Suroviny:
– 1 veľký karfiol
– 2 stredne veľké cukety
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, korenie, olej

 

Karfiólovo cuketová polievka

Postup:
1. Karfiol nakrájame na menšie ružičky a cukety na kocky.
2. Na panvici rozpustíme olej a orestujeme na ňom jemne pokrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme karfiol a cukety a krátko orestujeme.
4. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť, kým zelenina nezmäkne.
5. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu.
6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Podávame teplú s čerstvým chlebom.

Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *