Jemný jablkovo-orechový koláč

Tu je recept na lahodný koláč s jablkami a orechmi v slovenskej podobe:

Suroviny:

  • 250 g jemnej múky
  • 200 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 2 lyžice mletých vlašských orechov
  • 2 jablká

 

Jemný jablkovo-orechový koláč, RECEPT NA ZÁKLAD!

Postup:

  1. V miske skombinujte múku s maslom a práškovým cukrom, kým nezískate drobivú zmes.
  2. Pridajte vanilkový cukor, vajcia a kyslú smotanu. Dobre premiešajte, aby ste vyrobili hladké cesto.
  3. Ošúpte jablká a nakrájajte ich na tenké plátky.
  4. Do cesta vmiešajte mleté orechy a dôkladne premiešajte.
  5. Plech na pečenie vymastite a poprášte múkou. Cesto rozprestrite na plech a vyrovnajte povrch.
  6. Na vrch koláča rozložte pravidelné vrstvy jabĺk.
  7. Koláč pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30-40 minút, kým zhnedne a získa pevnú štruktúru.
  8. Po upečení nechajte koláč vychladnúť a nakrájajte ho na štvorce pred podávaním.

Dobrú chuť!

 

Jemný jablkovo-orechový koláč - 2

2) Jemný jablkovo-orechový koláč

Ak hľadáte recept na chutný a jemný jablkovo-orechový koláč, ste na správnom mieste! Tento koláč je skvelý na rodinné stretnutia, oslavy alebo len tak na sladké posedenie.

Maxi knedličky do vývaru

Maxi knedličky do vývaru

Čítať viac »

Dnes vám priblížime tento výborný dezert, ktorý si určite obľúbite.

Na jeho prípravu budete potrebovať:

  • 4 veľké jablká,
  • 150 g mletých vlašských orechov,
  • 200 g práškového cukru,
  • 3 vajcia,
  • 250 g hladkej múky,
  • 1 balenie prášku do pečiva,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 100 ml mlieka a
  • 150 g masla.
  • Na ozdobenie môžete použiť práškový cukor alebo orechy.

Postup prípravy koláča

Začnite predhriatím rúry na 180 °C. Jablká ošúpte, nakrájajte na malé kúsky a skombinujte ich s mletými orechmi, polovicou cukru a vanilkovým cukrom.

V inej miske zmiešajte maslo s druhou polovicou cukru a vajíčkami, kým nebude zmes hladká. Následne pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko, a dôkladne premiešajte. Na záver opatrne vmiešajte jablkovo-orechovú zmes do cesta.

Pripravené cesto nalievajte do vymastenej a múkou posypanej formy a pečte približne 45 minút, alebo kým koláč získa zlatistý vzhľad.

Po upečení ho nechajte vychladnúť a môžete ozdobiť práškovým cukrom. Podávajte a vychutnajte si jemnú chuť jablkovo-orechového koláča s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *