Kačacie prsia marinované v sójovej omáčke so zelenou špargľou

Kačacie prsia marinované v sójovej omáčke so zelenou špargľou ,, potrebujeme:

  • Kačacie prsia (bez kostí a pleti)
  • Marináda: sójová omáčka, med, čerstvý zázvor (nasekaný), cesnak (nasekaný), sezamový olej (nepovinné)
  • Zelená špargľa (odstránené tvrdšie konce)
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie

 

Kačacie prsia marinované v sójovej omáčke so zelenou špargľou

Postup:

  1. Marinádu vytvorte zmiešaním sójovej omáčky, medu, nasekaného zázvoru, nasekaného cesnaku a voliteľne sezamového oleja.
  2. Kačacie prsia ochutnajte soľou a korením podľa preferencie.
  3. V miske umiestnite kačacie prsia a zalejte ich marinádou. Nechajte marinovať minimálne 30 minút, najlepšie v chladničke cez noc.
  4. Na panvici rozohrejte olej a prsia opečte z oboch strán, až kým nebudú dôkladne prepečené a zlatohnedé. Po upečení ich nechajte chvíľu oddýchnuť.
  5. Špargľu pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte.
  6. Na grile alebo rošte grilujte špargľu z oboch strán, kým nezmäkne a nenadobudne zlatistú farbu.
  7. Servírujte kačacie prsia s grilovanou špargľou. Pokiaľ si prajete, môžete pridať marinádovú omáčku.

 

Kačacie prsia marinované v sójovej omáčke so zelenou špargľou - 2

2) Kačacie prsia marinované v sójovej omáčke so zelenou špargľou

Ingrediencie:

Na kačacie prsia:

  • 2 ks kačacích prsníkov
  • 4 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 strúčik cesnaku (pretlačený)
  • 1 čajová lyžička zázvoru (strúhaného)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja (na grilovanie)

Na zelenú špargľu:

  • 250 g zelenej špargle
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 citrón (šťava z neho)

Postup:

  1. Príprava marinády:

    Polievka na spaľovanie tukov

    Polievka na spaľovanie tukov

    Čítať viac »

    • V miske skombinujte sójovú omáčku, med, pretlačený cesnak a strúhaný zázvor. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  2. Marinovanie kačacích prsníkov:

    • Kačacie prsia starostlivo umyte, osušte a narežte kožu v mriežke (dávajte pozor, aby ste sa nedostali do mäsa). Týmto spôsobom sa tuk lepšie uvoľní pri pečení.
    • Prsia nechajte marinovať v pripravenej zmesi aspoň 30 minút (ideálne 2 hodiny), pričom ich občas otočte, aby sa marináda dostala na všetky strany.
  3. Príprava špargle:

    • Zelenú špargľu umyte, odstráňte tvrdé konce a nakrájajte na požadovanú dĺžku (zvyčajne okolo 5-7 cm).
    • V inej miske zmiešajte špargľu s olivovým olejom, soľou, čiernym korením a šťavou z citróna.
  4. Grilovanie kačacích prsníkov:

    • Predohrejte panvicu alebo gril na stredne vysokú teplotu.
    • Na panvicu pridajte rastlinný olej a položte kačacie prsia kožou nadol. Grilujte asi 6-8 minút, kým koža nie je chrumkavá a zlatistá.
    • Otočte prsia a grilujte ďalších 4-6 minút, kým nie je mäso dôkladne prepečené, ale stále šťavnaté (vnútorná teplota by mala dosiahnuť 70 °C).
  5. Príprava špargle:

    • Počas grilovania kačacích pŕs na tej istej panvici opražte špargľu 4-5 minút, kým nezjemnie a nezíska zlatistú farbu.
  6. Servírovanie:

    • Nechajte kačacie prsia pár minút odpočinúť, potom ich nakrájajte na plátky.
    • Na tanier uložte špargľu a navrch umiestnite nakrájané kačacie prsia.
    • Podľa vlastného uváženia ozdobte čerstvými bylinkami alebo citrónom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *