Kura na moravský spôsob

Ak hľadáte recept na “kura na moravský spôsob”, tu je jednoduchý návod:

Čas prípravy: 1 hodina
Počet porcií: 4

Suroviny:

  • 4 kusy kuracieho mäsa (stehná alebo prsia)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 200 g hubiek, čerstvé alebo mrazené
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžička majoránky
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička masla

 

Kura na moravský spôsob

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
  2. Pridajte na panvicu kuracie mäso a opečte ho zo všetkých strán, kým nie je zlatohnedé.
  3. Pridajte nasekaný cesnak, hubky, soľ, korenie, majoránku a sladkú papriku. Premiešajte a nechajte chvíľu dusiť.
  4. Pridajte smotanu na varenie a kurací vývar. Znížte teplotu a nechajte omáčku pomaly variť asi 30 minút, kým sa mäso nezmäkne a omáčka zhustne.
  5. Pred podávaním pridajte lyžičku masla a premiešajte, aby sa omáčka spekla.

Podávajte kura na moravský spôsob s knedľou alebo ryžou a prílohou zeleniny podľa svojho výberu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *