Karfiol zapekaný s mletým mäsom

Tu je jednoduchý recept na karfiol zapekaný s mletým mäsom:

Zloženie:

  • 1 veľká hlávka karfiolu
  • 500 g mletého mäsa (bravčového, hovädzieho alebo kombinovaného)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • strúhanka na posypanie

 

Karfiol zapekaný s mletým mäsom

Postup:

Bratislavčania už len takto klepú rezne. Takto to ešte nikdy nerobili!

Bratislavčania už len takto klepú rezne. Takto to ešte nikdy nerobili!

Čítať viac »

  1. Rozdeľte karfiol na menšie ružičky a uvarte ich v osolenej vode. Varujte niekoľko minút, až kým nie sú mäkké, ale stále krehké. Potom ich odstavte a odcedite.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom, aby zhnedli. Potom pridajte mleté mäso a smažte, kým nie je dôkladne prepečené a cibuľa a cesnak nezmäknú. Primiešajte paradajkový pretlak, soľ a čierne korenie a dobre premiešajte. Odstavte z plameňa.
  3. Vložte uvarený karfiol do zapekacej nádoby a rovnomerne ho rozložte. Na vrch pridajte mleté mäso a rozotrite ho rovnomerne po karfioli.
  4. Prelejte smotanou na varenie a posypte strúhankou.
  5. Vložte nádobu do predhriatej rúry na 180 °C a pečte približne 20-25 minút, kým jedlo nezíska peknú zlatistú farbu.
  6. Nechajte chvíľu vychladnúť a potom podávajte.

Príjemnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *