Ak hľadáte jednoduchý, chutný a sýtý recept, ponúkam Vám recept na králika na cesnaku a slanine.
Potrebné suroviny:
- 1 králik (kúpený rozrezaný na kúsky)
- 200g slaniny (na tenšie plátky)
- 6 strúčikov cesnaku (olúpaných a nakrájaných na plátky)
- 2 cibule (olúpané a nakrájané na kúsky)
- 2 postrúhané mrkvy
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2-3 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 500ml vývaru z mäsa (alebo voda s kockou bujónu)
- 2 lyžice olivového oleja
Králik na cesnaku a slanine
Postup:
- V hrnci si rozohrejte olej a opečte na ňom slaninu, kým sa nesprenechá.
- Slaninu vyberte z hrnca a v tej istej panvici opečte kúsky králika z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte a odložte bokom.
- Do hrnca pridajte cesnak, cibuľu a mrkvu a orestujte ich až do zmäknutia.
- Pridajte späť slaninu a preložte ju ostatnými ingredienciami.
- Pridajte kúsky králika a zalejte vývarom (alebo vodou s kockou bujónu).
- Pridajte rozmarín a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Nechajte zmes variť asi 1-2 hodiny na miernom ohni, kým sa králik neuvarte a nezjemní.
- Podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s dusenou zeleninou alebo zemiakovou kašou.
Dúfam, že si tento recept užijete a bude vám chutiť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky či požiadavky, neváhajte sa ma opýtať. Dobrú chuť!
2)
Králik na cesnaku a slanine je jedinečná pochúťka, ktorá výborne spojí chute jednoduchých, ale predsa tak výnimočných ingrediencií. Tento recept je ideálny pre rodinné obedy alebo špeciálne príležitosti, keď chcete ohúriť svojich hostí. Poďme sa pozrieť na potrebné suroviny a postup, ako si túto delikatesu pripraviť.
Ingrediencie, ktoré potrebujete
Na prípravu králika na cesnaku a slanine budete potrebovať:
- 1 králika (asi 1,5 kg)
- 200 g slaniny
- 10 strúčikov cesnaku
- 2 cibule
- 1 šálku bieleho vína
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- zelené bylinky na ozdobu (rozmarín, tymián)
Postup prípravy
1. Najprv si králika umyjeme a nakrájame na porcie. Osolíme a okoreníme.
2. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú slaninu. Opekáme do chrumkava.
3. Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a opekáme, kým nebude cibuľa sklovitá.
4. Do panvice dáme porcie králika a opražíme ich z každej strany. Potom pridáme biele víno a necháme ho odpariť.
5. Skryjeme pod pokrievkou a dusíme na nízkej teplote asi 1,5 hodiny, alebo kým nie je mäso krásne krehké. Na konci môžeme posypať čerstvými bylinkami. Podávajte s obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť k tomuto famóznemu jedlu!
Takto má vyzerať dobré gazdosvké jedlo.
Vyzera to velmi chutne, urcite to skusim
Tento recept je skvely, velmi jednoduchy a chutny