Tu je návod na prípravu kuracieho paprikáša s cestovinami:
Ingredienty:
- 500 g kuracieho mäsa (na kocky alebo vo forme prúžkov)
- 1 väčšia cibuľa (nasekaná na drobno)
- 2 strúčiky cesnaku (dôkladne rozdrvené)
- 2 papriky (jedna červená a jedna žltá, rozkrájané na pásiky)
- 400 g konzervovaných paradajkových krúžkov
- 2 lyžice mletej papriky
- 1 lyžička sladkej papriky v prášku
- soľ a mleté korenie podľa vlastnej chuti
- 250 g cestovín (napríklad penne, špirály alebo iné podľa preferencie)
- olej na rôsolenie
- granulovaný cesnak na dekoráciu
Kurací paprikáš s cestovinami
Postup prípravy:
- V hrnci nalejte do vody na cestoviny podľa pokynov uvedených na obale a varte ich do zmäknutia, potom ich odložte nabok.
- V inej nádobke zahrejte olej a na ňom opražte cibuľu s cesnakom, kým nezískajú zlatistú farbu a nie sú mäkké.
- Pridajte kuracie mäso a opečte ho, tak aby sa zo všetkých strán zafarbilo do zlatohneda.
- Do zmesi pridajte papriky a pokračujte v pečení, kým nie sú zmäknuté.
- Pridajte konzervované paradajky, mletú papriku a ochutnajte soľou a korením. Nechajte to pomaly dusiť 10 – 15 minút, aby vznikla hustá omáčka.
- Uvarené cestoviny premiešajte s omáčkou, aby sa všetko dôkladne spojilo.
- Podávajte teplé a ozdobte cesnakovým práškom.
Verím, že si vychutnáte túto delikátnu verziu kuracieho paprikáša s cestovinami!
2) Kurací paprikáš s cestovinami
Kurací paprikáš predstavuje klasické slovenské jedlo, ktoré má širokú obľubu. Tento recept vám ukáže, ako ho zosúladiť s cestovinami, ktoré dodajú pokrmu jedinečnosť. Nasledujte jednoduché pokyny a vychutnajte si lahodný pokrm, ktorý si získajú všetci členovia rodiny.
Potrebné ingrediencie na kurací paprikáš s cestovinami
Na prípravu kuracieho paprikáša s cestovinami budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 500 g kuracích stehien alebo prsíčok
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice mletej papriky
- 1 konzerva paradajkového pretlaku
- 4 šálky kuracieho vývaru
- 250 g cestovín (napr. penne alebo tagliatelle)
- soľ a korenie podľa individuálnej preferencie
- olej na opekanie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Príprava kuracieho paprikáša
Nasledujte tieto kroky na prípravu kuracieho paprikáša:
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte na drobno nakrájanú cibuľu. Opekajte, až kým sa cibuľa nezačne sklovatieť.
- Pridajte kuracie mäso nakrájané na kocky a tančte ho, pokým nezhnedne.
- Pridajte nasekaný cesnak a mletú papriku a dôkladne premiešajte.
- Prilievajte paradajkový pretlak a kurací vývar. Nechajte variť na miernom plameni asi 30 minút, kým nebude mäso dostatočne jemné.
- Medzitým uvarte cestoviny podľa pokynov na obale a sceďte ich.
- Na záver premiešajte kuracie mäso s cestovinami, dochuťte soľou a korením a servírujte ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť! Tento chutný kurací paprikáš s cestovinami určite poteší každého.