Krevetová polievka s kokosovým mliekom

 

Aby ste pripravili krevetovú polievku s kokosovým mliekom, mali by ste vyskúšať tento recept:

Nezbytné súčasti:

  • 500 g očistených a na menšie kúsky nakrájaných kreviet
  • 1 cibuľa, jemne hakovaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 červená alebo zelená paprika, nakrájaná na tenké pásiky
  • 1 mrkva, nastrúhaná
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá koriandr, na ozdobenie

 

Krevetová polievka s kokosovým mliekom

Priebeh prípravy:

  1. Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu spolu s cesnakom, až kým cibuľa nezíska zlatistý odstín.
  2. Pridajte pokrájané krevety a restujte ich, kým nezačnú púšťať šťavu.
  3. Teplotu znížte a do panvice vlejte kokosové mlieko a zeleninový vývar. Nechajte polievku variť na nízkej teplote približne 10 minút.
  4. Do polievky pridajte papriku a nastrúhanú mrkvu. Varíme ďalších 5 až 7 minút, kým zelenina nie je dostatočne mäkká.
  5. Dochuťte tak, aby vám to sedelo – či už viac slané, alebo pikantné. jedlo hneď ožije.
  6. Polievku servírujte v miskách a ozdobte čerstvým koriandrom.

Verím, že Vám táto krevetová polievka s kokosovým mliekom zachutí! Dobrú chuť!

Zapekané chleby – raňajky

Zapekané chleby – raňajky

Čítať viac »

Krevetová polievka s kokosovým mliekom-2

2) Krevetová polievka s kokosovým mliekom

Krevetová polievka s kokosovým mliekom predstavuje vynikajúce jedlo, ktoré spája chuť morských plodov s exotickou sladkosťou kokosového mlieka. Tento recept, veľmi obľúbený medzi priaznivcami ázijskej kuchyne, je jednoducho realizovateľný a dokonale vás zahreje počas chladných večerov. Dnes vám priblížime, ako si túto chutnú polievku vychutnať priamo z pohodlia svojho domova.

Ingrediencie

Na prípravu krevetovej polievky potrebujete nasledovné zložky:

  • 400 g čerstvých kreviet
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 kúsok čerstvého zázvoru (2 cm), nastrúhaný
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 čajové lyžičky kari pasty
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuťových preferencií
  • čerstvé bylinky na dekoráciu (napríklad koriander)

Postup prípravy Krevetovej Polievky

Na začiatku zohrejte stredne veľký hrniec na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Smažte, kým nie je cibuľa mäkká, asi 5 minút. Potom pridajte červenú papriku a kari pastu, a krátko ešte smažte. Následne vlejte zeleninový vývar a priveďte do varu. Po asi 10 minútach varenia pridajte kokosové mlieko a čerstvé krevety. Tento pokrm varte ďalších 5-7 minút, alebo kým sú krevety hotové. Na záver dochuťte soľou a korením podľa svojej chuti. Servírujte horúcu, ozdobenú čerstvými bylinkami. Nezabudnite pridať chlieb, aby ste si mohli vychutnať túto krásne pripravenú polievku!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Avatar of Miša Miša píše:

    Keby som nebola alergická na krevety, tak ich jem každý deň.

  2. Avatar of Lanta Lanta píše:

    Aj ja som, potom sa cela osýpem, keď si dám niečo morského.
    Najme krevety alebo lastúry.

  3. Avatar of Holeczyova Andrea Holeczyova Andrea píše:

    Dúfam, že bude táto krevetová polievka chutiť aj mojej rodine. Recept sa zdá byť jednoduchý a zaujímavý, určite ho skúsim.

  4. Avatar of Anabela10 Anabela10 píše:

    Krevetová polievka s kokosovým mliekom je naozaj výborná. Rada si ju varím a teším sa na nové recepty na takéto chutné polievky.

  5. Avatar of Nadamec Nadamec píše:

    Vynikajúci recept! Určite ho skúsim pripraviť už dnes večer. Dúfam, že sa mi to podarí.