Kačacie prsia marinované v sójovej omáčke so zelenou špargľou

 

  • Kačacie prsia (bez kostí a kože)
  • Marináda: sójová omáčka, med, čerstvý zázvor (nasekaný), cesnak (nasekaný), sezamový olej (voliteľné)
  • Zelená špargľa (spodné, tvrdšie časti odlomené)
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie

 

Kačacie prsia marinované v sójovej omáčke so zelenou špargľou

Postup:

  1. Pripravte marinádu zmiešaním sójovej omáčky, medu, nasekaného zázvoru, nasekaného cesnaku a prípadne sezamového oleja.
  2. Kačacie prsia osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. V mise položte kačacie prsia a prelejte ich marinádou. Nechajte ich marinovať aspoň 30 minút, ideálne v chladničke cez noc.
  4. Na panvici zohrejte olej a opečte kačacie prsia z oboch strán, kým nebudú dobre prepečené a zlatisto hnedej farby. Potom ich nechajte chvíľu odpočívať.
  5. Zelenú špargľu pokvapkajte olivovým olejom, osolte a okoreňte.
  6. Na rošte alebo grile grilujte zelenú špargľu z oboch strán, kým nebudú mäkké a získajú zlatistú farbu.
  7. Podávajte kačacie prsia s grilovanou zelenou špargľou. Môžete pridať aj omáčku z marinády, ak si to prajete.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *