Kuracie krídelka v paradajkovom pretlaku

Tu je ďalší recept na kuracie krídelká v paradajkovom pretlaku:

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích krídeliek
  • 2 cibule, nakrájané nadrobno
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica bylinkového olivového oleja
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička cesnaku v prášku
  • 1 lyžička bazalky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobu

 

Kuracie krídelka v paradajkovom pretlaku

Postup:

  1. Kuracie krídelká osolíme a opepříme podle chuti.
  2. Na panvici rozohrejeme bylinkový olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Smažíme, kým cibuľa nezmäkne a nezhnedne.
  3. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a necháme ho krátko rozpáliť, aby uvoľnil svoju chuť.
  4. Do pánve pridáme kuracie krídelká a opekáme ich, kým nezhnednú z oboch strán.
  5. Znížte teplotu a pridajte paradajkový pretlak, paradajkový pretlak, cukor, cesnakový prášok a bazalku. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Pomaly varíme na miernom ohni asi 20-25 minút, kým sa omáčka zredukuje a získajú sa výrazné chute.
  7. Omáčku môžeme podľa potreby dohustiť alebo zriediť vodou.
  8. Podávame s čerstvou bazalkou ako ozdobou.

Dobrú chuť!

 

2)

Kuracie krídelka sú obľúbeným jedlom mnohých domácností. Pripravte si úžasné kuracie krídelka v paradajkovom pretlaku, ktoré sú chutné, šťavnaté a plné chuti. Tento recept je ideálny na rodinné večere alebo posedenia s priateľmi.

Ingrediencie

Na prípravu kuracích krídeliek v paradajkovom pretlaku budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg kuracích krídeliek
  • 2 šálky paradajkového pretlaku
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Olive oil
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregána

Postup prípravy

Prvým krokom je príprava kuracích krídeliek. Opláchnite ich pod studenou vodou a osušte papierovou utierkou. Na panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olivový olej. Kuracie krídelká osolte a okoreňte čiernym korením, a potom ich opečte do zlata. Potom ich vyberte a odložte na tanier.

Na tej istej panvici, kde ste opiekli krídelká, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne. Potom pridajte paradajkový pretlak, bazalku a oregáno. Dobre premiešajte a nechajte variť 5 minút.

Vráťte kuracie krídelká späť na panvicu, zmiešajte ich s omáčkou a varte na nízkej teplote asi 20 minút. Podávajte horúce, ideálne s ryžou alebo chlebom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Felix Hudacek píše:

    Kuracie krídelka sú obľúbeným jedlom mnohých domácností. Pripravte si úžasné kuracie krídelka v paradajkovom pretlaku, ktoré sú chutné, šťavnaté a plné chuti. Tento recept je ideálny na rodinné večere alebo posedenia s priateľmi.

  2. Kocúr123 píše:

    Tento recept na kuracie krídelká v paradajkovom pretlaku je skvelý! Robím ho pravidelne a vždy všetkým chutil. Je to jednoduché a rýchle jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Určite odporúčam vyskúšať!

  3. Bubko píše:

    Mám rád kuracie krídelká a tento recept je úžasný! Paradajkový pretlak im dodáva skvelú chuť. Všetko sa dá ľahko pripraviť, a keď sa servíruje s čerstvou bazalkou, vyzerá to aj skvele. Dobrú chuť všetkým!

  4. Jozko píše:

    Tento recept na krídelká je super! Rýchlo sa to pripraví a chutí výborne. S rodinou sme si na tom veľmi pochutili. Určite ho budem robiť znova a odporučím aj priateľom!

  5. ZelenáRybka píše:

    Wow, to vyzerá fantasticky! Kuracie krídelká sú mojím obľúbeným jedlom a tento recept s paradajkovým pretlakom ma veľmi oslovil. Musím ho vyskúšať čoskoro, určite bude chutiť perfektne! Dík za tip!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *