Kačacie prsia marinované v sójovej omáčke so zelenou špargľou

 

  • Kačacie prsia (bez kostí a kože)
  • Marináda: sójová omáčka, med, čerstvý zázvor (nasekaný), cesnak (nasekaný), sezamový olej (voliteľné)
  • Zelená špargľa (spodné, tvrdšie časti odlomené)
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie

 

Kačacie prsia marinované v sójovej omáčke so zelenou špargľou

Postup:

  1. Pripravte marinádu zmiešaním sójovej omáčky, medu, nasekaného zázvoru, nasekaného cesnaku a prípadne sezamového oleja.
  2. Kačacie prsia osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. V mise položte kačacie prsia a prelejte ich marinádou. Nechajte ich marinovať aspoň 30 minút, ideálne v chladničke cez noc.
  4. Na panvici zohrejte olej a opečte kačacie prsia z oboch strán, kým nebudú dobre prepečené a zlatisto hnedej farby. Potom ich nechajte chvíľu odpočívať.
  5. Zelenú špargľu pokvapkajte olivovým olejom, osolte a okoreňte.
  6. Na rošte alebo grile grilujte zelenú špargľu z oboch strán, kým nebudú mäkké a získajú zlatistú farbu.
  7. Podávajte kačacie prsia s grilovanou zelenou špargľou. Môžete pridať aj omáčku z marinády, ak si to prajete.

 

2)

Ingrediencie:

Na kačacie prsia:

  • 2 ks kačacích prsníkov
  • 4 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 strúčik cesnaku (pretlačený)
  • 1 čajová lyžička zázvoru (strúhaného)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja (na grilovanie)

Na zelenú špargľu:

  • 250 g zelenej špargle
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 citrón (šťava z neho)

Postup:

  1. Príprava marinády:

    • V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, pretlačený cesnak a strúhaný zázvor. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  2. Marinovanie kačacích prsníkov:

    • Kačacie prsia dôkladne umyte, osušte a narežte kožu v mriežke (pozor, aby ste sa nedostali do mäsa). Takto sa tuk lepšie uvoľní počas pečenia.
    • Prsia marinujte v pripravenej marináde aspoň 30 minút (ideálne 2 hodiny), pričom ich občas otočte, aby sa marináda dostala rovnomerne na všetky strany.
  3. Príprava špargle:

    • Zelenú špargľu umyte, odtrhnite tvrdé konce a nakrájajte na požadovanú dĺžku (zvyčajne okolo 5-7 cm).
    • V inej miske zmiešajte špargľu s olivovým olejom, soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
  4. Grilovanie kačacích prsníkov:

    • Predhrejte panvicu alebo gril na stredne vysokú teplotu.
    • Na panvicu pridajte rastlinný olej a potom položte kačacie prsia kožou nadol. Grilujte približne 6-8 minút, kým nie je koža chrumkavá a zlatistá.
    • Otočte prsia a grilujte ďalších 4-6 minút, kým nebude mäso prepečené, ale stále šťavnaté (vnútorná teplota by mala dosiahnuť 70 °C).
  5. Príprava špargle:

    • Počas toho, ako sa kačacie prsia grilujú, na tej istej panvici opražte špargľu 4-5 minút, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
  6. Servírovanie:

    • Kačacie prsia nechajte niekoľko minút odpočinúť, potom ich nakrájajte na plátky.
    • Na tanier rozložte špargľu a navrch položte nakrájané kačacie prsia.
    • Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami alebo citrónom podľa vlastnej chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *