Krkovička s krupotom a hráškovým pyré

 

Recept na krkovičku s krupicou a hráškovým pyré po slovensky:

Ingrediencie:

  • 4 kusy krkovičky
  • soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne pokrájané
  • 2 hrnčeky krupice
  • 4 hrnčeky vody
  • 2 hrnčeky mrazeného hrášku
  • 1 lyžica masla

 

Krkovička s krupicou a hráškovým pyré

Postup prípravy:

  1. Krkovičku okoreníme soľou a čiernym korením z oboch strán.
  2. Na panvici zahrejeme olej a opražíme cibuľu a cesnak do zlatožltej farby.
  3. Pridáme krkovičku a opečieme ju z oboch strán, až získa príjemnú zlatohnedú farbu.
  4. V hrnci zmiešame krupicu s vodou a osolíme, následne varíme, kým krupica neabsorbuje tekutinu.
  5. V ďalšom hrnci pripravíme hrášok podľa pokynov na obale.
  6. Uvarený hrášok scedíme a prepláchneme studenou vodou.
  7. Do hrnca s krupicou pridáme maslo a dôkladne miešame, aby sme získali hladkú konzistenciu.
  8. Na tanier naservírujeme porciu krkovičky a vedľa nej hráškové pyré.
  9. Podávame ešte teplé.

Môžete doplniť porciu zeleniny alebo šalátu podľa vlastnej chuti. Prajeme dobrú chuť!

 

Krkovička s krupicou a hráškovým pyré- 2

2) Krkovička s krupicou a hráškovým pyré

Prísady:

Na krkovičku:

Marhule na kvas recept

Marhule na kvas recept

Čítať viac »

  • 500 g krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 1 lyžička údenej papriky

Na krupicu:

  • 150 g krupice
  • 500 ml zeleninového vývaru alebo vody
  • Soľ podľa chuti
  • 1 lyžica masla
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Na hráškové pyré:

  • 300 g mrazeného hrášku
  • 1 zemiak
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • Citronová šťava (voliteľná)

Postup prípravy:

  1. Príprava krkovičky:

    • Krkovičku dôkladne umyjeme a osušíme. Následne nakrájame na plátky hrubé približne 2 cm.
    • Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a opekáme do zlatožltej farby.
    • Plátky krkovičky okoreníme soľou, čiernym korením, majoránkou a údenou paprikou, potom ich opečieme na panvici s cibuľou a cesnakom, kým nezískajú zlatožltú farbu.
    • Po opečení zakryjeme panvicu a necháme mäso dusiť na miernom ohni cca 30-40 minút, aby bolo dopečené a krehké.
  2. Príprava krupice:

    • V hrnci privedieme vývar alebo vodu do varu, pridáme krupicu a štipku soli.
    • Varíme na miernom ohni a občas premiešavame približne 10 minút, kým sa krupica nezmení na jemnú kašu. Na konci varenia pridáme maslo a dôkladne premiešame.
  3. Príprava hráškového pyré:

    • V menšom hrnci uvaríme mrazený hrášok a nakrájaný zemiak do mäkka (asi 12-15 minút).
    • Po uvarení scedíme a všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme olivový olej, soľ, korenie a podľa chuti aj citronovú šťavu. Mixujeme až do hladkej konzistencie.
  4. Servírovanie:

    • Na tanier najprv dáme porciu krupice, na ňu položíme plátok krkovičky a vedľa servírujeme hráškové pyré. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *