Kaková štrúdla z lístkového cesta varecha

Recept úplne od mojej starej mamy. Dnes si pri tomto jedle oblížete všetky prsty. Prajem vám dobrú chuť.

Receptíky #1 - Makovo-jablková štrúdla / Recept

 

Kaková štrúdla z lístkového cesta varecha - 2

2) Kaková štrúdla z lístkového cesta varecha

Vychutnajte si lahodnú kakaovú štrúdľu z lístkového cesta, ktorá je nielen rýchla na prípravu, ale aj mimoriadne chutná.

Tento návod vás krok za krokom prevedie prípravou tejto tradičnej dobrotky, ideálnej k šálke kávy či čaju. Pripravte sa na kulinárske potešenie plné chutí a vôní!

Potrebné suroviny

Na prípravu kakaovej štrúdle sú potrebné nasledujúce suroviny:

  • 500 g lístkového cesta
  • 200 g kakaa v prášku
  • 150 g cukru
  • 300 ml mlieka
  • 150 g masla
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • Soľ podľa chuti

Postup prípravy

Najprv si predohrejte rúru na 180 °C a pripravte plech s papierom na pečenie. Lístkové cesto rozvaľkajte na tenký plát a preneste ho na plech. V hrnci zmiešajte kakao, cukor a štipku soli. Pridajte mlieko a maslo a všetko pomaly varte, kým sa maslo nerozpustí a zmes nezhustne.

Zmes odstráňte z ohňa a nechajte ju mierne vychladnúť. Následne do nej primiešajte vajíčka a vanilkový cukor. Túto čokoládovú náplň rozotrite na lístkové cesto rovnomerne. Pomocou papiera na pečenie cesto zrolujte na štrúdľu a preneste ju na plech.

Pečte v predohriatej rúre približne 25-30 minút, až pokiaľ nebude štrúdľa zlatohnedá a chrumkavá. Po upečení nechajte štrúdľu vychladnúť, posypte ju práškovým cukrom a servírujte. Prajem vám dobrú chuť!

 

Kaková štrúdla z lístkového cesta varecha - 3

3) Kaková štrúdla z lístkového cesta varecha – receptik

Kakaová štrúdľa je obľúbeným dezertom, ktorý poteší každého milovníka sladkostí. Tento návod na kakaovú štrúdľu z lístkového cesta je jednoduchý a prinesie vám nezabudnuteľný zážitok. Hranie sa so zmesou chutí vám umožní pridať aj vaše obľúbené ingrediencie.

Kapustovo šošovicová polievka

Kapustovo šošovicová polievka

Čítať viac »

Ingrediencie pre kakaovú štrúdľu

Na prípravu kakaovej štrúdle z lístkového cesta potrebujete základné suroviny:

  • 300 g lístkového cesta
  • 100 g kakaa
  • 150 g práškového cukru
  • 2 vajíčka
  • 50 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Štipka soli

Postup prípravy

1. Nastavte rúru na 180 °C.

2. Lístkové cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na tenký plát.

3. V miske zmiešajte kakao, práškový cukor, vajíčka, mlieko a vanilkový cukor. Dôkladne premiešajte, aby sa dosiahla homogénna zmes.

4. Na vyvaľkané lístkové cesto naneste kakaovú zmes a rovnomerne ju roztiahnite po celom povrchu.

5. Cesto šetrne zrolujte a vytvorte štrúdľu. Okraje dobre zapečte, aby sa náplň počas pečenia nevyliala.

6. Umiestnite štrúdľu na plech s papierom na pečenie a pečte asi 25-30 minút do zlatista.

7. Po upečení nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom pred podávaním.

Užite si svoju kakaovú štrúdľu v spoločnosti rodiny alebo priateľov pri spoločných stretnutiach. Tento recept je zaručeným hitom a urýchli, že si ho zamilujete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

    1. 😍 Lucia 🔥 píše:

      Krásne ti ďakujem. 🙂 No vieš snažila som sa. 🙂