Kuracie mäso na šťave je stará dobrá klasika, ktorú môžeme pripraviť na milión spôsobov. Ja ju rada pripravujem so smotanou ale mäsko robím zvlásť na grile alebo panvici. A potom to zmiešam. Tak mi mäso najviac chutí. Ale variácií je veľa, ako píšem.
Potrebujeme:
– 500g kuracieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice horčice
– soľ, korenie, olej
Kuracie mäso na šťave
Postup:
1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme.
2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme nakrájanú cibuľu dozlatista.
3. Pridáme nastrúhaný cesnak a krátko orestujeme.
4. Pridáme kuracie mäso a orestujeme dozlatista.
5. Pridáme horčicu, premiešame a necháme chvíľu dusiť.
6. Podľa chuti pridáme korenie a ešte krátko povaríme.
7. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!