Tu je recept na prípravu kuracieho mäsa na francúzsky spôsob:

Ingrediencie:

  • 4 kúsky kuracieho mäsa (prsia, stehná, atď.)
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 100 ml biely víno
  • 1 lyžica dijónskej horčice
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (napr. petržlen)

 

Kuracie mäso na francúzsky spôsob

Postup:

  1. Kuracie mäso osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Na rozohriatom kúsku masla opečieme kuracie mäso z oboch strán, kým nezískate zlatisto-hnedú farbu. Následne ho vyberieme z panvice a necháme stranou.
  3. Do tej istej panvice pridáme zvyšok masla a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
  4. Potom pridáme kurací vývar, biely víno a dijónsku horčicu. Dobré je nechať omáčku približne 5 minút povařiť.
  5. Do omáčky vrátime opečené kuracie mäso a necháme ho domäknúť v omáčke asi 10-15 minút, alebo kým je mäso úplne prepečené.
  6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou, zemiakmi alebo šalátom. Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Toto jedlo je skvelým spôsobom, ako si vychutnať kuracie mäso! Ak máte nejaké špecifické požiadavky alebo otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *