Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice

Recept na „Krkovičku na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice po slovensky“:

Suroviny:

  • 4 ks krkovičiek z mangalice
  • 2 lyžice horčice
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 100 g údenej slaniny z mangalice, nakrájanej na malé kocky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na plnenie pekáča

 

Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. V malom hrnci si pripravte základnú omáčku. Zmiešajte horčicu, cibuľu a cesnak. Pritom sa snažte, aby sa ingrediencie dobre prepojili.
  3. V druhej panvici si orestujte údenú slaninu, až kým sa nestane krehkejšou a nie príliš tuhou. Potom ju vložte do zmesi s horčicou.
  4. Rez projděte vodorovně asi do poloviny, načepříklad na výšku zůstane jeden centimetr masa nerozmístěný.
  5. Vzniklé plochy se rozprostřou zpravidla z hlavního řezu tak, aby celková plocha masa rozprostřela na prkénku.
  6. Vzniklý pokrm pověchte s pomocnými jídly, dezerty, čímž odvedete pozornost od povedení pokrmu.
  7. Integrujte základnú omáčku s údenou slaninou jemne do každej krkovičky. Majte však na pamäti, že by ste nemali prekročiť kapacitu mäsa, aby si zachovalo svoju šťavnatosť.
  8. V jednom pekáči s olejom vyložte krkovičky a obaďte ich omáčkou z horčice, cibule, cesnaku a údenej mangalice.
  9. Zmiešajte ich dobre, aby sa všetky prísady spojili. Môžete pridať soľ a čierne korenie podľa chuti.
  10. Pekáč s krkovičkami vložte do predhriatej rúry a pečte asi 45 minút, alebo kým sa mäso nerozpadá na kúsky.
  11. Po upečení nechajte pokrm trochu vychladnúť pred servírovaním.
  12. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s dusenou zeleninou alebo opečenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g krkovičky (ideálne s kúskom tuku)
  • 100 g údenej slaniny z mangalice
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice dijonskej horčice
  • 200 ml vývaru (môže byť aj zeleninový)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Rascu a tymián podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava surovín: Krkovičku umyte a osušte. Potom ju nakrájajte na hrubšie plátky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na polkolieska. Cesnak nasekajte nadrobno. Údenú slaninu nakrájajte na kocky.

  2. Smaženie slaniny: Na panvici zohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú slaninu a smažte ju do chrumkava. Potom ju vyberte a odložte na tanier.

  3. Smaženie cibule a cesnaku: Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju, kým nebude sklovitá. Pridajte nasekaný cesnak a smažte ďalšiu minútu, aby sa uvoľnila jeho aróma.

  4. Príprava mäsa: Do panvice pridajte plátky krkovičky. Opečte ich z oboch strán na strednom ohni, kým nezhnednú. Potom ich osolte, okoreňte čiernym korením, rascou a tymiánom.

  5. Pridanie horčice: Na mäso natrite dijonskú horčicu. Pridajte opečenú slaninu, cibuľu a cesnak. Všetko jemne premiešajte.

  6. Dusenie: Zalejte vývarom a pridajte zakryté na nižšom ohni približne 40-50 minút. Občas skontrolujte, či sa nevysušuje a v prípade potreby pridajte trochu vody.

  7. Podávanie: Po dokončení varenia jedlo preložte na tanier a ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Podávanie:

Toto jedlo je vynikajúce podávať s knedľou alebo zemiakovou prílohou. Prípadne ho môžete podávať aj s chlebom na vstrebanie lahodnej omáčky.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *