Kaleráby plnené mletým mäsom

Ak ste na lovu receptu na kaleráby plnené mletým mäsom, nemám k dispozícii presný postup pre vás, ale mohol by som poskytnúť návod na prípravu tohto jedla.

Suroviny:

  • 4 veľké kusy kalerábov
  • 500 gramov mletých zemiakov
  • 500 gramov mletej zmesi mäsa (bravčové alebo hovädzie)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • olej na smaženie
  • omáčka z paradajok

 

Kaleráby naplnené mletým mäsom

Postup:

  1. Kaleráby ošúpte a nakrájajte na hrubé plátky. Uvarte v osolenej vode asi 5 minút, kým nezmäknú. Potom ich nechajte odkvapkať.
  2. V hlbokej panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte, kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte mleté mäso a opražte, kým nie je dostatočne prepečené.
  4. Do zmesi na panvici pridajte mleté zemiaky a dôkladne premiešajte. Ochutnajte soľou a korením.
  5. Na plátky kalerábov dajte lyžicu mäsovej zmesi a zrolujte ich.
  6. Plnené kaleráby uložte do pekáča a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20 minút, kým nie sú dostatočne prehriate a vonkajšok nezíska zlatistú farbu.
  7. Podávajte s paradajkovou omáčkou a obľúbenými prílohami, ako sú ryža alebo zemiaková kaša.

Dúfam, že vám tento jednoduchý recept pomôže pri príprave chutných kalerábov s mletým mäsom!

 

Kaleráby plnené mletým mäsom -2

2) Kaleráby plnené mletým mäsom

Ingrediencie:

  • 2 stredné kaleráby
  • 400 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva (nastrúhaná)
  • 100 g ryže (môže byť aj predvarenej)
  • 1 vajce
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 2 lyžice oleja
  • 1 plechovka paradajkového pretlaku alebo kečupu
  • Voda alebo vývar na podliatie

Postup:

  1. Príprava kalerábov: Kaleráby dôkladne umyte, ošúpte a opatrne vyberte vnútro, aby ste vytvorili malé „misky“. Môžete použiť lyžicu alebo nožík. Vnútro kalerábov nakrájajte na drobné kocky, pretože ho použijete do plnky.

    Cuketové slané palacinky s mletým mäsom

    Cuketové slané palacinky s mletým mäsom

    Čítať viac »

  2. Príprava plnky: Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte do zlatista, potom pridajte nasekaný cesnak a nakrájané vnútro kalerábov. Smažte asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne.

  3. Príprava mletého mäsa: Do panvice pridajte mleté mäso a dobre premiešajte. Smažte, kým sa mäso nezmení a nie je úplne prepečené. Potom pridajte nastrúhanú mrkvu, ryžu, vajce, soľ, čierne korenie, majoránku a papriku. Dobre premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.

  4. Plnenie kalerábov: Naplňte pripravené kaleráby mäsovou zmesou a dôkladne utlačte. Uložte ich do hlbokého pekáča alebo na plech.

  5. Príprava omáčky: Na panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte paradajkový pretlak. Zrieďte ho vodou alebo vývarom, osolte a okoreňte podľa preferencií. Túto omáčku nalejte do pekáča k plneným kalerábom.

  6. Pečenie: Prehriaty rúru nastavte na 180 °C a pečte kaleráby asi 40-50 minút, alebo kým nie sú dostatočne mäkké a plnka prepečená.

  7. Servírovanie: Plnené kaleráby podávajte horúce, najlepšie so zeleninovým šalátom alebo s chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *