Kuracia pečienka po gazdovsky

Dnes si doprajeme trošku pečienky pre zdravie.

 

Kuracia pečienka na gazdovský spôsob

Odporúčam: kuraciu pečienku na panvici. Moja obľúbená pochúťka.

Kuracie pečienky na cibuľke

Kuracia pečienka na gazdovský spôsob je vynikajúce jedlo, ktoré preplní vaše zmysly chuťami a arómami. Ak máte záujem o tento klasický recept, postupujte podľa týchto jednoduchých pokynov:

  1. Na začiatku si nachystajte všetky potrebné suroviny:

     

    • 500 g kuracej pečienky
    • 1 veľká cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 2 lyžice oleja
    • soľ a mleté čierne korenie podľa preferencie
    • bylinky na dochutenie (napríklad tymián, rozmarín)
  2. Kuraciu pečienku dôkladne umyte a nakrájajte na tenké kusy. Je potrebné odstrániť všetky neopísateľné žily a nečistoty.
  3. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na jemné kúsky.
  4. Na panvici rozohrejte olej a opražte cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisté.
  5. Pridajte nakrájanú kuraciu pečienku a jemne opražte zo všetkých strán. Dôkladne ich dochuťte soľou, mletým čiernym korením a bylinkami podľa chuti.
  6. Pokračujte v dusení, pridajte trošku vody a zakryte pokrievkou. Dusíme na miernom ohni približne 15-20 minút, kým sa pečienka dobre prepečie a zjemní.
  7. Po upečení môžete kuraciu pečienku servírovať s prílohami ako sú zemiakové pyré, varené zemiaky alebo ryža. Podľa preferencií môžeme pridať aj šalát alebo dusenú zeleninu.

A teraz už len vychutnávajte tú vynikajúcu chuť kuracej pečienky na gazdovský spôsob!

 

Kuracia pečienka po gazdovsky - 2

Koľko kalórií má tonic?

Koľko kalórií má tonic?

Čítať viac »

2) Kuracia pečienka po gazdovsky

Kuracia pečienka na gazdovský spôsob je klasický recept, ktorý vás prenesie do starších čias. Tento pokrm sa vyznačuje bohatou chuťou a jednoduchosťou, a práve preto sa stal obľúbeným u gazdov na Slovensku. Ak máte chuť na niečo výnimočné, tento recept je ideálny na rodinné večere alebo oslavy.

Potrebné suroviny na kuraciu pečienku

Na prípravu budete potrebovať:

  • 500 g kuracej pečienky
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 100 ml vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušeného majoránu
  • 1 čajová lyžička papriky
  • Petržlen na dekoráciu

Postup prípravy

Začnite tým, že kuraciu pečienku dôkladne umyjete a osušíte. Na panvici rozohrejte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich do zlatista. Následne pridajte kuraciu pečienku a varte na strednom ohni približne 10 minút, kým nebude zlatistá.

Potom pridajte vývar, soľ, korenie, majorán a papriku. Premiešajte a dusíme na miernom plameni ešte ďalších 15-20 minút, kým sa pečienka nezjemní. Na záver pokrm ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Záver a podávanie pokrmu

Kuracia pečienka na gazdovský spôsob je výnimočným jedlom, ktoré sa skvele hodí k zemiakovému pyré alebo čerstvému chlebu.

Tento pokrm zaručene poteší všetkých členov rodiny a zahreje vás v chladných večeroch. Pripravte si ho a užite si nezabudnuteľný gurmánsky zážitok!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Sindlerova Svatopluk píše:

    Skvelý recept, určite si ho vyskúšam!

  2. Grozenberg píše:

    Ďakujem za recept, veľmi ma zaujal!

  3. Ecerna píše:

    Recept sa mi veľmi páči. Budem sa snažiť ho uvariť.

  4. Zemanova Kristian píše:

    Vyzera to chutne, urcite vyskusam.

  5. Dominik43 píše:

    Taketo tradicne recepty su najlepsie, skusim pripravit na obed.

  6. Jaromir Rufus píše:

    Chutna vecera pre rodinu, dakujem za recept.