Kuracie fašírky z vareného mäsa

Kuracie mäsové guľky z uvareného mäsa

Kuracie mäsové guľky z uvareného mäsa predstavujú jednoduchý a chutný pokrm, ktorý si môžete pripraviť z varenej kuraciny. Tu je jednoduchý recept na tieto lahodné guľky:

Čo budete potrebovať:

  • 500 g uvareného kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1/2 lyžičky mletej papriky
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Rastlinný olej na vyprážanie

Postup prípravy:

  1. V miske zmiešajte uvarené kuracie mäso, nakrájanú cibuľu, cesnak, vajcia, strúhanku, mletú papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby ste spojili všetky zložky.
  2. Vytvarujte zmes do požadovaných tvarov guľiek.
  3. Na panvici rozohrejte rastlinný olej a pridajte guľky.
  4. Vyprážajte guľky z oboch strán, kým sa nezmenia na zlatohnedú farbu a nebudú dôkladne prepečené.
  5. Premiestnite guľky na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.

Kuracie mäsové guľky z uvareného mäsa sú výborným spôsobom, ako zužitkovať uvarené kuracie mäso a pripraviť si výborný obed alebo večeru. Môžete ich kombinovať s rôznymi prílohami, ako sú zemiaková kaša, ryža alebo zeleninový šalát. Prajeme dobrú chuť!

Kuracie mäsové guľky z uvareného mäsa sú vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí hľadajú chutný a jednoduchý recept vhodný aj z ingrediencií, ktoré zostali. Tento pokrm nie je len lahodný, ale aj veľmi variabilný – môžete pridať vlastné zložky podľa chuti. V nasledujúcich častiach sú uvedené potrebné ingrediencie a podrobný návod na prípravu tohto jedla.

Kuracie prsia na mede a horčici

Kuracie prsia na mede a horčici

Čítať viac »

Ingrediencie na kuracie mäsové guľky

Pre prípravu kuracích guľiek z uvareného mäsa budete potrebovať:

  • 500 g uvareného kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky strúhanky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

Postup na prípravu kuracích guľiek

Začnite jemným nasekaním cibule a cesnaku, ktoré opražte na troche oleja, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Následne vezmite uvarené kuracie mäso a nakrájajte na malé kúsky alebo ho rozmixujte. Pridajte opraženú cibuľu, cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a strúhanku. Všetko dôkladne premiešajte a ochutnajte soľou a čiernym korením.

Formujte guľky z pripravenej zmesi a vyprážajte ich na panvici s horúcim olejom, kým nebudú zlatohnedé z oboch strán. Zvyšok guľiek môžete variabilne upraviť pridaním svojich obľúbených chutí, ako sú rôzne bylinky alebo korenie. Kuracie guľky podávajte s prílohou podľa vašich preferencií.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Dina píše:

    Ja ich tiež tak varím.
    Ale ich dávam do rúry ešte surové a je to.

  2. Horak Marina píše:

    Kuracie fašírky sú výborné a toto je skvelý recept na ich prípravu.

  3. Wsvobodova píše:

    Naozaj sa mi páči, ako jednoduché je toto jedlo pripraviť. Veľmi chutné!

  4. Anonym píše:

    Kuracie fašírky sú vynikajúce a tento recept je veľmi ľahký na prípravu. Chutia skvele!