Tu je recept na jemný jablkovo-orechový koláč po slovensky:
Suroviny:
- 250 g hladkej múky
- 200 g masla
- 150 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice kyslej smotany
- 2 lyžice mletých vlašských orechov
- 2 jablká
Jemný jablkovo-orechový koláč, LYŽICOVÝ RECEPT
Postup:
- V mise zmiešajte múku s maslom a práškovým cukrom, až kým nevznikne drobivá konzistencia.
- Pridajte vanilkový cukor, vajcia a kyslú smotanu. Dobre premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
- Olúpajte jablká a nakrájajte ich na tenké plátky.
- Do cesta pridajte mleté orechy a dôkladne premiešajte.
- Plech na koláč vymastite a vysypte múkou. Rozotrite cesto na plech a vyrovnaným povrchom.
- Na povrch koláča rozložte pravidelné vrstvy jabĺk.
- Koláč pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30-40 minút, až kým nezhnedne a nezíska pevnú konzistenciu.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť a podávajte ho nakrájaný na štvorce.
Dobrú chuť!
2)
Ak hľadáte recept na lahodný a jemný jablkovo-orechový koláč, ste na správnom mieste! Tento koláč je ideálny na rodinné stretnutia, oslavy alebo jednoducho na cukrovú chuť. Dnes vám predstavíme tento chutný dezert, ktorý si zamilujete.
Ingrediencie na jablkovo-orechový koláč
Na prípravu budete potrebovať: 4 veľké jablká, 150 g mletých vlašských orechov, 200 g práškového cukru, 3 vajíčka, 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 100 ml mlieka a 150 g masla. Na ozdobu môžete použiť práškový cukor alebo orechy.
Postup prípravy koláča
Začnite tým, že si predhrejete rúru na 180 °C. Jablká ošúpte, nakrájajte na drobné kúsky a zmiešajte s mletými orechmi, polovicou cukru a vanilkovým cukrom. V ďalšej miske si zmiešajte maslo s druhou polovicou cukru a vajíčkami, kým nevznikne hladká zmes. Potom pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko, a dobre premiešajte. Nakoniec opatrne vmiešajte jablkovo-orechovú zmes do cesta.
Takto pripravené cesto nalejte do vymastenej a múkou posypanej formy a pečte približne 45 minút, alebo kým koláč nezíska zlatistú farbu. Po upečení ho nechajte vychladnúť a môžete ozdobiť práškovým cukrom. Podávajte a vychutnajte si jemnú chuť jablkovo-orechového koláča s rodinou a priateľmi!