Ingrediencie:
– 500 g zeleného šltého hrachu
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 1 l zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na šľahanie
– soľ podľa chuti
– čerstvo mleté čierne korenie
– petržlenová vňať na ozdobenie
Krémová polievka z hrachu
Postup:
1. Hrášok dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou.
2. Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky. Cesnak roztlačíme.
3. V hrnci zohrejeme trochu oleja a na ňom opražíme cibuľu s cesnakom, až kým nezosklovatie.
4. Pridáme nasekané zemiaky a hrášok, a zalejeme zeleninovým vývarom. Dochutíme soľou a korením.
5. Všetko varíme, kým zemiaky a hrášok nezmäknú.
6. Zmes rozmixujeme dohladka pomocou mixéra alebo šľahačky na polievky.
7. Pridáme smotanu na šľahanie a dôkladne premiešame.
8. Polievku jemne zohrejeme na nízkom ohni, až kým nezačne vrieť.
9. Servírujeme ozdobené petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!