Kuracie mäsové guľky z uvareného mäsa
Kuracie mäsové guľky z uvareného mäsa predstavujú jednoduchý a chutný pokrm, ktorý si môžete pripraviť z varenej kuraciny. Tu je jednoduchý recept na tieto lahodné guľky:
Čo budete potrebovať:
- 500 g uvareného kuracieho mäsa
- 1 cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 2 vajcia
- 1/2 šálky strúhanky
- 1/2 lyžičky mletej papriky
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- Rastlinný olej na vyprážanie
Postup prípravy:
- V miske zmiešajte uvarené kuracie mäso, nakrájanú cibuľu, cesnak, vajcia, strúhanku, mletú papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby ste spojili všetky zložky.
- Vytvarujte zmes do požadovaných tvarov guľiek.
- Na panvici rozohrejte rastlinný olej a pridajte guľky.
- Vyprážajte guľky z oboch strán, kým sa nezmenia na zlatohnedú farbu a nebudú dôkladne prepečené.
- Premiestnite guľky na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
Kuracie mäsové guľky z uvareného mäsa sú výborným spôsobom, ako zužitkovať uvarené kuracie mäso a pripraviť si výborný obed alebo večeru. Môžete ich kombinovať s rôznymi prílohami, ako sú zemiaková kaša, ryža alebo zeleninový šalát. Prajeme dobrú chuť!
Kuracie mäsové guľky z uvareného mäsa sú vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí hľadajú chutný a jednoduchý recept vhodný aj z ingrediencií, ktoré zostali. Tento pokrm nie je len lahodný, ale aj veľmi variabilný – môžete pridať vlastné zložky podľa chuti. V nasledujúcich častiach sú uvedené potrebné ingrediencie a podrobný návod na prípravu tohto jedla.
Ingrediencie na kuracie mäsové guľky
Pre prípravu kuracích guľiek z uvareného mäsa budete potrebovať:
- 500 g uvareného kuracieho mäsa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok petržlenovej vňate
- 2 vajcia
- 1/2 šálky strúhanky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olej na vyprážanie
Postup na prípravu kuracích guľiek
Začnite jemným nasekaním cibule a cesnaku, ktoré opražte na troche oleja, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Následne vezmite uvarené kuracie mäso a nakrájajte na malé kúsky alebo ho rozmixujte. Pridajte opraženú cibuľu, cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a strúhanku. Všetko dôkladne premiešajte a ochutnajte soľou a čiernym korením.
Formujte guľky z pripravenej zmesi a vyprážajte ich na panvici s horúcim olejom, kým nebudú zlatohnedé z oboch strán. Zvyšok guľiek môžete variabilne upraviť pridaním svojich obľúbených chutí, ako sú rôzne bylinky alebo korenie. Kuracie guľky podávajte s prílohou podľa vašich preferencií.