Koľko cukru na jeden bielok? Bielkový sneh - recept!

 

Ak máte záujem o vytvorenie skutočne autentického francúzskeho, talianskeho alebo švajčiarskeho snehu, pokračujte v čítaní, milí priatelia. Odhalíte, že môžete sneh pripraviť aj vo svojich domácich podmienkach, ako v prestížnej reštaurácii.

Nie je to vôbec komplikované; naopak, je to veľmi jednoduché. Určite budete nadšení, ak sa vám to podarí tak, ako sa to podarilo mne. Skutočne ma to potešilo, keď sa mi to podarilo na prvý pokus.

Hlavne si pamätajte, aby ste s cukrom to neprehnali; inak vám bielky nebudú dobre vyšľahané. Prajem veľa šťastia pri príprave tohto lahodného jedla.

Na výrobu potrebujeme iba dve základné suroviny:

  • bielok (z vajca)
  • kryštálový cukor

Nižšie nájdete presné pomery.

 

Aké množstvo cukru je potrebné na jeden bielok?

Sneh je tiež známy ako základ pre obľúbené pusinky, ktoré sa tradične vyrábajú na Vianoce alebo pri rôznych oslavách. Na ich prípravu sa používa bielok v kombinácii s kryštálovým cukrom v pomere 1:2. Všetko je veľmi jednoduché. Ak vajíčko váži 25 gramov, potrebujete k nemu 50 gramov kryštálového cukru.

 

Postup prípravy

Bielok najprv vyšľahajte na pomalších otáčkach do formy snehu. Keď sa začnú tvoriť bublinky, znížte otáčky na polovicu, až kým nedosiahnete lepkavý sneh.

Následne pridávajte cukor po lyžičkách a jemne ho zamiešavajte do snehu, kým sa úplne nerozpustí. Výsledkom bude nádherný tuhý sneh, ktorý bude lesklý a udrží svoj tvar.

Na plech tvarujte pomocou cukrárskej „špricky“ pusinky. Tieto pečte (sušte) pri teplote 100 stupňov minimálne 40 minút. Po upečení nechajte rúru zatvorenú minimálne 20 minút, aby pusinky stvrdli.

Nivové špagety

Nivové špagety

Čítať viac »

Týmto spôsobom sme vytvorili francúzske pusinky. Skvelý dezert od majstrov cukrárskeho remesla.

 

Koľko cukru na jeden bielok - 2

2) Koľko cukru na jeden bielok?

Bielkový sneh je základom mnohých sladkých dezertov. Jeho jemná a vzdušná konzistencia dodáva jedlám jedinečný charakter. Pri snahe dosiahnuť krásny a stabilný sneh je však zásadné dodržať správne množstvo cukru na jeden bielok.

Ako veľa cukru pridať na jeden bielok?

Odpoveď na otázku „koľko cukru na jeden bielok?“ sa líši. Štandardným pravidlom je pridať na jeden bielok približne 15-20 gramov cukru.

Toto množstvo zaručí, že sneh bude mať ideálnu textúru a stabilitu. Môžete experimentovať s rôznymi typmi cukru, ako je kryštálový alebo práškový cukor, avšak práškový cukor sa rýchlejšie rozpúšťa a prispieva k hladšiemu výsledku.

Návod na výrobu bielkového snehu

Na vyrobenie bielkového snehu budete potrebovať čistú a suchú nádobu, ktorá je vhodná na šľahanie. Postupujte podľa týchto krokov:

  • Oddelte bielky od žĺtkov. Dajte si pozor, aby sa do bielkov nedostala ani kvapka žĺtka, inak nebudú správne vyšľahané.
  • Vložte bielky do nádoby a začnite ich šľahať na strednej rýchlosti. Po niekoľkých minútach, keď sa začnú tvoriť malé bublinky, postupne môžete pridávať cukor.
  • Šľahajte, až kým sneh nebude vyzerať lesklý a nevytvorí stabilné vrcholy.

Tento jednoduchý recept vám umožní pripraviť dokonalý bielkový sneh, ktorý môžete využiť v rôznych dezertoch, ako sú pavlova, soufflé alebo makrónky.

Nezabudnite, že kvalitné bielky a správne množstvo cukru sú rozhodujúce pre váš úspech!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

35 Komentárov

  1. Juliana92 píše:

    Snažím sa variť a pekať viac, určite vyskúšam tento recept.

  2. Ludmila Kolar píše:

    Ďakujem za skvelý návod na prípravu snehu z bielkov. Určite ho vyskúšam a dúfam, že mi to tak pekne vyjde ako vám.

  3. Anonym píše:

    Váš recept na prípravu bielkového snehu je veľmi jednoduchý a zrozumiteľný. Teším sa, že som sa dozvedela nové informácie o tom, koľko cukru pridať na jeden bielok.

  4. Zelenayova Prokop píše:

    Vynikajúci recept! Už sa teším, že si doma vyskúšam pripraviť takéto pusinky.

  5. Klement Adamcova píše:

    Sneh z bielkov ma vždy nadchne svojou chuťou a konzistenciou. Rada by som si ho raz aj ja pripravila doma.

  6. Malisek Katarina píše:

    Mňam, mňam… Francúzske pusinky sú skvelým nápadom. Ďakujem za inšpiráciu!

  7. Olga66 píše:

    Neviem sa dočkať, až vyskúšam tento recept! Znie to úžasne!

  8. Izabela Bugar píše:

    Ďakujem za skvelý post! Už teraz cítim chuť na tie sladké pusinky.

  9. Anastazia34 píše:

    Tento post ma veľmi inšpiroval. Určite vyskúšam tento recept už tento týždeň.

  10. Dasa Hulmanova píše:

    Skvelý návod! Jednoduché a chutné dezerty s bielkovým snehom sú moje obľúbené.

  11. Chudik Ela píše:

    Mňam, mňam! Tieto pusinky z bielkového snehu si musím dať. Vďaka za recept!

  12. Ales Kubanova píše:

    Určite vyskúšam pripraviť Francúzske pusinky podľa tohto receptu, znie to naozaj super!

  13. Radoslav Oravcova píše:

    Skvelý návod na prípravu bielkového snehu, určite vyskúšam!

  14. Adamec Milada píše:

    Ďakujem za recept, takéto jednoduché inštrukcie sú super!

  15. Jarolim Fingerlandova píše:

    Ľahký a prehľadný postup, ďakujem!

  16. Stefania14 píše:

    Skvelý návod! Už sa neviem dočkať, kým vyskúšam doma pripraviť takéto pusinky.

  17. Denis87 píše:

    Tento recept je super, vďaka! Určite vyskúšam a urobím si takéto pusinky doma.

  18. Anton35 píše:

    Nikdy by ma nenapadlo, že bielkový sneh môžem robiť aj doma. Ďakujem za inšpiráciu!

  19. Lubos Almasi píše:

    Výborný návod, ľahko pochopiteľné a podrobné informácie, vďaka!

  20. Hermina27 píše:

    Takéto recepty sú super, teším sa, že to skúsim!

  21. Dhecko píše:

    Skvelý recept, takto sa mi ešte nikdy nevydarili pusinky. Veľmi pekne vysvetlené.

  22. Simkova Bibiana píše:

    Ďakujem za návod, určite to vyskúšam!

  23. Holubova Zita píše:

    Tento návod je super! Veľmi ľahko pochopiteľný, vďaka!

  24. Izidor Kolarova píše:

    Super post! Takto pripravený bielkový sneh je základom mnohých skvelých dezertov. Určite to vyskúšam.

  25. Halak Natalia píše:

    Sneh z bielkov je naozaj dôležitý pre sladké dezerty a tento post mi pomohol porozumieť, ako ho pripraviť správne. Ďakujem!

  26. Rebeka Anderle píše:

    Ďakujem za skvelý návod! Už sa neviem dočkať, kedy si vyskúšam pripraviť bielkový sneh doma.

  27. Vojtech79 píše:

    Článok je veľmi informatívny a nápomocný. Rád by som videl viac podobných článkov.

  28. Reznickova Dorota píše:

    Dôležitý post s jasnou informáciou o tom, ako si pripraviť bielkový sneh doma. Ďakujem!

  29. Pcarnogursky píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Už sa teším, až si ho vyskúšam.

  30. Arpad81 píše:

    Tento recept je úžasný. Už teraz viem, čo budem piecť na Vianoce.

  31. Zemanova Elvira píše:

    Takéto jednoduché recepty sú presne to, čo mám rada. Ďakujem!

  32. Nemec Felix píše:

    Super článok, veľmi užitočný recept!

  33. David71 píše:

    Vďaka za skvelé inštrukcie, teraz to určite skúsim!

  34. Novak Hilda píše:

    Tento recept znie úžasne, určite sa do toho pustím tento víkend.