Čerešňová bublanina

Tak opäť som sa rozhodla pridač receptík o bublanine. Neviem prečo, ale je to skvelý koláč. Našla som doma zopár čerešní a tak som sa rozhodla pripraviť čerešňovú bublaninu A musím vám povedať vyšla mi fakt skvelé.

 

Čerešňová bublanina

Budeme potrebovať tieto ingrediencie k príprave:

  • 20 gramov polohrubej múky
  • 350 gramov cukru
  • 6 kusov vajíčok
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 dl rastliného oleja
  • 2 dl vody
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • čerešne alebo iné ovocie

 

Najlepšia bublanina. Recept na ovocný koláč, ktorý už nevymenite

 

Fantastická čerešňová bublanina

Tak ako vždy pri takýchto jedlá je príprava veľmi primitívna. Tak ako sa hovorí “na verím boha”.

Vo väčšej miske som si zmiešala vanilkový cukor s krištálovým cukrom. Potom som pridala žltky z vajec a šĺahala som 20 minút. Tak aby sa to pekne spojilo. Ktorá z vás má šľahač tak to má jednoduchšie.

 

Ako ďalšie zmiešane v inej miske kypriací prášok s múkou a bielkami s vajíčkom. Tak vyšľaháme sneh. Tento sneh potom pomaly vmiešame do druhej misky kde máme žltká s cukrom.

Na miesto vymastenie plechu som dala papier na pečenie. Piekla som to vo vyhriatel rúre pri 180 stupňoch tak približne 25 minút. Bublanina my mala byť hotová tak že nám začne jemne hnednúť. Tak spoznáte, že je hotová.

Tip: Na konci som ju poliala kompótom aby bol vláčna. A posypala práškovým cukrom.

 

Vyskúšajte aj tento recept: najlepšia hrnčeková bublanina s pudingom.

Fantastická čerešňová bublanina

Foto: nápady navody

Čerešňová bublanina je skvelý koláč, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu. Tu je recept na túto fantastickú lahôdku:

Suroviny:

  • 20 gramov polohrubej múky
  • 350 gramov cukru
  • 6 kusov vajíčok
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 dl rastliného oleja
  • 2 dl vody
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • čerešne alebo iné ovocie

Postup:

  1. V miske zmiešajte vanilkový cukor a krištálový cukor.
  2. Pridajte žĺtky z vajec a šľahajte asi 20 minút, kým sa cukor a žĺtky spoja do hladkej hmoty.
  3. V inej miske zmiešajte kypriaci prášok s múkou.
  4. V ďalšej miske šľahajte bielky z vajec a postupne pridávajte vajíčko.
  5. Pomaly vmiešajte vaječný sneh do hmoty so žĺtkami a cukrom.
  6. Vymastite plech a nalejte cesto. Na povrch rozložte čerešne alebo iné ovocie.
  7. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 25 minút, ale sledujte bublaninu, kým jemne nezhnedne na povrchu.
  8. Na konci môžete bublaninu poliať kompótom a posypať práškovým cukrom.

Takto pripravená Čerešňová bublanina je vynikajúca a chutná. Môžete si ju vychutnať ako sladkú pochúťku kávy či čaju. Doprajte si tento skvelý koláč!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *