Ahoj! Určite, tu je úžasný recept na králika v omáčke z paradajok:
Suroviny:
- 1 králik (rozporcován na kusy)
- 2 cibuľky (nakrájané na jemné plátky)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané na malé kúsky)
- 4 paradajky (olúpané a nakrájané na malé kocky)
- 1 červená paprika (na jemné plátky)
- 1 pohár hovädzieho vývaru
- 1 pohár suchého bieleho vína
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chute
- Čerstvé bylinky na dekoráciu (napr. petržlen)
Recept na králika v paradajkách
Postup:
- V hrnci rozohrejte olivový olej a opražte králika z oboch strán, až kým získa zlatistú farbu. Následne ho vyberte z hrnca a položte na stranu.
- Do hrnca vložte cibuľku a cesnak a opečte ich, kým nezmäknú a nezískajú jemný zlatý odtieň.
- Pridajte paradajky a papriku, a restujte asi 5 minút, kým paradajky nezmäknú.
- Vrstvu paradajkovej a paprikovej zmesi zalejte hovädzím vývarom a bielym vínom. Zmes priveďte do varu.
- Vráťte späť opečené kúsky králika do hrnca a pridajte paradajkový pretlak.
- Znížte teplotu a nechajte pokrm variť na miernom ohni asi 45-60 minút, až kým králik nezmäkne.
- Ochuťte omáčku a podľa potreby pridajte soľ a čierne korenie.
- Servírujte na tanieri s prílohou podľa vášho výberu, či už s ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kašou.
- Na ozdobu môžete pokvapkať pokrm čerstvými bylinkami, ako je petržlen.
Dúfam, že tento recept vyskúšaš a užiješ si lahodného králika v paradajkovej omáčke! Ak máš akékoľvek ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať. Prajem dobrú chuť!