Dobrý deň, v dnešnom článku si ukážeme recept na toto chutné kuracie kari s ananásom a kokosovým mliekom. Je to jednoduchý recept, ktorý zvládne aj každý začiatočník za veľmi krátky čas. Je to rýchle, chutné, zdravé a úplne jednoduché.
Kuracie kari s ananásom a kokosovým mliekom
Kuracie kari s ananásom a kokosovým mliekom
Toto jednoduché a chutné kuracie kari je ideálne pre tých, ktorí sa radi stravujú zdravo a rýchlo. Kombinácia kuracieho mäsa, ananásu a kokosového mlieka vytvára dokonalú chuťovú harmóniu. Tu je recept, ako si pripraviť toto skvelé jedlo:
Potrebné suroviny:
- 500 g kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky)
- 1 veľká cibuľa (nakrájaná na jemné kúsky)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
- 1 lyžica kari pasty (podľa chuti)
- 1 čajová lyžička kurkumy
- 1 čajová lyžička koriandra (mletého)
- 1 plechovka ananásu (nakrájaného na kúsky)
- 400 ml kokosového mlieka
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na smaženie
- čerstvá korianderová vňať na ozdobenie
Postup:
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zlatisté.
- Pridajte kuracie mäso a opražte ho z oboch strán, kým nezhnedne.
- Pridajte kari pastu, kurkumu a koriander a premiešajte, aby sa mäso dokonale obalilo korením.
- Pridajte nakrájaný ananás a kokosové mlieko. Znížte teplotu a nechajte variť približne 15-20 minút, kým sa mäso neuvarte a chuť sa spojí.
- Ochutnajte jedlo a pridajte soľ a korenie podľa svojho gusta.
- Podávajte s ryžou alebo naaranžujte na tanier a ozdobte čerstvou korianderovou vňaťou.
Teraz už len podávajte a vychutnávajte si toto chutné kuracie kari s ananásom a kokosovým mliekom!
2)
Pripravte sa na jedinečný gastronomický zážitok, ktorý spojí chuť kuracieho mäsa, sladkosť ananásu a krémovosť kokosového mlieka. Tento recept na kuracie kari s ananásom a kokosovým mliekom nás prenesie do tropických krajín, kde sa spája tradičný indický kari so sviežosťou ovocia.
Ingrediencie, ktoré vás očaria
Na tento lahodný pokrm budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g kuracieho prsného mäsa
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 kus zázvoru (asi 2 cm)
- 1 plechovka kokosového mlieka
- 1 plechovka ananásu v sirupe
- 2 lyžice kari korenia
- 1 čajová lyžička soli
- 2 lyžice rastlinného oleja
- čerstvá koriandrová vňať na ozdobenie
Postup prípravy kuracieho kari
Začnite tým, že na horúcom oleji orestujete nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Keď cibuľa zmäkne, pridajte nakrájané kuracie mäso a opečte ho do zlatista. Následne posypte kari korením a premiešajte. Prilejte kokosové mlieko a šťavu z ananásu, zamiešajte a nechajte variť na miernom ohni asi 15 minút. Nakoniec pridajte kocôčky ananásu a ďalších 5 minút povarte. Podávajte horúce s ryžou a posypte čerstvou koriandrovou vňaťou.
Záver: Exotická oslava chutí
Kuracie kari s ananásom a kokosovým mliekom je ideálnym pokrmom pre tých, ktorí milujú kombináciu sladkých a korenistých chutí. Vyzkúšajte tento recept a ponorte sa do sveta indickej kuchyne priamo vo vašej domácnosti. Nezabudnite sa podeliť s priateľmi o túto lahodnú pochúťku!
Nie je to moja šálka kávy, ale žena ma presvedčila, tak sme si to pripravilia.
A Lucka vážne je to skvelá večera aj na obed je to ideálne.
Chutné a dobré kari.
Diky krásne Lucia.
Super recept! Určite vyskúšam, vyzerá to veľmi chutne.
Tento recept je skvelý! Mám chuť na kuracie kari už teraz.
Toto sa musím naučiť variť, veľmi ma to zaujalo.
Ďakujem za recept! Určite vyskúšam, vyzerá to veľmi chutne!
Kuracie kari s ananásom a kokosovým mliekom znie super, teším sa na vyskúšanie tohto receptu!