Tu je ďalší spôsob, ako pripraviť kuracie krídelká v rajčinovom pretlaku:
Suroviny:
- 500 g kuracích krídeliek
- 2 cibule, nakrájané na drobno
- 3 strúčiky cesnaku, krájané na plátky
- 400 g rajčinového pretlaku
- 2 lyžice rajčinového pretlaku
- 1 lyžica bylinkového olivového oleja
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička bazalky
- soľ a čierne korenie podľa vlastnej preferencie
- čerstvá bazalka na dekoráciu
Kuracie krídelká v rajčinovom pretlaku
Príprava:
- Kuracie krídelká dôkladne osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
- Na panvici zohrejeme bylinkový olivový olej a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Smažíme, kým cibuľa nezjemní a nezhnedne.
- Pridáme nasekaný cesnak a necháme ho krátko zohriať, aby uvoľnil svoju arómu.
- Do panvice vložíme kuracie krídelká a pečieme, kým nie sú z oboch strán zlatohnedé.
- Znížime teplotu a pridáme rajčinový pretlak, rajčinový pretlak, cukor, cesnakový prášok a bazalku. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Pomaly varíme na miernom ohni približne 20-25 minút, kým sa omáčka zredukuje a chute sa spojí.
- Omáčku môžeme podľa potreby zahustiť alebo zriediť vodou.
- Servírujeme s čerstvou bazalkou ako dekoráciou.
Dobrú chuť!
2) Kuracie krídelka v paradajkovom pretlaku
Kuracie krídelká sú vyhľadávaným jedlom v mnohých domácnostiach. Vytvorte si skvelé kuracie krídelká v rajčinovom pretlaku, ktoré sú chutné, šťavnaté a plné arómy. Tento recept je perfektný na rodinné večere alebo stretávania s priateľmi.
Suroviny
Na prípravu kuracích krídeliek v rajčinovom pretlaku budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 kg kuracích krídeliek
- 2 šálky rajčinového pretlaku
- 1 stredne veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- Olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušeného oregána
Proces prípravy
Začnite prípravou kuracích krídeliek. Opláchnite ich pod studenou vodou a osušte pomocou papierovej utierky. Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Kuracie krídelká osolíme a okoreníme čiernym korením, a potom ich opečieme do zlata. Potom ich vyberte a odložte na tanier.
Na tej istej panvici, kde ste opiekli krídelká, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezjemní. Potom pridajte rajčinový pretlak, bazalku a oregano. Dobre premiešajte a nechajte variť 5 minút.
Vráťte kuracie krídelká späť na panvicu, premiešajte ich s omáčkou a varte na nízkej teplote asi 20 minút. Podávajte horúce, ideálne s ryžou alebo chlebom. Dobrú chuť!