Králik na kyslo

 

Recept na králika v kyslej omáčke:

Složky:

  • 1 králik (rozkrájaný na kusy)
  • 2 cibule (nasekané na tenké plátky)
  • 3 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml mäsového vývaru
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 2 čajové lyžičky octu
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • olej na vyprážanie

 

Kyslý králik

Postup prípravy:

  1. Najprv opláchnite králika pod tečúcou vodou a dôkladne osušte papierovou utierkou.
  2. Na strednom ohni zahrejte olej v hrnci. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a opražte, až kým nezmäknú a nezískajú zlato-hnedú farbu.
  3. Do zmiešanej zmesi vložte kusy králika a opekajte ich zo všetkých strán, až kým nemajú svetlohnedú farbu.
  4. Potom pridajte múku a opatrne ju zamiešajte do zmesi, aby sa netvorili hrudky.
  5. Znížte teplotu a pomaly pridávajte smotanu spolu s vývarom. Nechajte zmes zovrieť pri neustálom miešaní.
  6. Primiešajte horčicu, ocot, soľ a korenie a varte 10-15 minút, kým sa omáčka na králikovi nezhustne.
  7. Servírujte s varenou ryžou, haluškami alebo knedľou.

Príjemnú chuť!

Králik na kyslo-2

2) Králik na kyslo

Kyslý králik je tradičným jedlom, ktoré si mnohé rodiny vychutnávajú pri zvláštnych nezabudnuteľných príležitostiach. Tento pochúťkový recept je známy svojou bohatou chuťou a jedinečným spôsobom prípravy. V nasledujúcom texte vám predstavíme podrobný návod, aby ste si aj vy mohli tento lahodný pokrm pripraviť priamo doma.

Šalátová polievka s vajcom

Šalátová polievka s vajcom

Čítať viac »

Ingrediencie

Aby ste si pripravili králika v kyslej omáčke, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 králik (približne 1,5 kg)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 ml bieleho vína
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 3 polievkové lyžice octu
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a korenie na dochutenie
  • mletú papriku a majoránku na posilnenie chuti

 

Postup prípravy

Najprv si králika umyte a rozdeľte na porcie. Na hlbokej panvici rozohrejete olej a opražte na ňom nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa jemne zlatistá, pridajte do panvice kúsok králika. Opečte ho zo všetkých strán, až kým nezíska krásnu hnedú farbu.

Následne pridajte nasekaný cesnak a premiešajte. Potom pridajte biele víno, kurací vývar a ocot. Zamiešajte a dochuťte soľou, korením a mletou paprikou. Nechajte variť na miernom ohni, kým králik nezmäkne a nebude hotový, približne 1,5 hodiny. Ak je potrebné, príležitostne pridajte trošku vývaru alebo vody, aby omáčka nezačala byť suchá.

Podávajte s knedľou alebo zemiakmi a vychutnajte si lahodného králika na kyslo, ktorý si zamilujete. Tento jedinečný zážitok vás prenesie nielen do minulosti, ale aj do krásnych rodiných spomienok.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Avatar of Vincent86 Vincent86 píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Už sa teším, až ho vyskúšam doma.

  2. Avatar of Adrian64 Adrian64 píše:

    Králik na kyslo je jedno z mojich obľúbených jedál. Tento recept vyzerá super, vyskúšam ho čoskoro.

  3. Avatar of Bus Gabriela Bus Gabriela píše:

    Recept na králika na kyslo sa zdá byť skvelý. Určite ho vyskúšam.

  4. Avatar of Lubica Polakova Lubica Polakova píše:

    Článok je veľmi zaujímavý, králik na kyslo je vynikajúci tradičný pokrm.

  5. Avatar of Drahomir92 Drahomir92 píše:

    Recept znie skvele, určite ho vyskúšam.

  6. Avatar of Drajna Tadeas Drajna Tadeas píše:

    Vždy som hľadal recept na králika na kyslo, ďakujem za tento!

  7. Avatar of Gregor Krajciova Gregor Krajciova píše:

    Králik na kyslo je výborné tradičné jedlo, rada ho pripravujem.

  8. Avatar of Ekolrusova Ekolrusova píše:

    Králik na kyslo je moje obľúbené jedlo.

  9. Avatar of Aurelia Halak Aurelia Halak píše:

    Tento recept vyzerá lahodne, určite vyskúšam pripraviť králika takto.

  10. Avatar of Horvathova Vladimira Horvathova Vladimira píše:

    Takýto recept som už dlho hľadala. Vďaka!