Krémová cesnačka s chrumkavými krutónmi

 

Pripravíme krémovú cesnačku, ktorá obsahuje lahodnú zmes zeleniny, korenín a smotany. Chrumkavé krutóny prispievajú k pokrmu extra textúre a chuti. Nižšie uvádzame recept:

Suroviny:

  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 zemiaky, ošúpané a nakrájané na kúsky
  • 2 mrkvy, ošúpané a narezané na tyčinky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • Soľ a korenie podľa potreby
  • 4 plátky chleba, nakrájané na kocky
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Krémová cesnačka s chrumkavými krutónmi

Postup:

  1. Na strednom ohni rozpustite maslo v hrnci. Pridajte cibuľu a cesnak a opražte, kým nezískajú zlatistú farbu.
  2. Pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu a opražte ďalších 5 minút.
  3. Vlejte zeleninový vývar a varte, kým sa zelenina nezmäkne.
  4. Pomocou mixéra alebo tyčového mixéra rozmixujte zmes do hladkej textúry.
  5. Pridajte smotanu na šľahanie a dobre premiešajte. Osolte a okoreňte podľa vlastného vkusu.
  6. V inej panvici zohrejte olivový olej, pridajte chlieb a opražte krutóny dozlatista.
  7. Podávajte horúcu cesnačku s čerstvou pažítkou a chrumkavými krutónmi. Prajem vám dobrú chuť!

Tento recept je skvelou voľbou pre chladné zimné dni, keď chcete zahriať svoje telo chutným a sýtým jedlom. Dúfame, že sa bude páčiť!

Krémová cesnačka s chrumkavými krutónmi-2

Kuracie prsia dusené na zelenine

Kuracie prsia dusené na zelenine

Čítať viac »

2) Krémová cesnačka s chrumkavými krutónmi

Ahojte, vážení čitatelia! Dnes sa s vami podelím o fantastický recept na chrumkavé pečivo, ktoré si zamilujete. Toto pečivo sa perfektne hodí na raňajky, ale aj ako lahodný snack počas dňa. Jeho príprava je jednoduchá a skvelá chuť vás určite očarí!

Ingrediencie

Ako pri každom kvalitnom recepte, aj tento začína prvotriednymi ingredienciami. Tu je zoznam toho, čo budete potrebovať:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 50 g cukru
  • 2 vajcia
  • 1 balíček droždia
  • štipka soli
  • sezamové semienka na posypanie
  • vajíčko na potretie

Postup prípravy

Pred začatím nezabudnite predhriať rúru na 180 °C. Pozrime sa na postup prípravy:

  1. V miske zmiešajte múku, cukor, soľ a droždie. Potom pridajte rozpustené maslo a mlieko a dobre zamiešajte.
  2. Vmiešajte vajcia a spracujte cesto, kým nebude hladké a pružné. Zakryte cesto utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu.
  3. Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 1 cm. Vykrájajte rôzne tvary podľa vlastnej chuti a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Povrch potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte sezamovými semienkami.
  5. Pečte v predhriatej rúre 15-20 minút, alebo kým nezískajú chrumkavú a zlatistú farbu.

Na záver si vychutnajte svoje chrumkavé pečivo s obľúbeným džemom alebo nátierkou. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

12 Komentárov

  1. Matiasko Bohdana píše:

    Recept znie skvele! Určite si ho vyskúšam, milujem krémové polievky.

  2. Lubina Eva píše:

    Tento recept si musím určite vyskúšať, zvlášť teraz na jeseň, kedy sú takéto jedlá najlepšie.

  3. Janko123 píše:

    Tento recept na krémovú česnačku je skutočne fantastický! Veľmi sa mi páči, ako sa všetky ingrediencie spoja do lahodného jedla. Určite ho vyskúšam počas chladných večerov. Dúfam, že sa mi podarí spraviť tak dobré, ako vy!

  4. MartaK píše:

    Wow, táto krémová cesnačka vyzerá úžasne! Hlavne s tými chrumkavými krutónmi to musí byť lahodné. Neviem sa dočkať, kedy ju pripravím pre svoju rodinu. Ďakujem za tento skvelý recept!

  5. VeselýPeťo píše:

    Ahojte! Musím povedať, že tento recept je presne to, čo potrebujem na zimu! Krémová cesnačka s krutónmi znie ako perfektná kombinácia. Som si istý, že bude chutiť báječne. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. KocúrČiko píše:

    Tento recept na česnačku ma úplne očaril! Je tak jednoduchý a pritom vyzerá veľmi chutne. Nemôžem sa dočkať, keď si ho pripravím na víkendový obed. Určite pridám aj nejaké bylinky na ozdobu!

  7. Zlatko45 píše:

    Super tip na prípravu česnačky! Mám rád jedlá, ktoré sú nielen chutné, ale aj rýchlo pripravené. Krémová konzistencia a chrumkavé krutóny určite dodajú pokrmu tú správnu chuť. Teším sa na varenie!

  8. PečenýJablko píše:

    Tento recept na krémovú česnačku vyzerá úžasne! Už sa teším, ako si ju pripravím. Myslím, že chrumkavé krutóny dodajú pokrmu skvelú chuť. Určite to bude ideálne na zimu, keď sa vonku ochladí!

  9. ZelenýPetržlen píše:

    Wow, táto česnačka je presne to, čo potrebujem na zahriatie! Kombinácia zeleniny a smotany znie skvele. Už som si urobil nákupný zoznam a plánujem ju uvariť tento víkend. Dúfam, že všetkým bude chutiť!

  10. KreatívnyKuchár píše:

    Skvelý recept! Krémová cesnačka s krutónmi je mojím obľúbeným jedlom v zime. Je to jednoduché a veľmi chutné. Myslím, že s touto kombináciou nemôžem nič pokaziť. Teším sa na varenie a ochutnávanie!

  11. SvetlýÚsmev píše:

    Tento recept na česnačku ma veľmi nadchol! Znie to tak chutne a zdravé zároveň. Rád varím pre rodinu a verím, že im tento recept určite ulahodí. Krutóny sú skvelý nápad na oživenie jedla!

  12. VeselýRybár píše:

    Česnačka so smotanou? To je super kombinácia! Mám rád recepty, ktoré sú jednoduché a chutné zároveň. Hneď ako pôjdem do obchodu, kúpim všetky potrebné suroviny a pustím sa do varenia.