Králik domáci pečený na cesnaku

 

Radi Vám pomôžeme s receptom na domáceho králika pečeného s cesnakom. Tu je jednoduchý a výnimočne chutný návod na prípravu:

Zloženie:

  • 1 králik (očistený a nakrájaný na kusy)
  • 5 strúčikov cesnaku (nasekaných na jemno)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na ochutenie
  • 2 poháre hovädzieho vývaru (môžete zvoliť aj zeleninový)
  • 1/2 pohára bieleho vína
  • 2 lyžice hladkej múky (na zahustenie omáčky)

 

Pečený králik s cesnakom

Postup:

  1. Rúru nastavte na 180 stupňov Celzia, aby sa predhriala.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a maslo na strednom plameni. Pridajte nasekaný cesnak a cibuľu, a opražte ich do zlata.
  3. Pridajte kusy králika do panvice a opražte ich zo všetkých strán, aby sa vytvorila chutná kôrka.
  4. Opečené kúsky králika preneste do pekáča a pokračujte s ďalšími, až pokým nebudú všetky pripravené.
  5. Do panvice nalejte víno a vývar. Ochuťte soľou a čiernym korením. Dovarte.
  6. Rozpustite lyžicu hladkej múky v pohári studenej vody a postupne ju pridajte do omáčky, aby sa zahustila, potom nechajte zovrieť.
  7. Omáčku s cesnakom a cibuľou prelejte do pekáča s králikom.
  8. Pekáč zakryte a umiestnite do predhriatej rúry.
  9. Pečte králika približne 1,5 až 2 hodiny, alebo kým mäso nezmäkne a nebude šťavnaté.
  10. Po dokončení varenia nechajte králika chvíľku odpočívať, a potom ho podávajte s prílohami podľa vlastného uváženia, ako napríklad domáce knedlíky alebo zeleninový šalát.

Dúfame, že si tento recept obľúbite! Prajeme dobrú chuť!

Králik domáci pečený na cesnaku-2

Kapustová polievka s pretlakom a smotanou

Kapustová polievka s pretlakom a smotanou

Čítať viac »

2) Králik domáci pečený na cesnaku

Králičie mäso sa považuje za delikatesu, ktorá si zaslúži pozornosť každej domácnosti. Tento recept na pečeného králika s cesnakom Vás očarí svojou jednoduchosťou a vynikajúcou chuťou. Cesnak dodáva jedlu jedinečné arómy, ktoré Vás prenesú do útulnej kuchyne Vašej babičky.

Ingrediencie

Na prípravu tohto lahodného pokrmu potrebujete:

  • 1 kg králika (ideálne domáceho)
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 200 ml bieleho vína
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Príprava pečeného králika

Najprv si predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Králika dôkladne umyte a osušte. Na panvici zohrejte olivový olej, prisypte nakrájaný cesnak a krátko orestujte, aby sa uvoľnila jeho aróma. Potom pridajte králika, posolte, okoreňte a opečte do zlata zo všetkých strán.

Nasledovne do panvice pridajte biele víno a rozmarín a potom všetko preneste do predhriatej rúry. Pečte približne 1 hodinu a priebežne otáčajte, aby sa mäso rovnomerne prepečilo a absorbovalo arómu. Po upečení posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s rôznymi prílohami podľa chuti.

Užite si tento lahodný recept a prekvapte svojich blízkych skvelým jedlom, ktoré je plné lásky!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Klara Tatarka píše:

    Výborný recept, musím ho skúsiť!

  2. Oskar04 píše:

    Neskutočne chutné! Už sa teším, kým si ho vyskúšam.

  3. Vratislav Vesela píše:

    Pekná chuť a jednoduché príprava.