Kuracie mäso na prírodno s horčicou

Čo by mohlo byť lepšie na tanieri než slovenská tradičná klasika v podobe mäsových jedál? Áno, mám na mysli kuracie mäso, ktoré sa na Slovensku konzumuje najčastejšie zo všetkých druhov. Zrejme ho jeme nielen kvôli jednoduchosti prípravy, ale aj preto, že je naozaj lahodné. Čas a dostupnosť surovín sú samozrejme ďalšími dôležitými faktormi.

Kuracie mäso je možné kombinovať s rôznymi chuťami a farbami. Dnes sa však zameriame na úžasnú a známi klasickú horčicu. Môže to znieť ako klišé, ale aj to je potrebné.

Kuracie mäso na prírodno s horčicou

Prípravu zvládnete jednoducho, stačí sa riadiť niekoľkými krokmi, ktoré sú v silách každej gazdinky. Pod receptom na vás čakajú už len naše pokyny, varte s láskou, priatelia.

Rovnako môžete použiť tento recept aj s bravčovým mäsom.

Gašparík – Znojemské mäso – recept

 

Ak máte záujem o podobné recepty, určite vyskúšajte aj tento kuracie na prírodno. Ja som si ich zamilovala. S láskou, Lucia.

 

Ingrediencie:

Kuracie stehná s barbecue

Kuracie stehná s barbecue

Čítať viac »

  • 500 g kuracích prsníkov
  • 2 lyžice horčice (môžete zvoliť dijonskú alebo klasickú)
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 100 ml vývaru z kuracieho mäsa alebo vody
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte. Následne ich jemne naklepte, aby sa pekne a rovnomerne uvarili.
  2. Marinovanie: V mise zmiešajte horčicu, pretlačený cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Do tejto marinády ponorte kuracie mäso a dôkladne ho obalte. Nechajte marinovať aspoň 30 minút (najlepšie na niekoľko hodín v chladničke).
  3. Smaženie: Na panvici rozohrejte trošku oleja. Pridajte marinované kuracie mäso a smažte na strednom ohni približne 5-7 minút z každej strany, kým nezíska zlatohnedú farbu a nie je úplne prepečené. Počas smaženia ho môžete zakryť pokrievkou, aby sa nevysušilo.
  4. Príprava omáčky: Po upečení kuracích prsníkov ich vyberte z panvice a na tej istej pánvi pridajte kurací vývar. Dobre premiešajte a nechajte krátko povariť, aby sa chute spojili.
  5. Servírovanie: Kuracie mäso podávajte na tanieri, poliate omáčkou. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou, ak si prajete.
  6. Príloha: Ako prílohu môžete ponúknuť varené zemiaky, ryžu alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

 

Kuracie mäso na prírodno s horčicou - 2

2) Kuracie mäso na prírodno s horčicou

Suroviny:

  • 500 g kuracieho prsného mäsa
  • 3-4 lyžice horčice (môžete použiť dijonskú alebo obyčajnú)
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené alebo nasekané)
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregána (alebo iných byliniek podľa chuti)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Šťava z 1 citróna (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Môžete ich nakrájať na plátky alebo ponechať celé, podľa vašich preferencií.
  2. Marinovanie: V miske zmiešajte horčicu, pretlačený cesnak, olivový olej, oregano, soľ a čierne korenie a, ak máte záujem, aj citrónovú šťavu. Kuracie mäso vložte do marinády a dôkladne premiešajte, aby sa rovnomerne pokrylo. Nechajte marinovať minimálne 30 minút, ideálne 1-2 hodiny v chladničke.
  3. Smaženie: Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja na stredne vysokú teplotu. Pridajte marinované kuracie mäso. Smažte ho asi 5-7 minút z každej strany, alebo pokiaľ nie je úplne prepečené a nezíska zlatistú farbu.
  4. Servírovanie: Kuracie mäso podávajte teplé. Môžete ho ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu odporúčam varené zemiaky, ryžu alebo zeleninový šalát.
  5. Dobrú chuť!

Tento recept je jednoduchý, rýchly a nesmierne chutný. Variabilita marinády vám umožňuje prispôsobiť jedlo vašim chuťovým preferenciám. Enjoy!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

34 Komentárov

  1. Vemola píše:

    Horčica a k tomu veľa smotany na varenie.

  2. Mino píše:

    Áno takto by som to aj ja pripravila.

  3. Lubos54 píše:

    Vyzera to chutne, urcite vyskusam tento recept!

  4. Maria43 píše:

    Dakujem za skvely navod na pripravu kuracieho masa, urcite vyskusam!

  5. Florian75 píše:

    Tento recept je jednoduchy a zdoravy, diky za zdielanie!

  6. JasnýDeň píše:

    Tento recept na kuracie mäso s horčicou je skvelý! Veľmi sa mi páči, že je jednoduchý a rýchly. Vždy som mal obavy z varenia, ale tento postup je jasný. Určite ho vyskúšam a teším sa na výsledok!

  7. KreatívnyKuchár píše:

    Wow, to vyzerá naozaj chutne! Kuracie mäso s horčicou je klasika, ale toto má svoj vlastný šmrnc. Mám rád jednoduché recepty, ktoré sú chutné. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného postupu!

  8. SladkýSen píše:

    Milujem kuracie jedlá a tento recept vyzerá fantasticky! Hlavne sa mi páči kombinácia cesnaku a horčice. Určite ho vyskúšam počas víkendu. Mám pocit, že to bude hit v našej rodine!

  9. VeselýZajačik píše:

    Ďakujem za tento super recept! Kuracie mäso je moja obľúbená surovina a táto marináda vyzerá naozaj lákavo. Už sa teším, ako si pripravím večeru podľa tvojho návodu. Skvelé tipy!

  10. JednoduchýJanko píše:

    Mne sa veľmi páči tento recept! Je jednoduchý a rýchly, čo potrebujem po dlhom dni v práci. Určite ho spravím aj pre svojich priateľov na návšteve. Som si istý, že im bude chutiť!

  11. ZlatáRybička píše:

    Tento recept ma úplne očaril! Kombinácia chutí ma inšpirovala skúsiť niečo nové vo svojej kuchyni. Všetko znie tak jednoducho a chutne! S radosťou ho pridám do svojho zoznamu obľúbených receptov.

  12. ŠťastnáLola píše:

    ‚Kuracie mäso s horčicou‘ znie ako ideálne jedlo pre každého milovníka dobrej kuchyne! Pôsobí to veľmi lákavo a som si istá, že aj ja to zvládnem pripraviť bez problémov. Ďakujem za skvelé inšpirácie!

  13. !PizzaFan! píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Na konci tvojho článku ma veľmi potešilo! Tento recept vyzerá jednoducho úžasne a už teraz viem, čo pripravím najbližšie na obed. Teším sa na nové kulinárske zážitky!

  14. #JedloMilujem# píše:

    ‚Kuracie mäso‘ je vždy vítané v našej domácnosti. Som rád, že si ponúkla taký skvelý recept s horčicou – určite dodá pokrmu výnimočnú chuť! Už sa neviem dočkať toho lahodného výsledku.

  15. *VeseleOčko* píše:

    ‚Variť s láskou‘ – presne tak to cítim aj ja! Tento jednoduchý recept ma oslovil hneď pri prvom pohľade. Zaručene ho zaradím do môjho týždenného menu a už teraz plánujem variabilitu prísad.

  16. SvetloZelená píše:

    Tento recept na kuracie mäso s horčicou je skvelý! Rýchlo sa pripraví a chuti fantasticky. Určite ho vyskúšam, pretože milujem kuracie jedlá. Ďakujem za super tip!

  17. Mačka123 píše:

    Wow, to vyzerá chutne! Kuracie mäso s horčicou som ešte neskúšala, ale určite to napravím. Recept je jednoduchý a presne taký, aký mám rada. Teším sa na varenie!

  18. PohodovýPavol píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Milujem jednoduché a chutné jedlá. Horčica dodáva jedlu výnimočný šmrnc. Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam doma!

  19. JasnéNebe píše:

    Kuracie mäso s horčicou? To znie ako mňamka! Rada varím a tento recept určite zaradím do svojej zbierky. Ďakujem za inšpiráciu a prajem dobrú chuť všetkým!

  20. KreatívnaKatia píše:

    Som nadšená z tohto receptu! Kuracie mäso milujem a kombinácia s horčicou vyzerá úžasne. Určite skúsim aj pridať citrónovú šťavu pre extra chuť.

    1. MäsoMilan píše:

      Aj ja som si všimol ten citrón, určite to vylepší chuť! Skvelý tip na osvieženie tradičných jedál.

  21. SlnečnýJanko píše:

    Super návod na prípravu kuracieho mäsa! Veľmi sa teším, že môžem skúšať nové recepty. Horčica je skvelé korenie, ktoré dodáva chuť každému jedlu.

  22. _HraváDanka_ píše:

    „Kuracie na prírodno“ je klasika, ale horčica tomu dáva nový rozmer! Určite to vyskúšam cez víkend s rodinou. Ďakujem za nápad!

  23. ChutnáVeronika píše:

    Toto kuracie mäso musím vyskúšať čo najskôr! Vyzerá to veľmi jednoducho a chutne. Som zvedavá na kombináciu chutí s horčicou!

  24. HravýMatej píše:

    Súhlasím so všetkými komentármi! Tento recept mi otvoril oči pre nové možnosti kuraciny. Nezabudnem pridať aj bylinky podľa chuti.

  25. Miska123 píše:

    Tento recept je skvelý! Kuracie mäso s horčicou je moja obľúbená kombinácia. Rýchlo sa pripraví a chutí výborne. Určite ho vyskúšam na víkend!

  26. PeťoKuchár píše:

    Úžasné! Milujem jednoduché recepty a toto je perfektné na rýchlu večeru. S horčicou to musí byť fantastické, už sa teším na varenie!

  27. LuciaChutná píše:

    Super recept! Kuracie mäso milujem a kombinácia s horčicou znie lákavo. Určite to skúsim, ďakujem za tip, Lucia!

  28. JankoJasné píše:

    Jednoduché a chutné! Horčica dodá tomu správnemu šmrncu. Už mám chuť na varenie, určite to spravím dnes večer!

  29. RóbertBubák píše:

    Fantastický recept! Mám rád kuracie mäso a táto kombinácia ma úplne nadchla. Ďakujem za inšpiráciu, určite vyskúšam.

  30. DankaRecepty píše:

    Perfektný nápad na rýchly obed! Kuracie prsia s horčicou sú skvelé a už sa teším na prípravu tejto dobroty.

  31. ZuzkaVari píše:

    ‚Kuracie mäso na prírodno‘ mi vždy zachutí! A teraz s horčicou? To bude bomba! Ďakujem za úžasný recept.

  32. 'Fidorka' píše:

    ‚Tento recept je super!‘ Veľmi sa mi páči jeho jednoduchosť. Už mám pripravené všetky suroviny a teším sa na výsledok!

    1. 'MačkaMňau' píše:

      ‚Vynikajúce, aj ja to dnes robím!‘ Určite si pochutnáme, je to skvelá voľba na večeru!