čínska kamarátka a od vtedy pripravujem len tú verziu, ktorú mi ona ukázala. Podstatné je mať pravé a čerstvé potraviny k vareniu.
Suroviny:
- 4 šálky zeleninovej vývaru
- 1/2 šálky octu
- 1/4 šálky cukru
- 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
- 1 šalotka, nakrájaná na tenké plátky
- 1 mrkva, nakrájaná na tenké plátky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na tenké plátky
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 1 konzerva bambusových výhonkov, odkvapkaná a nakrájaná na tenké prúžky
- 1 konzerva húb, odkvapkaná a nakrájaná na plátky
- 1/2 hrnčeka ananásových kúskov, odkvapkaných
- soľ a korenie podľa chuti
- petržlenová vňať
Čínska sladkokyslá polievka
Postup:
- V hrnci zohrejte zeleninový vývar na strednom ohni.
- Do vývaru pridajte ocot, cukor, sójovú omáčku a premiešajte, až sa cukor rozpustí.
- Vo väčšej miske rozmiešajte kukuričný škrob s trochou vody.
- Pomaly primiešajte rozmiešaný kukuričný škrob do vývaru a nechajte zmes zhustnúť, miešajte neustále.
- V miske zmiešajte nakrájanú šalotku, mrkvu, zelenú papriku, cibuľu, bambusové výhonky, huby a ananás. Pridajte ich do vývaru a varíme ešte asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa potreby.
- Polievku podávajte horúcu, ozdobte petržlenovou vňaťou a môžete ju podávať samotnú alebo s ryžou.
Dobrú chuť!