Krémová šampiňónová polievka recept

Tu je recept na krémovú šampiónovú polievku:

Suroviny:

  • 500 g čerstvých šampiónov
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice masla
  • 3 polievkové lyžice múky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • kôpor na ozdobenie 

 

Krémová šampiňónová polievka recept

Postup:

  1. Šampiñóny očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak ošúpte a jemne nakrájajte.
  2. V hrnci rozohrejte maslo a pridajte cibuľu. Smažte približne 5 minút, kým nebude mäkká a sklovitá.
  3. Pridajte čerstvé šampiñóny a cesnak do hrnca. Pokračujte v pečení, kým sa šampiñóny zmäknú a znižuje sa objem vytvoreného dusu.
  4. Pridajte múku do hrnca a dôkladne premiešajte, aby sa vytvorila základná zmes.
  5. Pomaly pridávajte zeleninový vývar do zmesi v hrnci, pričom neustále miešajte, aby sa predišlo zhrudnutiu.
  6. Nechajte polievku variť na miernom ohni približne 15 minút, aby sa zjemnili chute.
  7. Varte na miernom ohni a pridajte smotanu na varenie. Dôkladne premiešajte.
  8. Nalejte polievku do mixéra a jemne ju mixujte, pokiaľ nedosiahnete hladkú konzistenciu. Ak nemáte mixér, použite mixér na ruku (šľahač) alebo prídavok na tyčový mixér.
  9. Vráťte polievku späť do hrnca a za stáleho miešania zahrejte. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
  10. Servírujte polievku s kôprom na ozdobenie a čerstvým chlebom.

Dúfam, že užijete si táto skvelá recept na krémovú šampiónovú polievku!

 

2)

Krémová šampiňónová polievka je obľúbeným jedlom mnohých domácností. Na jej prípravu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie: 500 g čerstvých šampiňónov, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 3 zemiaky, 1 liter zeleninového vývaru, 200 ml smotany na varenie, olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti. Taktiež nezabudnite na čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie.

Postup prípravy krémovej šampiňónovej polievky

Začnite tým, že si očistíte a nakrájate šampiňóny na tenké plátky. V hrnci na olivovom oleji osmažte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Potom pridajte nakrájané šampiňóny a orestujte ich, kým neuvoľnia svoju arómu a mierne sa zhnednú. Následne pridajte na kocky nakrájané zemiaky a všetko spolu premiešajte.

Ponorte prísady do varenia

Popoludní, keď sú všetky suroviny dobre premiešané, zalejte ich zeleninovým vývarom a varte na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú (približne 15-20 minút). Keď je všetko uvarené, použite ponorný mixér na rozmixovanie polievky do krémovej konzistencie. Následne pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte. Nezabudnite dochutiť soľou a čiernym korením podľa chuti. Na záver posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávajte s čerstvým chlebom.

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Samarka píše:

    Dnes som si ju pripravila a chutila naozaj skvele 🙂

  2. Ivica09 píše:

    Tento recept sa mi veľmi páči. Určite si ho vyskúšam.

  3. Beata Poliak píše:

    Krémová šampiňónová polievka je obľúbeným jedlom mnohých domácností. Na jej prípravu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie: 500 g čerstvých šampiňónov, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 3 zemiaky, 1 liter zeleninového vývaru, 200 ml smotany na varenie, olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti. Taktiež nezabudnite na čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie.

  4. Bartolomej Nemec píše:

    Polievka vyzerá chutne a zdravo. Určite si ju pripravím pre svoju rodinu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *