Kuracie krídla na olivách

 

Ak vás láka niečo zaujímavé a chutné, kuracie krídla s olivami sú skvelou voľbou. Nižšie je uvedený recept, ktorý môžete vyskúšať:

  • Ingrediencie:
    • 500 g kuracích krídel
    • 1 šálka zelených olív
    • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
    • 1 lyžička mletej sladkej papriky
    • 1 lyžička sušeného oregána
    • Soľ a čierne korenie podľa chuti
    • Olivový olej na smaženie

 

Kuracie krídla s olivami

  • Príprava:
    1. Kuracie krídla umyte pod studenou vodou a nechajte ich odkvapkať.
    2. Na strednom ohni zohrejte olej v hlbokej panvici.
    3. Do panvice vložte kuracie krídla a opečte ich na zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte a odložte stranou.
    4. Do tej istej panvice pridajte cesnak, olivy, papriku, oregano, soľ a korenie. Opečte ich spolu 1-2 minúty, až kým sa cesnak nezmäkne a zmes nevydá svoje arómy.
    5. Vráťte kuracie krídla do panvice a dobre ich premiešajte so zmesou olív a korenín.
    6. Pokračujte v pečení na strednom ohni, kým sa krídla dostatočne prehriatu a chute sa pekne prepoja (približne 5-7 minút).
    7. Keď je jedlo pripravené, podávajte ho s čerstvou bylinkovou omáčkou a prílohou podľa vašich preferencií.

Prajem vám dobrú chuť! Ak máte rôzne otázky, neváhajte sa spýtať.

Kuracie krídla na olivách-2

2) Kuracie krídla na olivách

Kuracie krídla s olivami

Suroviny:

  • 1 kg kuracích krídel
  • 200 g čiernych olív (bez kôstky)
  • 3 strúčiky cesnaku (posekané)
  • 1 veľká cibuľa (na oči)
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 citróna (šťava a kôra)
  • 1 ČL sušeného oregána
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

Pracovný postup:

  1. Príprava krídel: Kuracie krídla dôkladne umyte a osušte. Potom ich ochuťte soľou, čiernym korením a sušeným oregánom.

  2. Smaženie: Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte kuracie krídla a opekajte ich zo všetkých strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu (približne 8-10 minút).

  3. Pridanie zeleniny: Do panvice pridajte nakrájaný cesnak a cibuľu. Smažte ďalšie 2-3 minúty, kým sa cibuľa nezjemní.

    Dusené kuracie prsia na zelenine

    Dusené kuracie prsia na zelenine

    Čítať viac »

  4. Pridanie vývaru a olív: Pridajte kurací vývar, čierne olivy a citrónovú šťavu. Všetko premiešajte a priveďte k varu.

  5. Dusenie: Znížte teplotu, zakryte a dusite na nízkej teplote približne 20-30 minút, kým krídla nie sú dostatočne prepečené a mäso sa ľahko oddelí od kosti.

  6. Finálny dotyk: Ak chcete omáčku zahustiť, môžete ju nechať chvíľku variť bez pokrievky. Nastrúhajte aj kôru z citróna, aby ste posilnili chuť.

  7. Servírovanie: Kuracie krídla podávajte horúce, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodia k čerstvému chlebu alebo ryži.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Avatar of Cerna Ludomila Cerna Ludomila píše:

    Skvelý recept, určite si ho vyskúšam!

  2. Avatar of Zelenayova Dobromila Zelenayova Dobromila píše:

    Tento recept znie naozaj chutne, ďakujem!

  3. Avatar of Bohus16 Bohus16 píše:

    Dúfam, že sa mi podarí tento recept uvariť.