Potrebujeme:
– 1 konzervu hrášku (400 g)
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ
– čerstvý kôpor alebo petržlen na ozdobu
– olej na opraženie

 

Polievka z hrášku v konzerve

Postup:
1. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kúsky.
2. Zemiaky a mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
3. V hrnci si rozohrejeme olej a opražíme cibuľu a cesnak až do zlatista.
4. Pridáme zemiaky a mrkvu a opražíme ich spolu so cibuľou ešte pár minút.
5. Pridáme uvoľnený hrášok z konzervy a premiešame.
6. Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme soľ podľa chuti.
7. Dusto dotažíme do varu, znížime teplotu a necháme variť približne 20-25 minút, kým sa zelenina zmäkne.
8. Po uplynutí času použijeme mixér na vytvorenie hladkej konzistencie polievky. Ak máme radi textúru, môžeme polievku zľahka roztlačiť vidličkou.
9. Polievku podľa chuti podspestíme soľou a prípadne pridáme ďalšie koreniny, ako napríklad čierne korenie alebo mletý kmin.
10. Ozdobíme čerstvým nasekaným kôprom alebo petržlenom a podávame horúcu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *