Kaková štrúdla z lístkového cesta varecha

Recept úplne od mojej starej mamy. Dnes si pri tomto jedle oblížete všetky prsty. Prajem vám dobrú chuť.

 

Kaková štrúdla z lístkového cesta varecha - 2

2) Kaková štrúdla z lístkového cesta varecha

Vychutnajte si lahodnú kakaovú štrúdľu z lístkového cesta, ktorá je nielen rýchla na prípravu, ale aj mimoriadne chutná.

Tento návod vás krok za krokom prevedie prípravou tejto tradičnej dobrotky, ideálnej k šálke kávy či čaju. Pripravte sa na kulinárske potešenie plné chutí a vôní!

Potrebné suroviny

Na prípravu kakaovej štrúdle sú potrebné nasledujúce suroviny:

  • 500 g lístkového cesta
  • 200 g kakaa v prášku
  • 150 g cukru
  • 300 ml mlieka
  • 150 g masla
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • Soľ podľa chuti

Postup prípravy

Najprv si predohrejte rúru na 180 °C a pripravte plech s papierom na pečenie. Lístkové cesto rozvaľkajte na tenký plát a preneste ho na plech. V hrnci zmiešajte kakao, cukor a štipku soli. Pridajte mlieko a maslo a všetko pomaly varte, kým sa maslo nerozpustí a zmes nezhustne.

Zmes odstráňte z ohňa a nechajte ju mierne vychladnúť. Následne do nej primiešajte vajíčka a vanilkový cukor. Túto čokoládovú náplň rozotrite na lístkové cesto rovnomerne. Pomocou papiera na pečenie cesto zrolujte na štrúdľu a preneste ju na plech.

Pečte v predohriatej rúre približne 25-30 minút, až pokiaľ nebude štrúdľa zlatohnedá a chrumkavá. Po upečení nechajte štrúdľu vychladnúť, posypte ju práškovým cukrom a servírujte. Prajem vám dobrú chuť!

 

Kaková štrúdla z lístkového cesta varecha - 3

3) Kaková štrúdla z lístkového cesta varecha – receptik

Kakaová štrúdľa je obľúbeným dezertom, ktorý poteší každého milovníka sladkostí. Tento návod na kakaovú štrúdľu z lístkového cesta je jednoduchý a prinesie vám nezabudnuteľný zážitok. Hranie sa so zmesou chutí vám umožní pridať aj vaše obľúbené ingrediencie.

Nebeské gaštanové rezy, krok za krokom, VIDEORECEPT

Nebeské gaštanové rezy, krok za krokom, VIDEORECEPT

Čítať viac »

Ingrediencie pre kakaovú štrúdľu

Na prípravu kakaovej štrúdle z lístkového cesta potrebujete základné suroviny:

  • 300 g lístkového cesta
  • 100 g kakaa
  • 150 g práškového cukru
  • 2 vajíčka
  • 50 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Štipka soli

Postup prípravy

1. Nastavte rúru na 180 °C.

2. Lístkové cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na tenký plát.

3. V miske zmiešajte kakao, práškový cukor, vajíčka, mlieko a vanilkový cukor. Dôkladne premiešajte, aby sa dosiahla homogénna zmes.

4. Na vyvaľkané lístkové cesto naneste kakaovú zmes a rovnomerne ju roztiahnite po celom povrchu.

5. Cesto šetrne zrolujte a vytvorte štrúdľu. Okraje dobre zapečte, aby sa náplň počas pečenia nevyliala.

6. Umiestnite štrúdľu na plech s papierom na pečenie a pečte asi 25-30 minút do zlatista.

7. Po upečení nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom pred podávaním.

Užite si svoju kakaovú štrúdľu v spoločnosti rodiny alebo priateľov pri spoločných stretnutiach. Tento recept je zaručeným hitom a urýchli, že si ho zamilujete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

    1. 😍 Lucia 🔥 píše:

      Krásne ti ďakujem. 🙂 No vieš snažila som sa. 🙂