Na prípravu kuracích pŕs s kyslou smotanou budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
– 500 g kuracieho mäsa
– 1 cibuľa
– 200 g kyslej smotany
– soľ, čierne korenie, mletá zmes na kuracie mäso
– olej na vyprážanie
Kuracie prsia v kyslej smotane
Návod:
1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a okoreníme soľou.
2. Na panvici zahrejeme trochu oleja a pridáme nasekanú cibuľu, ktorú opražíme dozlatista.
3. K opečenej cibuli pridáme kuracie mäso a krátko osmažíme.
4. Potom pridáme kyslú smotanu, všetko dôkladne premiešame, a dochutíme čiernym korením a mletou zmesou na kurča podľa vlastnej chuti.
5. Počas pečenia mäsa občas premiešame a necháme na miernom ohni variť približne 10-15 minút, až kým nebude mäso jemné.
6. Servírujeme s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Prajem dobrú chuť!