Ak máte chuť na jednoduché a chutné jedlo, vďaka ktorému sa vám bude stretnúť vôňa cesnaku, môžem vám odporučiť recept na králika na cesnaku. Tu je, ako na to:
Suroviny:
- 1 králik (rozporcite ho na porcie)
- 8 strúčikov cesnaku (nasekaných)
- 1 veľká cibuľa (nasekaná)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 pohár bieleho vína
- soľ a čerstvo mleté čierne
- petržlenová vňať na ozdobenie
Králik na cesnaku
Postup:
- Na rozohriatom olivovom oleji opražte cibuľu a cesnak, kým nezačnú jemne zlátať.
- Pridajte rozporcované kúsky králika a opiekajte ich z každej strany, kým sa nádoba na varenie zasačka vôňou a králik nie je dozlatova opálený.
- Teraz pridajte biele víno a nechajte ho povariť, až kým sa alkohol úplne nevyparí.
- Za stáleho miešania pridajte soľ a čierne korenie, podľa chuti.
- Opečte králika na miernom ohni, kým mäso nebude mäkké a šťavnaté.
- Podávajte ho s uvarenou ryžou, opečeným zemiakovým pyré alebo čerstvým bielym chlebom.
- Na ozdobu môžete pridať nastrúhanú petržlenovú vňať.
Dobrú chuť!