Králik na pive s cesnakom

 

Jedným z veľmi populárnych pokrmov je králik varené s pivom a cesnakom. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 1 králik (1,5 – 2 kg)
  • 500 ml tmavého piva
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Králik v pive s cesnakom

Návod na prípravu:

  1. Najprv králika dôkladne umyte a rozkrájajte na menšie kusy.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na drobné kousky.
  3. V hrnci alebo hlbšej panvici rozohrejte maslo.
  4. Pridajte do panvice nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich do zlatista.
  5. Pridejte kusy králika a opiekajte ich zo všetkých strán, až sa zafarbia na zlato-hnedo.
  6. Nalejte pivo do hrnca a priveďte k varu. Následne znížte teplotu a zakryte nádobu.
  7. Králika dusíme na nízkej teplote približne 1,5 – 2 hodiny, alebo pokiaľ mäso nezmäkne a nie je šťavnaté. Občas premiešajte.
  8. Pred servírovaním ochutnajte a ak je to potrebné, dochuťte soľou a korením podľa preferencií.
  9. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s opekanými zemiakmi alebo knedľami.

Verím, že si na tomto chutnom pokrme skvelo pochutnáte! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, určite sa neváhajte opýtať.

Králik na pive s cesnakom-2

Kuracie prsia s broskyňou a smotanou

Kuracie prsia s broskyňou a smotanou

Čítať viac »

2) Králik na pive s cesnakom

Ak sa snažíte nájsť unikátny recept, ktorý poteší vašu rodinu a priateľov, králik na pive s cesnakom je skvelou voľbou. Tento pokrm, naplnený chutí a arómou, je výnimočný na špeciálne udalosti, ale aj na obyčajný deň. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme kompletný postup na prípravu tejto delikatesy doma.

Ingrediencie na králika na pive

Predtým, ako začnete s varením, pripravte si nasledovné suroviny:

  • 1 králik (približne 1,5 kg)
  • 2 plechovky piva (odporúčame svetlé)
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička tymiánu

Postup prípravy králika na pive

Začnite tým, že dôkladne umyjete králika a rozkrájate ho na menšie porcie. Na väčšej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte, kým nezíska zlatistú farbu. Potom pridajte cesnak a miešajte približne 1 minútu.

Do panvice vložte kúsky králika a opražte ich zo všetkých strán. Pridajte mrkvu a zemiak nakrájané na kolieska. Následne pridajte pivo, soľ, korenie a tymián. Nechajte variť na nízkej teplote asi 45 minút, kým králik nezmäkne a nie je šťavnatý.

Servírujte s čerstvým chlebom alebo ryžou, aby ste si mohli vychutnať omáčku. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Snovotna píše:

    Recept na králika je skvelý, určite si ho vyskúšam!

  2. Ilja46 píše:

    Vďaka za recept, veľmi sa teším, až si králika pripravím.

  3. Imrich56 píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam.

  4. Dalibor Plskova píše:

    Dakujem za recept, uz sa tesim na vyskusanie.

  5. Tkapustova píše:

    Králik na pive s cesnakom je skvela voľba! Jedlo je jednoduche a chutne. Som rada, že ste zdielili tento recept.

  6. Miriama Finkova píše:

    Králik na pive s cesnakom je moja obľúbená pochutka. Vďaka za recept!

  7. Malikova Benadik píše:

    Jemné a šťavnaté mäso z králika s príjemnou príchuťou piva. Skvelé jedlo!

  8. Melinda61 píše:

    Dúfam, že recept vyjde aj mne tak dobre ako Vám.

  9. Miroslav Adamcova píše:

    Rada experimentujem s novými receptami. Tento znie skvele, hned si ho vyskúšam!