Kuracie krídelká v rúre

vlastnej chuti)

  • Citrón (na servírovanie, voliteľne)
  • Postup:

    1. Príprava kuracieho mäsa:

      • Rúru nastavte na predhriatie na 200 °C (horné a dolné ohrev).
      • Kuracie krídelká dôsledne umyte a osušte s papierovými utierkami.
    2. Príprava marinády:

      • V miske skombinujte olivový olej, nasekaný alebo mletý cesnak, papriku, oregano, soľ a mleté čierne korenie. Ak máte záujem o sladšiu chuť, zahrňte aj med.
    3. Marinovanie krídel:

      • Kuracie krídelká umiestnite do väčšej misy a polejte ich vytvorenou marinádou. Dobre premiešajte, aby sa všetky kusy rovnomerne pokryli.
      • Odporúča sa nechať krídelká marinovať aspoň pol hodiny, ale najlepšie je ponechať ich v chladničke cez noc, aby sa chute intenzívne prepojili.
    4. Pečenie:

      • Krídelká uložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Dbajte na to, aby boli rovnomerne rozložené v jednej vrstve pre optimálne pečenie.
      • Pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo pokiaľ nezískajú zlatohnedú a chrumkavú textúru. Na polovici pečenia ich môžete otočiť, aby sa opiekli z oboch strán.
    5. Servírovanie:

      • Hotové kuracie krídelká podávajte teplé. Môžete ich ozdobiť čerstvým citrónom a servírovať s obľúbenými omáčkami alebo s čerstvou zeleninou.

    Dobrú chuť!

     

    chuti)

    Postup:

    1. Príprava marinády: V miske spojte olivový olej, strúhaný cesnak, med, sójovú omáčku, papriku, mleté čierne korenie, soľ, oregano a cayenské korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie dobre prepojili.

    2. Marinovanie krídelok: Kuracie krídelká dôkladne umyte a osušte pomocou papierovej utierky. Potom ich preneste do väčšej misy alebo do plastového vrecka so zipsom a zalejte marinádou. Dobre premiešajte, aby sa krídelká rovnomerne pokryli marinádou. Odporúča sa marinovať minimálne 30 minút, no ak máte možnosť, nechajte ich marinovať aj niekoľko hodín alebo cez noc v chladničke.

      Zemiakovo cuketové placky so syrom

      Zemiakovo cuketové placky so syrom

      Čítať viac »

    3. Predohriatie rúry: Rúru predhrejte na 200 °C (390 °F).

    4. Príprava plechu: Plech vystlajte papierom na pečenie alebo ho jemne potrite olejom, aby sa krídelká neprilepili.

    5. Pečenie krídelok: Krídelká rovnomerne rozložte na plech, aby mali dostatočný priestor na pečenie. Pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo kým nie sú zlatohnedej farby a chrumkavé. Počas pečenia ich môžete raz alebo dvakrát otočiť, aby sa urobili rovnomerne.

    6. Podávanie: Keď sú krídelká hotové, vyberte ich z rúry a nechajte ich chvíľu vychladnúť. Môžete ich podávať s rozličnými omáčkami ako sú barbecue, ranch alebo cesnaková omáčka. Vhodne sa kombinujú s čerstvou zeleninou alebo chlebom.

    Príjemnú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    13 Komentárov

    1. Jan Gaspar píše:

      Vyskúšam tento recept, znie to veľmi chutne!

    2. Paulina Rozenberg píše:

      Ďakujem za inšpiráciu, určite vyskúšam!

    3. Pirosova Teodor píše:

      Recept sa mi veľmi páči, len dúfam, že to bude chutiť.

    4. Janko123 píše:

      Tento recept na kuracie krídelká je skvelý! Urobil som ich podľa návodu a všetkým veľmi chutili. Chcem vyskúšať aj marinádu s medom, to by mohlo byť ešte lepšie. Veľmi sa teším na ďalšie varenie!

    5. Kocurik píše:

      Mám rád jednoduché recepty ako tento! Kuracie krídelká sa robili ľahko a rýchlo. Všetko sa podarilo, aj keď som prvýkrát piekol v rúre. Určite odporúčam každému, kto chce niečo chutné pripraviť!

    6. ZelenyJablko píše:

      Veľmi sa mi páči tento recept! Krídelká boli chrumkavé a plné chuti. Použil som aj čili, čo dodalo jedlu príjemný šmrnc. Určite ho budem variť znova a znova. Ďakujem za skvelé inšpirácie!

    7. Svetlonos píše:

      Super návod! Kuracie krídelká sme pripravili na rodinnej oslave a všetci ich zjedli do posledného kusu. Mám rád, že sú tak jednoduché na prípravu, ale pritom veľmi chutné. Určite vyskúšam aj ďalšie varianty marinád!

    8. Bublinka píše:

      Tento recept ma úplne nadchol! Kuracie krídelká boli úžasné a môj manžel si ich zamiloval. Sme si istí, že ich zaradíme do našej pravidelnej večere. Ešte raz ďakujem za výborný tip na varenie!

    9. FantaSvet píše:

      Vďaka tomuto receptu sme mali fantastickú večeru! Pripravil som kuracie krídelká presne podľa pokynov a výsledok bol perfektný. Skvelá chuť a vôňa sa šírila celým domom. Určite budem variť častejšie!

    10. _Dano_96_ píše:

      „Kuracie krídelká pečené v rúre“ je presne to, čo som potreboval! Tento recept je jednoduchý aj pre mňa, začiatočníka vo varení. Všetko bolo jasné a podarilo sa mi to na prvý pokus – super skúsenosť!

    11. @RuzovySlon@ píše:

      [smiech] Tento recept je úžasný! Krídla sú chrumkavé zvonku a šťavnaté vo vnútri – to sa len tak nevidí! Už plánujem ďalšiu rodinnú večeru s týmito dobrotami ako hlavným jedlom.

    12. $Mimi$ píše:

      „Dobrú chuť“ nikdy neznelo lepšie! Môj syn si dal dve porcie týchto kuracích krídielok, čo hovorí samo za seba. Jednoduchá príprava a fantastická chuť – určite budeme robiť znova čoskoro.

    13. !ChutnyRecept! píše:

      „Kuracie krídelká“ sú naším obľúbeným jedlom už dlhší čas, ale tento spôsob pečenia ma úplne dostal! Rýchle, jednoduché a veľmi chutné – nemôžem odporučiť dosť vysoko! Teším sa na ďalšie varenie s touto inšpiráciou.