Čo lepšie môžeme mať na taniery, ako Slovenskú klasiku v podobe mäsa? No áno myslím tým kuracie mäso, ktoré sa na Slovensku spomädzi všetkých skonzumuje najviac.
Zrejme ho nekonzumujeme lebo preto, že sa ľahko pripravuje, ale aj perto, že nám proste chutí. No aj ten čas a dostupnosť je samozrejme dôležitá.
Môžeme si ho dopriať z rôznou kombináciou chutí a farieb. No dnes to budú krásna a jmená klasická horčica. Áno trocha klišké, ale aj to treba.
Kuracie mäso na prírodno s horčicou
Pripravíte si hi lahko a už jednoduchšie len s pár bodmi, ktoré zvládnete kuchárky moje. Nižšie už na vás čaká recept. varte s láskou priatelia.
Ak máte bravčovinku môžete použiť aj tento recept.
Ak milujete taktéto recepty tak vaskúšajte aj tieto rceptíky: kuracie na prírodno. Ja som sa do nich zamilovala. Vaša Lucia.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích prsníkov
- 2 lyžice horčice (môžete použiť dijonskú alebo klasickú)
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 100 ml kuracieho vývaru alebo vody
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)
Postup:
- Príprava mäsa: Kuracie prsníky umyte a osušte. Následne ich jemne naklepte, aby sa rovnomerne uvarili.
- Marinovanie: V miske zmiešajte horčicu, pretlačený cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Do tejto marinády ponorte kuracie mäso a dôkladne ho obalte. Nechajte marinovať aspoň 30 minút (ideálne na niekoľko hodín v chladničke).
- Smaženie: Na panvici rozohrejte trošku oleja. Pridajte marinované kuracie mäso a smažte na strednom ohni približne 5-7 minút z každej strany, kým nie je zlatohnedé a prepečené. Počas smaženia ho môžete zakryť pokrievkou, aby mäso nevyschlo.
- Príprava omáčky: Po upečení kuracích prsníkov ich vyberte z panvice a na tej istej panvici pridajte kurací vývar. Dôkladne premiešajte a nechajte krátko povariť, aby sa chute spojili.
- Servírovanie: Kuracie mäso podávajte na tanieri poliate omáčkou. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou, ak máte radi.
- Príloha: Ako prílohu môžete podávať varené zemiaky, ryžu alebo čerstvý šalát.
Dobrú chuť!
2)
Kuracie mäso na prírodno s horčicou
Suroviny:
- 500 g kuracieho prsného mäsa
- 3-4 lyžice horčice (môžeš použiť dijonskú alebo obyčajnú)
- 2 strúčiky cesnaku (pretlačené alebo nasekané)
- 2-3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregána (alebo iných byliniek podľa chuti)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Šťava z 1 citróna (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
- Príprava mäsa: Kuracie prsia umy a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich na plátky alebo nechajte celé, podľa preferencie.
- Marinovanie: V miske zmiešajte horčicu, pretlačený cesnak, olivový olej, oregano, soľ, čierne korenie a, ak máte radi, aj citrónovú šťavu. Pridajte kuracie mäso do marinády a dôkladne premiešajte, aby bolo mäso rovnomerne pokryté. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne 1-2 hodiny v chladničke.
- Smaženie: Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja na stredne vysokú teplotu. Pridajte marinované kuracie mäso. Smažte ho približne 5-7 minút z každého pohľadu, alebo pokiaľ nie je úplne prepečené a má zlatistú farbu.
- Servírovanie: Kuracie mäso podávajte teplé. Môžete ho ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu odporúčam zemiaky, ryžu alebo zeleninový šalát.
- Dobrú chuť!
Tento recept je jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. Variabilita marinády vám umožňuje prispôsobiť jedlo vašim chuťovým preferenciám. Enjoy!
Horčica a k tomu veľa smotany na varenie.
Áno takto by som to aj ja pripravila.
Vyzera to chutne, urcite vyskusam tento recept!
Dakujem za skvely navod na pripravu kuracieho masa, urcite vyskusam!
Tento recept je jednoduchy a zdoravy, diky za zdielanie!
Tento recept na kuracie mäso s horčicou je skvelý! Veľmi sa mi páči, že je jednoduchý a rýchly. Vždy som mal obavy z varenia, ale tento postup je jasný. Určite ho vyskúšam a teším sa na výsledok!
Wow, to vyzerá naozaj chutne! Kuracie mäso s horčicou je klasika, ale toto má svoj vlastný šmrnc. Mám rád jednoduché recepty, ktoré sú chutné. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného postupu!
Milujem kuracie jedlá a tento recept vyzerá fantasticky! Hlavne sa mi páči kombinácia cesnaku a horčice. Určite ho vyskúšam počas víkendu. Mám pocit, že to bude hit v našej rodine!
Ďakujem za tento super recept! Kuracie mäso je moja obľúbená surovina a táto marináda vyzerá naozaj lákavo. Už sa teším, ako si pripravím večeru podľa tvojho návodu. Skvelé tipy!
Mne sa veľmi páči tento recept! Je jednoduchý a rýchly, čo potrebujem po dlhom dni v práci. Určite ho spravím aj pre svojich priateľov na návšteve. Som si istý, že im bude chutiť!
Tento recept ma úplne očaril! Kombinácia chutí ma inšpirovala skúsiť niečo nové vo svojej kuchyni. Všetko znie tak jednoducho a chutne! S radosťou ho pridám do svojho zoznamu obľúbených receptov.
‚Kuracie mäso s horčicou‘ znie ako ideálne jedlo pre každého milovníka dobrej kuchyne! Pôsobí to veľmi lákavo a som si istá, že aj ja to zvládnem pripraviť bez problémov. Ďakujem za skvelé inšpirácie!
‚Dobrú chuť!‘ Na konci tvojho článku ma veľmi potešilo! Tento recept vyzerá jednoducho úžasne a už teraz viem, čo pripravím najbližšie na obed. Teším sa na nové kulinárske zážitky!
‚Kuracie mäso‘ je vždy vítané v našej domácnosti. Som rád, že si ponúkla taký skvelý recept s horčicou – určite dodá pokrmu výnimočnú chuť! Už sa neviem dočkať toho lahodného výsledku.
‚Variť s láskou‘ – presne tak to cítim aj ja! Tento jednoduchý recept ma oslovil hneď pri prvom pohľade. Zaručene ho zaradím do môjho týždenného menu a už teraz plánujem variabilitu prísad.
Tento recept na kuracie mäso s horčicou je skvelý! Rýchlo sa pripraví a chuti fantasticky. Určite ho vyskúšam, pretože milujem kuracie jedlá. Ďakujem za super tip!
Wow, to vyzerá chutne! Kuracie mäso s horčicou som ešte neskúšala, ale určite to napravím. Recept je jednoduchý a presne taký, aký mám rada. Teším sa na varenie!
Tento recept ma veľmi zaujal! Milujem jednoduché a chutné jedlá. Horčica dodáva jedlu výnimočný šmrnc. Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam doma!
Kuracie mäso s horčicou? To znie ako mňamka! Rada varím a tento recept určite zaradím do svojej zbierky. Ďakujem za inšpiráciu a prajem dobrú chuť všetkým!
Som nadšená z tohto receptu! Kuracie mäso milujem a kombinácia s horčicou vyzerá úžasne. Určite skúsim aj pridať citrónovú šťavu pre extra chuť.
Aj ja som si všimol ten citrón, určite to vylepší chuť! Skvelý tip na osvieženie tradičných jedál.
Super návod na prípravu kuracieho mäsa! Veľmi sa teším, že môžem skúšať nové recepty. Horčica je skvelé korenie, ktoré dodáva chuť každému jedlu.
„Kuracie na prírodno“ je klasika, ale horčica tomu dáva nový rozmer! Určite to vyskúšam cez víkend s rodinou. Ďakujem za nápad!
Toto kuracie mäso musím vyskúšať čo najskôr! Vyzerá to veľmi jednoducho a chutne. Som zvedavá na kombináciu chutí s horčicou!
Súhlasím so všetkými komentármi! Tento recept mi otvoril oči pre nové možnosti kuraciny. Nezabudnem pridať aj bylinky podľa chuti.
Tento recept je skvelý! Kuracie mäso s horčicou je moja obľúbená kombinácia. Rýchlo sa pripraví a chutí výborne. Určite ho vyskúšam na víkend!
Úžasné! Milujem jednoduché recepty a toto je perfektné na rýchlu večeru. S horčicou to musí byť fantastické, už sa teším na varenie!
Super recept! Kuracie mäso milujem a kombinácia s horčicou znie lákavo. Určite to skúsim, ďakujem za tip, Lucia!
Jednoduché a chutné! Horčica dodá tomu správnemu šmrncu. Už mám chuť na varenie, určite to spravím dnes večer!
Fantastický recept! Mám rád kuracie mäso a táto kombinácia ma úplne nadchla. Ďakujem za inšpiráciu, určite vyskúšam.
Perfektný nápad na rýchly obed! Kuracie prsia s horčicou sú skvelé a už sa teším na prípravu tejto dobroty.
‚Kuracie mäso na prírodno‘ mi vždy zachutí! A teraz s horčicou? To bude bomba! Ďakujem za úžasný recept.
‚Tento recept je super!‘ Veľmi sa mi páči jeho jednoduchosť. Už mám pripravené všetky suroviny a teším sa na výsledok!
‚Vynikajúce, aj ja to dnes robím!‘ Určite si pochutnáme, je to skvelá voľba na večeru!