Polievka z krúp so zeleninou je skvelý výber pre všetkých priaznivcov zdravého a chutného stravovania. Tu je jednoduchý recept:
Potrebné suroviny:
- 1 väčšia cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 2 mrkvy, ošúpané a nakrájané na kocky
- 2 zemiaky, ošúpané a nakrájané na kocky
- 1 1/2 šálky krúpkov
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1/2 čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
Polievka z krúp so zeleninou
Postup:
- Na panvici zohrejte olivový olej a popražte cibuľu, kým nebude mäkká a jemne zlatistá.
- Pridajte rozdrvený cesnak a krátko ho opražte, aby uvoľnil svoju chuť.
- Do hrnca vložte nakrájanú mrkvu, zemiaky a krúpky. Zalejte zeleninovým vývarom.
- Pridajte mletú sladkú papriku a priveďte zmes k varu. Potom znížte teplotu a varte, kým zelenina a krupky nezmäknú. Môže to trvať približne 20-25 minút.
- Nezabudnite o chutnosť polievky dochutiť soľou a korením podľa vlastných preferencií.
- Servírujte horúcu polievku do misiek a môžete ju ozdobiť čerstvými bylinkami, ak máte.
Dúfam, že vám táto receptúra poslúži na prípravu chutnej polievky z krúp so zeleninou! Prajem vám dobrú chuť!
2) Krúpková polievka so zeleninou
Polievka z krúp so zeleninou je obľúbené jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj veľmi výživné. Je to skvelý výber na teplý obed alebo večeru. V tomto blogovom príspevku sa podelíme o jednoduchý recept so všetkými potrebnými surovinami a návodom na jej prípravu.
Suroviny pre polievku z krúp
Na výrobu polievky z krúp so zeleninou budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 1 hrnček krúp
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 cibuľa
- 2 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Návod na prípravu polievky
1. Zeleninu dôkladne umyte a nakrájajte na drobné kocky. Cibuľu nakrájajte najjemnejšie, aby sa mohla dobre vyprážať.
2. V hrnci zahrejte trošku oleja a pridajte nakrájanú cibuľu. Opražte ju na strednej teplote, kým nie je priesvitná.
3. Pridajte mrkvu, petržlen a zemiaky. Opražte ich spolu s cibuľou niekoľko minút, potom pridajte krúpy.
4. Nalejte do hrnca zeleninový vývar a priveďte k varu. Po zovretí znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 30 minút, kým sa všetky suroviny nezmäknú.
5. Na záver dochuťte polievku soľou a korením podľa vlastných preferencií.
6. Polievku servírujte horúcu a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Polievka z krúp so zeleninou je zdravá a chutná alternativa pre každého, kto hľadá výživný recept na teplé jedlo. Vychutnajte si túto skvelú polievku so svojou rodinou a priateľmi!
Skvelý recept, musím vyskúšať!
Vyzerá to chutne, určite to skúsim.