Králik v paradajkách recept

Ahoj! Určite, tu je úžasný recept na králika v omáčke z paradajok:

Suroviny:

  • 1 králik (rozporcován na kusy)
  • 2 cibuľky (nakrájané na jemné plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané na malé kúsky)
  • 4 paradajky (olúpané a nakrájané na malé kocky)
  • 1 červená paprika (na jemné plátky)
  • 1 pohár hovädzieho vývaru
  • 1 pohár suchého bieleho vína
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chute
  • Čerstvé bylinky na dekoráciu (napr. petržlen)

 

Recept na králika v paradajkách

Postup:

Staré recepty zo zemiakov

Staré recepty zo zemiakov

Čítať viac »

  1. V hrnci rozohrejte olivový olej a opražte králika z oboch strán, až kým získa zlatistú farbu. Následne ho vyberte z hrnca a položte na stranu.
  2. Do hrnca vložte cibuľku a cesnak a opečte ich, kým nezmäknú a nezískajú jemný zlatý odtieň.
  3. Pridajte paradajky a papriku, a restujte asi 5 minút, kým paradajky nezmäknú.
  4. Vrstvu paradajkovej a paprikovej zmesi zalejte hovädzím vývarom a bielym vínom. Zmes priveďte do varu.
  5. Vráťte späť opečené kúsky králika do hrnca a pridajte paradajkový pretlak.
  6. Znížte teplotu a nechajte pokrm variť na miernom ohni asi 45-60 minút, až kým králik nezmäkne.
  7. Ochuťte omáčku a podľa potreby pridajte soľ a čierne korenie.
  8. Servírujte na tanieri s prílohou podľa vášho výberu, či už s ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kašou.
  9. Na ozdobu môžete pokvapkať pokrm čerstvými bylinkami, ako je petržlen.

Dúfam, že tento recept vyskúšaš a užiješ si lahodného králika v paradajkovej omáčke! Ak máš akékoľvek ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *