Králičie stehná na cibuli

 

Králičie stehná na cibuli predstavujú jednoduchý a vynikajúci recept. Tu je návod, ako si ich môžete pripraviť:

Ingrediencie:

  • 4 stehná z králika
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky česneku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa vášho vkusu
  • 1 šálka vývaru (môžete zvoliť hovädzí alebo zeleninový variant)

 

Králičie stehná na cibuli

Postup:

  1. Osolíme a okoreníme králičie stehná podľa vlastnej chuti.
  2. Na panvici s robustným dnom zahrejeme olivový olej na stredne vysokú teplotu.
  3. Pridáme stehná a vymieňame ich zo všetkých strán, až kým nezískajú zlatistý odtieň. Takto dostanú príjemnú chuť a kôrku.
  4. Stehná preložíme na tanier a do panvice vložíme na kocky nakrájanú cibuľu a česnek. Smažíme ich do jemna, asi 5 minút.
  5. Znížime teplotu, vrátime stehná do panvice a prilejeme vývar. Zakryjeme panvicu a varíme na nízkej teplote približne 30 až 40 minút, kým mäso nie je dostatočne mäkké.
  6. Ak je to nutné, dochutíme soľou a čiernym korením.
  7. Servírujeme s prílohou podľa vlastného výberu – napríklad s ryžou, zemiakovou kašou alebo pečenou zeleninou.

Tento recept na králičie stehná s cibulou je skvelou voľbou pre tých, ktorí si vychutnávajú králičie mäso. Po dokončení prípravy si môžete dopriať lahodné a voňavé jedlo. Prajeme dobrú chuť!

Králičie stehná na cibuli-2

2) Králičie stehná na cibuli

Králičie stehná sú ideálnou voľbou pre diétne a chutné večere. Ich jemné mäso sa vynikajúco kombinuje s cibuľou, pričom vzniká lahodná omáčka, ktorú si zamilujete. V tomto článku vám predstavíme jednoduchý recept, ktorý vás určite nadchne.

Ingrediencie na prípravu králičích stehien

Na tento pokrm budete potrebovať nasledujúce suroviny:

Krémová brokolicova polievka s Bambínom

Krémová brokolicova polievka s Bambínom

Čítať viac »

  • 4 stehná z králika
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky česneku
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky bieleho vína
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvý tymián alebo rozmarín na dochutenie

Postup prípravy králičích stehien

1. Na začiatku si očistíme a nakrájame cibuľu na tenké plátky a česnek nadrobno.

2. Na panvici zohrejeme olivový olej a stromia objaví králičie stehná dozlatista zo všetkých strán. Potom ich presunieme na tanier.

3. V tej istej panvici pridáme cibuľu a česnek, osolíme a smažíme, kým cibuľa nezačne sklovitnúť.

4. Prilejeme víno a necháme priviesť do varu, aby sa alkohol odparil. Následne pridáme kurací vývar a premiešame.

5. Vrátime králičie stehná späť do panvice, prikryjeme a varíme na nízkej teplote približne 40-50 minút, kým nezmäknú.

6. Na konci varenia posypeme čerstvými bylinkami a servírujeme s obľúbenou prílohou.

Tento recept na králičie stehná na cibuli je výbornou voľbou na rodinnú večeru, ktorá vás zahreje a poteší. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Karol Malisek píše:

    Výborný recept, skvelá chuť!

  2. Ustodola píše:

    Tento recept je super! Chutilo nám všetkým.

  3. Vydareny Daniela píše:

    Skvelý recept! Určite vyskúšam.

  4. Wnovotna píše:

    Takéto recepty mám najradšej, jednoduché a chutné!

  5. Roman Hablak píše:

    Výborný recept, určite si ho vyskúšam!

  6. Dominik Sadlonova píše:

    Králičie mäso je naozaj chutné a tento recept vyzerá super!

  7. Emusil píše:

    Dobrý tip na večeru, ďakujem za recept.

  8. Silvia41 píše:

    Vážne? Také jednoduché? Určite vyskúšam!

  9. Khajzerova píše:

    Králičie mäso je skvelou voľbou a tento recept znie naozaj lákavo.

  10. Ervin04 píše:

    Nikdy som neskúsil králikovinu, ale tento recept ma presvedčil.