Kuracie krídelka v paradajkovom pretlaku

 

Tu je ďalší spôsob, ako pripraviť kuracie krídelká v rajčinovom pretlaku:

Suroviny:

  • 500 g kuracích krídeliek
  • 2 cibule, nakrájané na drobno
  • 3 strúčiky cesnaku, krájané na plátky
  • 400 g rajčinového pretlaku
  • 2 lyžice rajčinového pretlaku
  • 1 lyžica bylinkového olivového oleja
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička bazalky
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej preferencie
  • čerstvá bazalka na dekoráciu

 

Kuracie krídelká v rajčinovom pretlaku

Príprava:

  1. Kuracie krídelká dôkladne osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
  2. Na panvici zohrejeme bylinkový olivový olej a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Smažíme, kým cibuľa nezjemní a nezhnedne.
  3. Pridáme nasekaný cesnak a necháme ho krátko zohriať, aby uvoľnil svoju arómu.
  4. Do panvice vložíme kuracie krídelká a pečieme, kým nie sú z oboch strán zlatohnedé.
  5. Znížime teplotu a pridáme rajčinový pretlak, rajčinový pretlak, cukor, cesnakový prášok a bazalku. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Pomaly varíme na miernom ohni približne 20-25 minút, kým sa omáčka zredukuje a chute sa spojí.
  7. Omáčku môžeme podľa potreby zahustiť alebo zriediť vodou.
  8. Servírujeme s čerstvou bazalkou ako dekoráciou.

Dobrú chuť!

Kuracie krídelka v paradajkovom pretlaku-2

Bezlepkové cestoviny s vajíčkom a slaninkou

Bezlepkové cestoviny s vajíčkom a slaninkou

Čítať viac »

2) Kuracie krídelka v paradajkovom pretlaku

Kuracie krídelká sú vyhľadávaným jedlom v mnohých domácnostiach. Vytvorte si skvelé kuracie krídelká v rajčinovom pretlaku, ktoré sú chutné, šťavnaté a plné arómy. Tento recept je perfektný na rodinné večere alebo stretávania s priateľmi.

Suroviny

Na prípravu kuracích krídeliek v rajčinovom pretlaku budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg kuracích krídeliek
  • 2 šálky rajčinového pretlaku
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Olivový olej
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregána

Proces prípravy

Začnite prípravou kuracích krídeliek. Opláchnite ich pod studenou vodou a osušte pomocou papierovej utierky. Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Kuracie krídelká osolíme a okoreníme čiernym korením, a potom ich opečieme do zlata. Potom ich vyberte a odložte na tanier.

Na tej istej panvici, kde ste opiekli krídelká, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezjemní. Potom pridajte rajčinový pretlak, bazalku a oregano. Dobre premiešajte a nechajte variť 5 minút.

Vráťte kuracie krídelká späť na panvicu, premiešajte ich s omáčkou a varte na nízkej teplote asi 20 minút. Podávajte horúce, ideálne s ryžou alebo chlebom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Felix Hudacek píše:

    Kuracie krídelka sú obľúbeným jedlom mnohých domácností. Pripravte si úžasné kuracie krídelka v paradajkovom pretlaku, ktoré sú chutné, šťavnaté a plné chuti. Tento recept je ideálny na rodinné večere alebo posedenia s priateľmi.

  2. Kocúr123 píše:

    Tento recept na kuracie krídelká v paradajkovom pretlaku je skvelý! Robím ho pravidelne a vždy všetkým chutil. Je to jednoduché a rýchle jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Určite odporúčam vyskúšať!

  3. Bubko píše:

    Mám rád kuracie krídelká a tento recept je úžasný! Paradajkový pretlak im dodáva skvelú chuť. Všetko sa dá ľahko pripraviť, a keď sa servíruje s čerstvou bazalkou, vyzerá to aj skvele. Dobrú chuť všetkým!

  4. Jozko píše:

    Tento recept na krídelká je super! Rýchlo sa to pripraví a chutí výborne. S rodinou sme si na tom veľmi pochutili. Určite ho budem robiť znova a odporučím aj priateľom!

  5. ZelenáRybka píše:

    Wow, to vyzerá fantasticky! Kuracie krídelká sú mojím obľúbeným jedlom a tento recept s paradajkovým pretlakom ma veľmi oslovil. Musím ho vyskúšať čoskoro, určite bude chutiť perfektne! Dík za tip!