Potrebujeme:
– 500 g kuracieho filé
– 1 pohár ananásových kociek z konzervy
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice kari korenia
– soľ a korenie podľa vlastného vkusu
– olej na smaženie
Kuracie filé s ananásom a kari
Postup:
1. Kuracie filé pokrájame na menšie kusy a jemne osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Cibuľu nakrájame na malé kocky a cesnak nasekáme na jemno.
3. Na panvicu nalejeme trochu oleja a zahrejeme ho.
4. Na horúcom oleji osmažíme cibuľu s cesnakom, až kým nezmäknú a nezačnú zlatisť.
5. Potom pridáme pokrájané kuracie filé a opekáme, kým nie je zlatohnedé.
6. Pridáme kari korenie a dôkladne premiešame.
7. Do zmesi pridáme ananás (aj s troškou šťavy) a je možné pridať aj ďalšie zeleninové prísady, ako je paprika.
8. Dobre premiešame a varíme na miernom plameni asi 10-15 minút, až kým nie je mäso úplne prepečené a ochutené.
9. Podávame s ryžou alebo cestovinami.
Dobrú chuť!