Krevetová polievka s kokosovým mliekom

Ak chcete pripraviť krevetovú polievku s kokosovým mliekom, môžete skúsiť nasledujúci recept:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g kreviet, očistených a nakrájaných na menšie kúsky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 červená alebo zelená paprika, nakrájaná na tenké pásiky
  • 1 mrkva, nastrúhaná
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá korianderová vňať na ozdobenie

 

Krevetová polievka s kokosovým mliekom

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nebudú cibuľa dozlatista.
  2. Pridajte nakrájané krevety a orestujte ich, kým sa nespustí ich šťava.
  3. Znížte teplotu a pridajte do panvice kokosové mlieko a zeleninový vývar. Nechajte polievku lahodiť na miernom ohni približne 10 minút.
  4. Pridajte nakrájanú papriku a nastrúhanú mrkvu. Varíme ďalších 5 až 7 minút, kým zelenina nie je dostatočne mäkká.
  5. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Polievku podávajte v misách a ozdobte čerstvou korianderovou vňaťou.

Dúfam, že Vám krevetová polievka s kokosovým mliekom bude chutiť! Bon appétit!

 

2)

Krevetová polievka s kokosovým mliekom je lahodné jedlo, ktoré kombinuje chuť morských plodov s exotickou sladkosťou kokosového mlieka. Táto receptúra, obľúbená medzi fanúšikmi ázijskej kuchyne, je jednoduchá na prípravu a vynikajúco zahreje pri chladných večeroch. Dnes vám ukážeme, ako si túto chutnú polievku vychutnať z pohodlia domova.

Ingrediencie

Na prípravu krevetovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 400 g čerstvých kreviet
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, drvené
  • 1 čerstvý zázvor (kúsok 2 cm), nastrúhaný
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 čajové lyžičky kari pasty
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobenie (napríklad koriander)

Príprava Krevetovej Polievky

Na začiatok zahrejte stredne veľký hrniec na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Smažte, kým cibuľa nezmäkne, asi 5 minút. Potom pridajte červenú papriku a kari pastu, a ešte krátko smažte. Následne nalejte zeleninový vývar a privarte k varu. Po približne 10 minútach varenia pridajte kokosové mlieko a čerstvé krevety. Polievku varte ďalších 5-7 minút, alebo kým nie sú krevety hotové. Nakoniec dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti. Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvými bylinkami. Nezabudnite pridať chlieb, aby ste si mohli vychutnať úspešne pripravenú polievku!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Miša píše:

    Keby som nebola alergická na krevety, tak ich jem každý deň.

  2. Lanta píše:

    Aj ja som, potom sa cela osýpem, keď si dám niečo morského.
    Najme krevety alebo lastúry.

  3. Holeczyova Andrea píše:

    Dúfam, že bude táto krevetová polievka chutiť aj mojej rodine. Recept sa zdá byť jednoduchý a zaujímavý, určite ho skúsim.

  4. Anabela10 píše:

    Krevetová polievka s kokosovým mliekom je naozaj výborná. Rada si ju varím a teším sa na nové recepty na takéto chutné polievky.

  5. Nadamec píše:

    Vynikajúci recept! Určite ho skúsim pripraviť už dnes večer. Dúfam, že sa mi to podarí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *