Kuracie plátky s rezancami a zeleninou
- 2 kusy kuracích pŕs, nakrájané na plátky
- Osolte a okoreňte podľa vlastného vkusu
- 200 g rezancov (napríklad vajíčkových)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 červená paprika, rozkrájaná na prúžky
- 1 zelená paprika, rozkrájaná na prúžky
- 1 mrkva, rozkrojená na tenké kolieska
- 1 šálka hrášku (možná aj mrazeného)
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/4 šálky smotany na varenie
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Kuracie plátky s rezancami a zeleninou
- Ochuťte kuracie plátky podľa svojich preferencií.
- Pochutnajte si na rezancoch, ktoré uvaríte podľa pokynov na obale, potom ich sceďte a dajte bokom.
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Vložte kuracie plátky do panvice a smažte z oboch strán približne 4-5 minút, kým nedosiahnu zlatohnedú farbu a mäso sa dôkladne prepečie. Potom ich vyberte a odložte.
- Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Restujte, až kým nezmäknú.
- Pridajte nakrájanú červenú papriku, zelenú papriku a mrkvu. Smažte ich asi 5-7 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Do panvice so zeleninou pridajte kurací vývar a smotanu na varenie. Premiešajte a nechajte omáčku variť približne 5 minút, kým sa nezahustí.
- Vráťte kuracie plátky späť do panvice s omáčkou a zeleninou. Nechajte variť ešte niekoľko minút, aby sa chute spojili.
- Pridajte hrášok do omáčky a varte ďalšie 2-3 minúty, kým sa hrášok nezohreje.
- Podávajte teplé, pričom kuracie plátky môžete umiestniť na vrch rezancov a zeleninovej zmesi. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Týmto spôsobom si môžete pripraviť lahodné kuracie plátky s rezancami a zeleninou. Prajeme dobrú chuť!
2) Kuracie plátky s rezancami a so zeleninou
Kuracie plátky s rezancami a zeleninou predstavujú vynikajúce jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj veľmi jednoduché na prípravu. Tento recept ponúka vyváženú kombináciu kuracieho mäsa, škrobových rezancov a čerstvej zeleniny. Môžete ho prispôsobiť podľa svojich preferencií a dostupnosti surovín.
Ingrediencie na prípravu
Na prípravu tohto lahodného pokrmu budete potrebovať nasledujúce zložky:
- 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 250 g rezancov (napr. ryžových alebo vajíčkových)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 200 g mrazeného hrášku
- Olivový olej
- Soľ a korenie podľa chuti
- Bylinky na zdobenie (napr. petržlenová vňať)
Postup prípravy
Príprava kuracích plátkov s rezancami a zeleninou začína uvarením rezancov podľa pokynov na obale. Kým sa rezance varia, pripravte kuracie mäso. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte kúsky kuracieho mäsa. Opekajte ich do zlatista, potom pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte, kým nezmäknú.
Následne pridajte nakrájanú papriku a cuketu. Nezabudnite, že zelenina by mala zostať chrumkavá, a preto ju restujte iba niekoľko minút. Po asi 5 minútach pridajte mrazený hrášok a dochuťte soľou a korením. Potom všetko zmiešajte s uvarenými rezancami a dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.
Podávajte horúce, posypané bylinkami. Veríme, že toto jedlo poteší vašu rodinu a priateľov!