Recept: Pečená krkovička na kremžskej horčici a šampiňónoch.

Suroviny:

  • 1 kg krkovičky, nakrájanej na kotlety
  • 4 polievkové lyžice kremžskej horčice
  • 250 g čerstvých šampiónov, nakrájaných na plátky
  • 2 cibule, na tenko nakrájané
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • petržlenová vňať na ozdobu

 

Pečená krkovička s kremžskou horčicou a šampiňónmi

Postup:

  1. Rúru predohrejte na 180 °C.
  2. Kotlety z krkovičky ochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
  3. Na panvici si rozohrejte olej a osmažte cibuľu spolu s cesnakom, kým nezmäknú.
  4. Pridajte šampiňóny a dusťte ich, kým sa nezmäknú.
  5. Orestovanú zmes preložte do pekáča a na ňu položte pripravené kotlety.
  6. Kotlety natrite kremžskou horčicou a pridajte trochu vody.
  7. Pekáč zakryte a vložte do predhriatej rúry.
  8. Pečte asi 1,5 – 2 hodiny, pravidelne polievajte výpekmi.
  9. Následne odkryte a dopečte ešte asi 15 minút pod grilom, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka.
  10. Pred servírovaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 3 polievkové lyžice kremžskej horčice
  • 250 g čerstvých šampiňónov
  • 2 stredne veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 ml bieleho vína (prípadne vývaru)
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvý petržlen na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Krkovičku umyte a osušte papierovou utierkou. Následne ju nakrájajte na plátky hrubé asi 2-3 cm.

  2. Marinovanie: Plátky krkovičky potrite z oboch strán kremžskou horčicou. Osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne však 1-2 hodiny v chladničke.

    Cestoviny s bazalkovým pestom

    Cestoviny s bazalkovým pestom

    Čítať viac »

  3. Príprava zeleniny: Cibuľu nakrájajte na tenké plátky, šampiňóny tiež nakrájajte na plátky a cesnak nasekajte na jemno.

  4. Smaženie: Na panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich, kým sa cibuľa nezmení na zlatohnedú. Potom pridajte šampiňóny a pokračujte v restovaní, kým nie sú jemne opečené.

  5. Pečenie: Rúru predhriate na 180 °C. Na plech uložte plátky krkovičky a navrstvíte na ne zmes cibule a šampiňónov. Zalejte bielym vínom (alebo vývarom).

  6. Rúra: Plech zakryte alobalom a pečte 45 minút. Potom dajte preč alobal a pečte ešte 15 minút, aby sa krkovička krásne zhnedla.

  7. Servírovanie: Po upečení nechajte mäso krátko oddýchnuť. Podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb. Ozdobte čerstvým petržlenom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na krkovičku vyzerá skvele! Kremžská horčica dodáva mäsu úžasnú chuť. Určite to vyskúšam na rodinnej večeri. Mám rád, keď sú recepty jednoduché a chutné. Dúfam, že sa mi to podarí!

  2. MačkaMia píše:

    Wow, krkovička pečená na kremžskej horčici? To znie fantasticky! Milujem kombináciu mäsa a šampiňónov. Určite sa pustím do prípravy, keďže mám rada dobré jedlo. Ďakujem za tento skvelý tip!

  3. KávovýPohár píše:

    Tento recept vyzerá ako dokonalé jedlo na víkend! Krkovička s horčicou a šampiňónmi je niečo, čo by som chcel ochutnať. Dúfam, že mi to vyjde rovnako dobre ako na obrázku! Teším sa na varenie.

  4. ZelenýJabĺčko píše:

    Skvelý nápad na obed! Kremžská horčica určite pridá extra chuť k mäsu. Veľmi ma inšpiruje tento recept, rád skúšam nové veci v kuchyni. Verím, že moja rodina bude nadšená z tejto lahodnej krkovičky!

  5. PesNaPohode píše:

    Recept je super! Krkovička s peknou kôrkou a voňavými šampiňónmi? To je presne to, čo potrebujem na večeru. Teším sa, ako prekvapím svojich blízkych touto dobrotou. Určite vyskúšam čoskoro!

  6. RýchlyBlesk píše:

    Tak toto vyzerá lákavo! Krkovička pečená so šampiňónmi je môj obľúbený spôsob prípravy mäsa. Už sa teším na tú vôňu pri pečení. Ďakujem za zdieľanie takého úžasného receptu, určite ho vyskúšam!

  7. Kvetinka07 píše:

    Úžasný recept! Milujem kombináciu chuti krkovičky a kremžskej horčice. To musí byť fantastické jedlo pre celú rodinu! Určite ho pripravím a všetci budeme nadšení z výsledku.

  8. $uperHrdina píše:

    „Dobrú chuť“ nemôže byť lepšie napísané ako po takomto skvelom recepte! Krkovička s kremžskou horčicou znie jednoducho fantasticky a ja už plánujem prípravu tejto dobroty pre svojich priateľov!

  9. #JednoduchéVaríčko píše:

    „Dobrú chuť“ je moje obľúbené pozdravenie pred jedlom a tento recept mi určite spraví radosť pri varení aj pri jedení! Som si istý, že bude chutiť famózne.

  10. @ŠefKuchárik píše:

    „Mäso pečené na kremžskej horčici“? To je presne to pravé orechové pre moju kuchyňu! Všetky ingrediencie sú výborné a verím, že výsledok bude nádherný. Rád skúšam nové recepty.

  11. Jozko123 píše:

    Tento recept je skvelý! Krkovička s kremžskou horčicou a šampiňónmi je úplne fantastická kombinácia. Už sa teším, ako to vyskúšam doma. Určite to bude chutiť výborne! Odporúčam všetkým, aby si to pripravili.

  12. MartaKucharka píše:

    Wow, toto vyzerá veľmi chutne! Kremžská horčica dodáva jedlu jedinečnú chuť. Myslím si, že celá rodina bude nadšená. Ďakujem za zdieľanie receptu, určite ho vyskúšam a pochválim sa výsledkom!

  13. PetrikHrac píše:

    Perfektný recept na víkendový obed! Krkovička pečená na kremžskej horčici je niečo úžasné. Teším sa na tú chrumkavú kôrku a šťavnaté mäso. Všetkým odporúčam vyskúšať tento recept!

  14. KikiRybka píše:

    Toto je presne to, čo hľadám pre rodinné stretnutie! Krkovička so šampiňónmi a horčicou? To znie báječne! Mám už chuť na toto jedlo a verím, že aj moji hostia budú nadšení. Ďakujem za super tip!

  15. ZuzkaCestovatelka píše:

    Recept na krkovičku vyzerá jednoducho fantasticky! S týmto pokrmom určite potešíte každého gurmána. Kremžská horčica pridáva výnimočný šmrnc. Vďaka za inšpiráciu, už sa teším na varenie!

  16. TommyZabavny píše:

    Tento recept ma úplne dostal! Krkovička pečená so šampiňónmi znie skvele a ja už mám chuť ju ochutnať. Určite to pripravím pre svojich priateľov pri najbližšej grilovačke.

  17. FeroKreativny píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – to je presne to, čo budem hovoriť po ochutnaní tejto úžasnej krkovičky! Kremžská horčica a šampiňóny tvoria dokonalý tím. Veľká vďaka za tento skvelý recept!

  18. "Sova" Mária píše:

    „Mňam, mňam! Toto je presne ten typ jedla, ktorý milujem variť pre svoju rodinu. Kombinácia chutí je úžasná a verím, že každému bude chutiť.“

  19. "Veselejší" Pavol píše:

    „Chcem sa s týmto receptom podeliť so všetkými svojimi priateľmi! Krkovička pečená s kremžskou horčicou vyzerá neuveriteľne lákavo a určite mi prinesie veľa chvály.“

  20. "Mačička" Elena píše:

    „Pripravila som túto krkovičku pre rodinné stretnutie a všetci boli nadšení! Chrumkavá kôrka a lahodné mäso sú dokonalým spojením. Určite ho pripravím znova.“