Karfiol zapekaný s mletým mäsom

Tu je jednoduchý recept na karfiol zapekaný s mletým mäsom:

Suroviny:

  • 1 veľký karfiol
  • 500 g mleté mäso (bravčové, hovädzie alebo miešané)
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • strúhanka na posypanie

 

Karfiol zapekaný s mletým mäsom

Postup:

  1. Rozdeľte karfiol na malé ružičky a uveďte do varu osolenej vody. Variť pár minút, kým karfiol nie je mäkký, ale ešte stále krehký. Odstavte a odcedite.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte nasekanú cibuľu a cesnak až do zlatista. Pridajte mleté mäso a smažte, kým nie je mäso dobre prepečené a cibuľa a cesnak sú mäkké. Pridajte paradajkový pretlak, soľ a čierne korenie a dobre premiešajte. Odstavte z ohňa.
  3. Vložte už uvarený karfiol do zapekacej nádoby a rozložte ho rovnomerne. Navrch pridajte mleté mäso a rovnomerne ho rozložte po karfioli.
  4. Prelejte smotanou na varenie a posypte strúhankou.
  5. Vložte nádobu do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 20-25 minút, kým jedlo nie je dobre zapečené a povrch nie je zlatistý.
  6. Nechajte chvíľu vychladnúť a potom podávajte.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *