Krúpková polievka so zeleninou

 

Polievka z krúp so zeleninou je skvelý výber pre všetkých priaznivcov zdravého a chutného stravovania. Tu je jednoduchý recept:

Potrebné suroviny:

  • 1 väčšia cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 2 mrkvy, ošúpané a nakrájané na kocky
  • 2 zemiaky, ošúpané a nakrájané na kocky
  • 1 1/2 šálky krúpkov
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

 

Polievka z krúp so zeleninou

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olivový olej a popražte cibuľu, kým nebude mäkká a jemne zlatistá.
  2. Pridajte rozdrvený cesnak a krátko ho opražte, aby uvoľnil svoju chuť.
  3. Do hrnca vložte nakrájanú mrkvu, zemiaky a krúpky. Zalejte zeleninovým vývarom.
  4. Pridajte mletú sladkú papriku a priveďte zmes k varu. Potom znížte teplotu a varte, kým zelenina a krupky nezmäknú. Môže to trvať približne 20-25 minút.
  5. Nezabudnite o chutnosť polievky dochutiť soľou a korením podľa vlastných preferencií.
  6. Servírujte horúcu polievku do misiek a môžete ju ozdobiť čerstvými bylinkami, ak máte.

Dúfam, že vám táto receptúra poslúži na prípravu chutnej polievky z krúp so zeleninou! Prajem vám dobrú chuť!

Krúpková polievka so zeleninou-2

2) Krúpková polievka so zeleninou

Polievka z krúp so zeleninou je obľúbené jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj veľmi výživné. Je to skvelý výber na teplý obed alebo večeru. V tomto blogovom príspevku sa podelíme o jednoduchý recept so všetkými potrebnými surovinami a návodom na jej prípravu.

Suroviny pre polievku z krúp

Na výrobu polievky z krúp so zeleninou budete potrebovať nasledujúce suroviny:

Ako pripraviť féniklovy čaj pre novorodenca?

Ako pripraviť féniklovy čaj pre novorodenca?

Čítať viac »

  • 1 hrnček krúp
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 cibuľa
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Návod na prípravu polievky

1. Zeleninu dôkladne umyte a nakrájajte na drobné kocky. Cibuľu nakrájajte najjemnejšie, aby sa mohla dobre vyprážať.

2. V hrnci zahrejte trošku oleja a pridajte nakrájanú cibuľu. Opražte ju na strednej teplote, kým nie je priesvitná.

3. Pridajte mrkvu, petržlen a zemiaky. Opražte ich spolu s cibuľou niekoľko minút, potom pridajte krúpy.

4. Nalejte do hrnca zeleninový vývar a priveďte k varu. Po zovretí znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 30 minút, kým sa všetky suroviny nezmäknú.

5. Na záver dochuťte polievku soľou a korením podľa vlastných preferencií.

6. Polievku servírujte horúcu a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Polievka z krúp so zeleninou je zdravá a chutná alternativa pre každého, kto hľadá výživný recept na teplé jedlo. Vychutnajte si túto skvelú polievku so svojou rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Branislava Sindlerova píše:

    Skvelý recept, musím vyskúšať!

  2. Dezider Rus píše:

    Vyzerá to chutne, určite to skúsim.