Krkovička v kabáte

 

Samozrejme! Tu je recept na krkovičku v kabáte po slovensky:

Zoznam ingrediencií:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 vajíčka
  • 100 g múky
  • 100 g strúhanky
  • soľ a korenie podľa preferencie
  • olej na vyprážanie

 

Krkovička v kabáte

Pokyny na prípravu:

  1. Krkovičku nakrájame na tenké plátky a jemne ich vyklepeme.
  2. Plátky mäsa ochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.
  3. V širšej miske si nachystáme trošku múky, vajec a strúhanky, ktoré využijeme na obaľovanie.
  4. Mäso najprv obalíme v múke, následne ho ponoríme do rozšľahaných vajec a nakoniec obaľujeme v strúhanke.
  5. Na rozpálenom oleji opražíme obalené plátky z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
  6. Hotové krkovičky položíme na papierovú utierku, aby sa odstránil nadbytočný olej.

Hotové krkovičky v kabáte sa skvele hodia ako hlavné jedlo, ktoré môžete podávať s hranolkami, pečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!

 

Krkovička v kabáte - 2

Ako upiecť babovku?

Ako upiecť babovku?

Čítať viac »

2) Krkovička v kabáte

Ingrediencie:

  • 4 plátky krkovičky (približne 1,5 cm hrubé)
  • 2 vajíčka
  • 100 g strúhanky
  • 100 g hladkej múky
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • 1 čajová lyžička sušeného cesnaku (voliteľné)
  • 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo pálivej)
  • Olej na vyprážanie
  • Plátok citróna na podávanie (voliteľné)

Pokyny na prípravu:

  1. Príprava mäsa:

    • Krkovičku umyte a osušte suterénom. Potom ju jemne naklepte z oboch strán pre lepšiu mäkkosť.
    • Osoľte a okoreňte ju z oboch strán čiernym korením a, pokiaľ chcete, aj sušeným cesnakom a paprikou.
  2. Príprava obalovacích surovín:

    • Pripravte si tri rôzne misky. Do prvej nasypte hladkú múku, do druhej rozšľahajte vajcia a do tretej vložte strúhanku.
  3. Obalovanie:

    • Kazdý plátok krkovičky najprv obalšte v múke, následne ponorte do rozšľahaných vajec a napokon obalte v strúhanke. Uistite sa, že sú dobre pokryté.
  4. Vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, začnite vyprážať plátky krkovičky. Vyprážajte obidve strany, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé (približne 5-7 minút na každú stranu).
  5. Podávanie:

    • Krkovičku vyberte na papierový obrúsok, aby sa zbavila nadbytočného oleja. Servírujte teplú s prílohami podľa vlastného výberu, napríklad s hranolkami, zemiakovou kašou alebo čerstvým šalátom. Môžete pridať aj plátok citróna na osvieženie chuti.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *