Ingrediencie:
– 500 g kuracieho mäsa (na kusy)
– 2 cibule (poskladané)
– 2 papriky (rozkrájané)
– 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
– 2 polievkové lyžice papriky
– 1 polievková lyžica mletého korenia
– 1 lyžička mletej papriky
– soľ a korenie podľa vkusu
– 1 konzerva paradajok (rozdrvených)
– 1 liter kuracieho vývaru
Kurací guľášová polievka
Postup:
1. Na panvici opečieme osolené kuracie mäso, až kým nedosiahne zlatohnedú farbu.
2. Do hrnca pridáme na kusy nakrájanú cibuľu a cesnak spolu s opečeným kuracím mäsom.
3. Následne vmiešame rozkrájané papriky a varíme, kým sa cibuľa a paprika nezmäknú.
4. Potom pridáme papriku, mleté korenie, mletú papriku, soľ a korenie podľa chuti.
5. Do zmesi pridáme rozdrvené paradajky a kurací vývar. Necháme variť 30 minút.
6. Podávame horúcu s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!