Kura s kyslou kapustou a zemiakmi

Kurča s kyslou kapustou a zemiakmi. Opäť ide o úžasný a veľmi jednoduchý, ale hlavne chutný recept, ktorý sa hodí do každého bytu. Dosť bolo rečí, poďme sa pozrieť na to, ako sa tento pokrm pripravuje.

Kurča s kyslou kapustou a zemiakmi

Taktiež vynikajúci recept a postup vo videu nižšie:

Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste so sušenou šunkou | Marcel Ihnačák | Kuchyna Lidla

 

Bolónska omáčka na špagety – recept

Bolónska omáčka na špagety – recept

Čítať viac »

Kurča s kyslou kapustou a zemiakmi je delikátny a chutný pokrm. Ak milujete tradičné slovenské jedlá, tento recept je presne pre vás. Tu je návod, ako si ho pripraviť:

Potrebné suroviny:

  • 1 celé kurča (rozdelené na kusy)
  • 500 g kyslej kapusty
  • 500 g zemiakov (olúpaných a nakrájaných na plátky)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na drobno)
  • 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
  • soľ a mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 250 ml vývaru (môžete nahradiť aj vodou)

Návod na prípravu:

  1. Na panvici rozohrejte olej a osmažte cibuľu a cesnak, kým sa nezačnú zľahka zlatisto opiecť.
  2. Pridajte kuracie kusy a orestujte ich na všetkých stranách, kým nezískajú zlatú farbu. Podlievajte ich vývarom (alebo vodou), aby sa nepripálili.
  3. Pridajte kyslú kapustu a nechajte ju spolu s mäsom dusiť približne 10 – 15 minút, kým nezmäkne.
  4. Pridajte nakrájané zemiaky a varte ich s ostatnými ingredienciami, kým nezmäknú a nebudú uvarené. Podľa potreby pridajte viac vývaru alebo vody.
  5. Dochutite soľou a mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  6. Servírujte horúce a môžete doplniť kyslou smotanou či čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobou.

Verím, že si tento recept vyskúšate a bude vám chutiť. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Romana Hrmo píše:

    Vyzera to skvele, urcite vyskusam!

  2. Ostastna píše:

    Tento recept je presne to, co som hladala.

  3. Rozalia Podkonicky píše:

    Milujem tradicne slovenske jedla, tento recept sa mi paci.

  4. Albin24 píše:

    Skvely recept, dakujem za inspiraciu.

  5. Vvargova píše:

    Nemozem sa dockat, az si tento pokrm vyskusam.

  6. Vasil Vargova píše:

    Dakujem za recept, uz teraz citim tu chut!

  7. Norbert Bartos píše:

    Mnamka! Skvely navod na pripravu.

  8. Sykora Ernest píše:

    Super recept, skvelá chuť! Už sa neviem dočkať, kým si ho vyskúšam doma.

  9. Ctibor Sindlerova píše:

    Tento recept vyzerá veľmi chutne, určite ho vyskúšam.

  10. Xheretik píše:

    Tento pokrm mi pripomína moju babičku. Určite si ho pripravím, ďakujem za recept!