Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice

 

Recept na „Krkovičku pripravenú s horčicou, cibuľou a cesnakom s údenou slaninou z mangalice po slovensky“:

Suroviny:

  • 4 kusy krkovičky z mangalice
  • 2 lyžice horčice
  • 1 cibuľa, rozkrájaná na tenké plátky
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 100 g údenej slaniny z mangalice, rozpoloženej na malé kocky
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • olej na natretie pekáča

 

Krkovička s horčicou, cibuľou a cesnakom spolu s údenou slaninou z mangalice

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. V menšom hrnci si pripravte základnú omáčku tak, že zmiešate horčicu, cibuľu a cesnak. Dávajte pozor, aby sa zložky dôkladne spojili.
  3. Na druhej panvici orestujte údenú slaninu, kým nebude chrumkavá a nie príliš tvrdá. Potom ju pridajte do zmesi s horčicou.
  4. Rez vykonajte vodorovne približne do polovice, pričom na výšku by mal ostať centimetr mäsa neporušený.
  5. Vytvorené plochy sa roztiahnu, aby celkové množstvo mäsa ležalo na doske.
  6. Hotový pokrm sprevádzajte pomocnými jedlami alebo dezertmi, aby ste odvrátili pozornosť od výsledku.
  7. Opatrne zapracujte základnú omáčku s údenou slaninou do každej krkovičky. Dbajte, aby ste neprekročili kapacitu mäsa, aby si zachovalo svoju šťavnatosť.
  8. V pekáči natretom olejom uložte krkovičky a prelejte ich omáčkou z horčice, cibule, cesnaku a údenej slaniny.
  9. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Môžete pridať soľ a čierne korenie podľa preferencií.
  10. Vložte pekáč s krkovičkami do predhriatej rúry a pečte zhruba 45 minút, alebo pokiaľ sa mäso nezačne deliť na kusy.
  11. Po upečení nechajte jedlo krátko vychladnúť pred podávaním.
  12. Servírujte s prílohami podľa vlastného výberu, ako sú napríklad dusená zelenina alebo opekané zemiaky.

Prajem dobrú chuť!

 

Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice - 2

2) Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice

Ingrediencie:

  • 500 g krkovičky (ideálne s kúskom tuku)
  • 100 g údenej slaniny z mangalice
  • 2 väčšie cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice dijonskej horčice
  • 200 ml vývaru (zeleninový je tiež povolený)
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • Rasca a tymián na ochutenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Postup:

  1. Príprava surovín: Krkovičku umyte a osušte. Rozkrájajte ju na hrubšie plátky. Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na polmesiačiky. Cesnak nakrájajte na veľmi jemné kúsky. Údenú slaninu nakrájajte na kocky.

  2. Smaženie slaniny: Na panvici zohrejte olivový olej. Pridajte prekrájanú slaninu a smažte ju do chrumkava.

    Kuracie prsia s hubami

    Kuracie prsia s hubami

    Čítať viac »

Potom ju vyberte a uložte na taniere.

  • Smaženie cibule a cesnaku: Na tej istej panvici vložte nakrájanú cibuľu a opražte ju, kým sa nestane priesvitnou. Následne pridajte nasekaný cesnak a smažte ďalšiu minútu, aby sa uvoľnila jeho vôňa.

  • Príprava mäsa: Do panvice pridajte plátky krkovičky. Opečte ich z oboch strán na strednom ohni, kým nezožltnú. Potom ich osolte, okoreňte čiernym korením, rascou a tymiánom.

  • Pridanie horčice: Na mäso naneste dijonskú horčicu. Pridajte opraženú slaninu, cibuľu a cesnak. Všetko dôkladne premiešajte.

  • Dusenie: Zalejte vývarom a zakryté varte na nižšom ohni približne 40-50 minút. Občas kontrolujte, či sa nevysušuje a v prípade potreby pridajte trochu vody.

  • Podávanie: Po skončení varenia jedlo preložte na taniere a ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Podávanie:

Tento pokrm je vynikajúci na servírovanie s knedľou alebo zemiakovou prílohou. Môžete ho tiež ponúknuť s chlebom na zber lahodnej omáčky.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *