Ak vás láka niečo zaujímavé a chutné, kuracie krídla s olivami sú skvelou voľbou. Nižšie je uvedený recept, ktorý môžete vyskúšať:
- Ingrediencie:
- 500 g kuracích krídel
- 1 šálka zelených olív
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička sušeného oregána
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na smaženie
Kuracie krídla s olivami
- Príprava:
- Kuracie krídla umyte pod studenou vodou a nechajte ich odkvapkať.
- Na strednom ohni zohrejte olej v hlbokej panvici.
- Do panvice vložte kuracie krídla a opečte ich na zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte a odložte stranou.
- Do tej istej panvice pridajte cesnak, olivy, papriku, oregano, soľ a korenie. Opečte ich spolu 1-2 minúty, až kým sa cesnak nezmäkne a zmes nevydá svoje arómy.
- Vráťte kuracie krídla do panvice a dobre ich premiešajte so zmesou olív a korenín.
- Pokračujte v pečení na strednom ohni, kým sa krídla dostatočne prehriatu a chute sa pekne prepoja (približne 5-7 minút).
- Keď je jedlo pripravené, podávajte ho s čerstvou bylinkovou omáčkou a prílohou podľa vašich preferencií.
Prajem vám dobrú chuť! Ak máte rôzne otázky, neváhajte sa spýtať.
2) Kuracie krídla na olivách
Kuracie krídla s olivami
Suroviny:
- 1 kg kuracích krídel
- 200 g čiernych olív (bez kôstky)
- 3 strúčiky cesnaku (posekané)
- 1 veľká cibuľa (na oči)
- 1/4 šálky olivového oleja
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 citróna (šťava a kôra)
- 1 ČL sušeného oregána
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)
Pracovný postup:
-
Príprava krídel: Kuracie krídla dôkladne umyte a osušte. Potom ich ochuťte soľou, čiernym korením a sušeným oregánom.
-
Smaženie: Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte kuracie krídla a opekajte ich zo všetkých strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu (približne 8-10 minút).
-
Pridanie zeleniny: Do panvice pridajte nakrájaný cesnak a cibuľu. Smažte ďalšie 2-3 minúty, kým sa cibuľa nezjemní.
-
Pridanie vývaru a olív: Pridajte kurací vývar, čierne olivy a citrónovú šťavu. Všetko premiešajte a priveďte k varu.
-
Dusenie: Znížte teplotu, zakryte a dusite na nízkej teplote približne 20-30 minút, kým krídla nie sú dostatočne prepečené a mäso sa ľahko oddelí od kosti.
-
Finálny dotyk: Ak chcete omáčku zahustiť, môžete ju nechať chvíľku variť bez pokrievky. Nastrúhajte aj kôru z citróna, aby ste posilnili chuť.
-
Servírovanie: Kuracie krídla podávajte horúce, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodia k čerstvému chlebu alebo ryži.
Dobrú chuť!
Skvelý recept, určite si ho vyskúšam!
Tento recept znie naozaj chutne, ďakujem!
Dúfam, že sa mi podarí tento recept uvariť.