Tu je recept na lahodný koláč s jablkami a orechmi v slovenskej podobe:
Suroviny:
- 250 g jemnej múky
- 200 g masla
- 150 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 1 balenie vanilkového cukru
- 2 lyžice kyslej smotany
- 2 lyžice mletých vlašských orechov
- 2 jablká
Jemný jablkovo-orechový koláč, RECEPT NA ZÁKLAD!
Postup:
- V miske skombinujte múku s maslom a práškovým cukrom, kým nezískate drobivú zmes.
- Pridajte vanilkový cukor, vajcia a kyslú smotanu. Dobre premiešajte, aby ste vyrobili hladké cesto.
- Ošúpte jablká a nakrájajte ich na tenké plátky.
- Do cesta vmiešajte mleté orechy a dôkladne premiešajte.
- Plech na pečenie vymastite a poprášte múkou. Cesto rozprestrite na plech a vyrovnajte povrch.
- Na vrch koláča rozložte pravidelné vrstvy jabĺk.
- Koláč pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30-40 minút, kým zhnedne a získa pevnú štruktúru.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť a nakrájajte ho na štvorce pred podávaním.
Dobrú chuť!
2) Jemný jablkovo-orechový koláč
Ak hľadáte recept na chutný a jemný jablkovo-orechový koláč, ste na správnom mieste! Tento koláč je skvelý na rodinné stretnutia, oslavy alebo len tak na sladké posedenie.
Dnes vám priblížime tento výborný dezert, ktorý si určite obľúbite.
Na jeho prípravu budete potrebovať:
- 4 veľké jablká,
- 150 g mletých vlašských orechov,
- 200 g práškového cukru,
- 3 vajcia,
- 250 g hladkej múky,
- 1 balenie prášku do pečiva,
- 1 vanilkový cukor,
- 100 ml mlieka a
- 150 g masla.
- Na ozdobenie môžete použiť práškový cukor alebo orechy.
Postup prípravy koláča
Začnite predhriatím rúry na 180 °C. Jablká ošúpte, nakrájajte na malé kúsky a skombinujte ich s mletými orechmi, polovicou cukru a vanilkovým cukrom.
V inej miske zmiešajte maslo s druhou polovicou cukru a vajíčkami, kým nebude zmes hladká. Následne pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko, a dôkladne premiešajte. Na záver opatrne vmiešajte jablkovo-orechovú zmes do cesta.
Pripravené cesto nalievajte do vymastenej a múkou posypanej formy a pečte približne 45 minút, alebo kým koláč získa zlatistý vzhľad.
Po upečení ho nechajte vychladnúť a môžete ozdobiť práškovým cukrom. Podávajte a vychutnajte si jemnú chuť jablkovo-orechového koláča s rodinou a priateľmi!