Aby ste pripravili krevetovú polievku s kokosovým mliekom, mali by ste vyskúšať tento recept:
Nezbytné súčasti:
- 500 g očistených a na menšie kúsky nakrájaných kreviet
- 1 cibuľa, jemne hakovaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 400 ml kokosového mlieka
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 červená alebo zelená paprika, nakrájaná na tenké pásiky
- 1 mrkva, nastrúhaná
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá koriandr, na ozdobenie
Krevetová polievka s kokosovým mliekom
Priebeh prípravy:
- Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu spolu s cesnakom, až kým cibuľa nezíska zlatistý odstín.
- Pridajte pokrájané krevety a restujte ich, kým nezačnú púšťať šťavu.
- Teplotu znížte a do panvice vlejte kokosové mlieko a zeleninový vývar. Nechajte polievku variť na nízkej teplote približne 10 minút.
- Do polievky pridajte papriku a nastrúhanú mrkvu. Varíme ďalších 5 až 7 minút, kým zelenina nie je dostatočne mäkká.
- Dochuťte tak, aby vám to sedelo – či už viac slané, alebo pikantné. jedlo hneď ožije.
- Polievku servírujte v miskách a ozdobte čerstvým koriandrom.
Verím, že Vám táto krevetová polievka s kokosovým mliekom zachutí! Dobrú chuť!
2) Krevetová polievka s kokosovým mliekom
Krevetová polievka s kokosovým mliekom predstavuje vynikajúce jedlo, ktoré spája chuť morských plodov s exotickou sladkosťou kokosového mlieka. Tento recept, veľmi obľúbený medzi priaznivcami ázijskej kuchyne, je jednoducho realizovateľný a dokonale vás zahreje počas chladných večerov. Dnes vám priblížime, ako si túto chutnú polievku vychutnať priamo z pohodlia svojho domova.
Ingrediencie
Na prípravu krevetovej polievky potrebujete nasledovné zložky:
- 400 g čerstvých kreviet
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 kúsok čerstvého zázvoru (2 cm), nastrúhaný
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 2 čajové lyžičky kari pasty
- 750 ml zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuťových preferencií
- čerstvé bylinky na dekoráciu (napríklad koriander)
Postup prípravy Krevetovej Polievky
Na začiatku zohrejte stredne veľký hrniec na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Smažte, kým nie je cibuľa mäkká, asi 5 minút. Potom pridajte červenú papriku a kari pastu, a krátko ešte smažte. Následne vlejte zeleninový vývar a priveďte do varu. Po asi 10 minútach varenia pridajte kokosové mlieko a čerstvé krevety. Tento pokrm varte ďalších 5-7 minút, alebo kým sú krevety hotové. Na záver dochuťte soľou a korením podľa svojej chuti. Servírujte horúcu, ozdobenú čerstvými bylinkami. Nezabudnite pridať chlieb, aby ste si mohli vychutnať túto krásne pripravenú polievku!
Keby som nebola alergická na krevety, tak ich jem každý deň.
Aj ja som, potom sa cela osýpem, keď si dám niečo morského.
Najme krevety alebo lastúry.
Dúfam, že bude táto krevetová polievka chutiť aj mojej rodine. Recept sa zdá byť jednoduchý a zaujímavý, určite ho skúsim.
Krevetová polievka s kokosovým mliekom je naozaj výborná. Rada si ju varím a teším sa na nové recepty na takéto chutné polievky.
Vynikajúci recept! Určite ho skúsim pripraviť už dnes večer. Dúfam, že sa mi to podarí.