Postup:
- Na panvici osmahnite cibuľu, kým nebude zlatá a mäkká.
- Pridajte nakrájané broskyne a restujte ich spolu s cibuľou približne 5 minút.
- Do panvice nalejte kurací vývar, med a sójovú omáčku. Nechajte zmes variť, kým sa trochu nezhustne.
- Kuracie prsia osolte a okoreňte, následne ich vložte do omáčky a varte, až kým nebudú prepečené a šťavnaté.
- Podávajte kuracie prsia poliate broskvovou omáčkou a prílohami podľa vlastného výberu.
Vyskúšajte tieto varianty kuracích pŕs a užite si chutné jedlo plné vitamínov!
- chutnosti
Pokyny:
- Kuracie prsia osolte a dochuťte korením z oboch strán.
- Na panvici s troškou oleja opečte kuracie prsia do zlatohnedej farby a do úplnej úpravy.
- V inej panvici orestujte cibuľu, kým nezíska zlatistý odtieň.
- Pridajte broskyne a varte približne 2-3 minúty, kým nebudú mäkké.
- Do zmesi pridajte kurací vývar, med a sójovú omáčku. Varte asi 5 minút, kým omáčka nezhustne.
- Omáčku prelejte cez kuracie prsia a servírujte.
Jednoduché recepty z kuracích pŕs
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 lyžička sušených byliniek (napríklad tymián alebo rozmarín)
- Soľ a čierne korenie podľa potreby
Pokyny:
- Kuracie prsia opláchnite a jemne osušte papierovým obrúskom. Osoľte a okoreňte podľa osobnej preferencie.
- Na panvici roztopte maslo a vmiešajte nasekaný cesnak. Smažte asi 1 minútu, kým sa neprejavia arómy.
- Na panvicu pridajte kuracie prsia a opečte ich na strednom ohni 5-7 minút z každej strany, kým nie sú dôkladne prepečené a majú zlatohnedú farbu.
- Na záver posypte bylinkami a dôkladne premiešajte. Servírujte horúce, napríklad s ryžou alebo zeleninovou prílohou.
4. Grilované kuracie prsia v marináde
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 3 lyžice olivového oleja
- Šťava z 1 citróna
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1 lyžička papriky
Pokyny:
- V miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, soľ, korenie a papriku.
- Do marinády pridajte kuracie prsia a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút, ideálne však 2 hodiny v chladničke.
- Predhrejte gril na strednú teplotu. Grilujte kuracie prsia približne 6-7 minút z každej strany, alebo kým nie sú dôkladne prepečené.
- Servírujte s čerstvým šalátom alebo pečenými zemiakmi.
5. Kuracie prsia v smotanovej omáčke
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 ml smotany na varenie
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 2 lyžice oleja
- Soľ a korenie podľa potreby
- 1 lyžička horčice (voliteľné)
Pokyny:
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte, kým nezíska zlatohnedú farbu.
- Pridajte nakrájané kuracie prsia a opečte ich asi 5-7 minút, kým nie sú dôkladne prepečené.
- Následne pridajte smotanu, osoľte, okoreňte a ak máte záujem, pridajte horčicu. Varíme na miernom ohni asi 5 minút.
- Servírujte s cestovinami alebo ryžou.
Verím, že si tieto recepty obľúbite! Prajem vám dobrú chuť!