Potrebujeme:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml šľahačkovej smotany
– soľ, korenie, olej
Kuracie mäso v smotanovej omáčke
Postup:
1. Kuracie kusy dôkladne umyjeme pod teplou vodou a osušíme ich papierovým obrúskom. Následne ich nakrájame na tenké rezne.
2. Na rozohriatej panvici zohrejeme olej a osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom.
3. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme na panvicu nakrájané kuracie kusy a opečieme ich do zlatista. Dochutíme soľou a korením podľa vlastného vkusu.
4. Po dokončení kuracieho mäsa prilievame na panvicu šľahačkovú smotanu. Dobre premiešame a necháme zmes pomaly zovrieť.
5. Pod pokrievkou necháme niekoľko minút dusiť a podávame teplé.
Takto pripravené kuracie mäso v smotanovej omáčke predstavuje ideálne jedlo na obed alebo večeru. Prajeme vám dobrú chuť!