Kurací paprikáš s cestovinami

 

Tu je návod na prípravu kuracieho paprikáša s cestovinami:

Ingredienty:

  • 500 g kuracieho mäsa (na kocky alebo vo forme prúžkov)
  • 1 väčšia cibuľa (nasekaná na drobno)
  • 2 strúčiky cesnaku (dôkladne rozdrvené)
  • 2 papriky (jedna červená a jedna žltá, rozkrájané na pásiky)
  • 400 g konzervovaných paradajkových krúžkov
  • 2 lyžice mletej papriky
  • 1 lyžička sladkej papriky v prášku
  • soľ a mleté korenie podľa vlastnej chuti
  • 250 g cestovín (napríklad penne, špirály alebo iné podľa preferencie)
  • olej na rôsolenie
  • granulovaný cesnak na dekoráciu

 

Kurací paprikáš s cestovinami

Postup prípravy:

  1. V hrnci nalejte do vody na cestoviny podľa pokynov uvedených na obale a varte ich do zmäknutia, potom ich odložte nabok.
  2. V inej nádobke zahrejte olej a na ňom opražte cibuľu s cesnakom, kým nezískajú zlatistú farbu a nie sú mäkké.
  3. Pridajte kuracie mäso a opečte ho, tak aby sa zo všetkých strán zafarbilo do zlatohneda.
  4. Do zmesi pridajte papriky a pokračujte v pečení, kým nie sú zmäknuté.
  5. Pridajte konzervované paradajky, mletú papriku a ochutnajte soľou a korením. Nechajte to pomaly dusiť 10 – 15 minút, aby vznikla hustá omáčka.
  6. Uvarené cestoviny premiešajte s omáčkou, aby sa všetko dôkladne spojilo.
  7. Podávajte teplé a ozdobte cesnakovým práškom.

Verím, že si vychutnáte túto delikátnu verziu kuracieho paprikáša s cestovinami!

Kurací paprikáš s cestovinami-2

Ako dlho sa vari paradajkovy pretlak?

Ako dlho sa vari paradajkovy pretlak?

Čítať viac »

2) Kurací paprikáš s cestovinami

Kurací paprikáš predstavuje klasické slovenské jedlo, ktoré má širokú obľubu. Tento recept vám ukáže, ako ho zosúladiť s cestovinami, ktoré dodajú pokrmu jedinečnosť. Nasledujte jednoduché pokyny a vychutnajte si lahodný pokrm, ktorý si získajú všetci členovia rodiny.

Potrebné ingrediencie na kurací paprikáš s cestovinami

Na prípravu kuracieho paprikáša s cestovinami budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 500 g kuracích stehien alebo prsíčok
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice mletej papriky
  • 1 konzerva paradajkového pretlaku
  • 4 šálky kuracieho vývaru
  • 250 g cestovín (napr. penne alebo tagliatelle)
  • soľ a korenie podľa individuálnej preferencie
  • olej na opekanie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Príprava kuracieho paprikáša

Nasledujte tieto kroky na prípravu kuracieho paprikáša:

  1. Na panvici rozohrejte olej a pridajte na drobno nakrájanú cibuľu. Opekajte, až kým sa cibuľa nezačne sklovatieť.
  2. Pridajte kuracie mäso nakrájané na kocky a tančte ho, pokým nezhnedne.
  3. Pridajte nasekaný cesnak a mletú papriku a dôkladne premiešajte.
  4. Prilievajte paradajkový pretlak a kurací vývar. Nechajte variť na miernom plameni asi 30 minút, kým nebude mäso dostatočne jemné.
  5. Medzitým uvarte cestoviny podľa pokynov na obale a sceďte ich.
  6. Na záver premiešajte kuracie mäso s cestovinami, dochuťte soľou a korením a servírujte ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! Tento chutný kurací paprikáš s cestovinami určite poteší každého.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Julia32 píše:

    Super recept, dnes to určite vyskúšam.

  2. Tatiana Filc píše:

    Kurací paprikáš je moje obľúbené jedlo. S cestovinami som to ešte neskúsila, ale znie to skvele.

  3. Uadamcova píše:

    Kurací paprikáš s cestovinami vyzerá veľmi chutne, určite si ho čoskoro uvarím.

  4. Souc Radomir píše:

    Som nadšený z tohto receptu, kuracie mäso je moja obľúbená prísada. Už sa neviem dočkať, kým si tento recept vyskúšam!