Na prípravu kapustnej polievky s paradajkovým pretlakom budú potrebné nasledujúce suroviny:
– 1 hlávka kapusty
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 plechovka paradajkového pretlaku
– soľ, čierne korenie, paprika, rasca
Kapustná polievka s paradajkovým pretlakom
Postup:
1. Kapustu nakrájajte na tenké prúžky a cibuľu na malé kocky. Očistite mrkvu a zemiaky a nakrájajte ich na kocky.
2. Na panvici zhnednite cibuľu do zlatista. Pridajte mrkvu a zemiaky a nechajte ich orestovať niekoľko minút.
3. Pridajte nasekanú kapustu a orestujte ju s ostatnou zeleninou. Podlejte vodou a varte, kým zelenina nezmäkne.
4. Do hrnca pridajte paradajkový pretlak a varte polievku ešte chvíľu, aby sa všetky chute spojili.
5. Dochutite soľou, čiernym korením, paprikou a rascom podľa vlastnej chuti.
6. Podávajte horúcu s čerstvým chlebom.
Prajem vám dobrú chuť!