Ak hľadáte recept na “kura na moravský spôsob”, tu je jednoduchý návod:
Čas prípravy: 1 hodina
Počet porcií: 4
Suroviny:
- 4 kusy kuracieho mäsa (stehná alebo prsia)
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 200 g hubiek, čerstvé alebo mrazené
- 200 ml smotany na varenie
- 200 ml kuracieho vývaru
- 2 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžička majoránky
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička masla
Kura na moravský spôsob
Postup:
- Na panvici zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
- Pridajte na panvicu kuracie mäso a opečte ho zo všetkých strán, kým nie je zlatohnedé.
- Pridajte nasekaný cesnak, hubky, soľ, korenie, majoránku a sladkú papriku. Premiešajte a nechajte chvíľu dusiť.
- Pridajte smotanu na varenie a kurací vývar. Znížte teplotu a nechajte omáčku pomaly variť asi 30 minút, kým sa mäso nezmäkne a omáčka zhustne.
- Pred podávaním pridajte lyžičku masla a premiešajte, aby sa omáčka spekla.
Podávajte kura na moravský spôsob s knedľou alebo ryžou a prílohou zeleniny podľa svojho výberu. Dobrú chuť!