Dnes trocha pečienky nech sme zdravý.
Kuracia pečienka po gazdovsky
Vysúšajte: kuracia pečienka na panvici. Moja delikatesa.
Kuracia pečienka po gazdovsky je skvelé jedlo plné chutí a vôní. Ak chcete vyskúšať tento tradičný recept, nasledujte tieto jednoduché kroky:
- Najprv si pripravte všetky potrebné ingrediencie:
- 500 g kuracej pečienky
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- bylinky na dochutenie (napríklad tymian, rozmarín)
- Kuraciu pečienku očistite a nakrájajte na tenké plátky. Je dôležité odstrániť všetky prípadné žily a nečistoty.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kúsky.
- Na panvici si rozohrejeme olej a opražíme cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridáme nakrájanú kuraciu pečienku a jemne opražíme zo všetkých strán. Dôkladne ich dochutíme soľou, mletým čiernym korením a bylinkami podľa chuti.
- Pokračujeme s dusením, pridáme trochu vody a zakryjeme pokrievkou. Dusíme na miernom ohni asi 15-20 minút, kým sa pečienka dobre prepečie a zmäkne.
- Po uvarení môžeme kuraciu pečienku servírovať s prílohou ako sú zemiakové pyré, varené zemiaky alebo ryža. Podľa chuti môžeme pridať aj šalát alebo dusenú zeleninu.
Teraz už len stačí vychutnať si skvelú chuť kuracej pečienky po gazdovsky!
2)
Kuracia pečienka po gazdovsky je tradičný recept, ktorý vás prenesie k starým dobrým časom. Tento pokrm sa vyznačuje bohatou chuťou a jednoduchosťou, a práve preto si ho obľúbili gazdovia na Slovensku. Ak máte chuť na niečo špeciálne, tento recept je ideálny na rodinné večere či oslavy.
Ingrediencie na kuraciu pečienku
Na prípravu budete potrebovať:
- 500 g kuracej pečienky
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice oleja
- 100 ml vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sušeného majoránu
- 1 čajová lyžička papriky
- Petržlen na ozdobu
Postup prípravy
Začnite tak, že si kuraciu pečienku dôkladne umyjete a osušíte. Na panvici rozohrejte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a opražte ich do zlatista. Potom pridajte kuraciu pečienku a varte na strednom ohni približne 10 minút, kým nie je zlatistá.
Pridajte vývar, soľ, korenie, majorán a papriku. Premiešajte a dusíme na miernom plameni ďalších 15-20 minút, kým sa pečienka nezmäkne. Nakoniec pokrm ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Záver a podávanie pokrmu
Kuracia pečienka po gazdovsky je výnimočným jedlom, ktoré sa skvele hodí k zemiakovému pyré alebo čerstvému chlebíku. Tento pokrm osloví každého člena rodiny a zaručene vás zahreje vo chladných večeroch. Pripravte ho a užite si nezabudnuteľný gurmánsky zážitok!
Skvelý recept, určite si ho vyskúšam!
Ďakujem za recept, veľmi ma zaujal!
Super článok, ďakujem!
Recept sa mi veľmi páči. Budem sa snažiť ho uvariť.
Vyzera to chutne, urcite vyskusam.
Taketo tradicne recepty su najlepsie, skusim pripravit na obed.
Chutna vecera pre rodinu, dakujem za recept.