Rada na jednoduché a chutné jedlo, kombinujúce kuracie prsia a zemiaky:
Ingrediencie:
- 2 kuracie prsia (odporúčam bez kosti a kože)
- 4 stredne veľké zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- Provensálske bylinky (voliteľné)
Kuracie prsia a zemiaky
Postup:
- Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubé kolieska.
- Kuracie prsia opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a nakrájame na plátky. Môžete ich ešte nakoreniť soľou, korením a provenzálskymi bylinkami, ak máte radi viac špeciálny zážitok.
- Do panvice dáme olivový olej a rozohrejeme na strednej teplote. Pridáme nasekaný cesnak a zemiaky. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Zemiaky dusíme v panvici, kým sa stávajú mäkkými a zlatistými (trvá to približne 15-20 minút).
- V druhej panvici si urobíme prsia. Nasolíme a poukladáme ich na rozohriatu panvicu s olejom. Kuracie plátky opečieme z oboch strán, až kým nezhnednú a vnútro už nebude ružové (trvá to približne 6-8 minút).
- Hotové kuracie prsia podávame s dusenými zemiakmi. Môžete pridať aj šalát, aby jedlo bolo ešte pestrejšie a osviežujúce.
Dúfam, že si toto jedlo vychutnáte! Bon appétit!
Recept sa zdá byť jednoduchý a chutný, skúsim ho určite pripraviť. Ďakujem za návod!
Recept sa zdá byť jednoduchý a chutný, určite ho vyskúšam. Ďakujem za inšpiráciu!
Tento recept na kuracie prsia a zemiaky je skvelý! Robím ho každý týždeň a vždy sa mi podarí. Zemiaky sú tak chutné, keď sú upečené s cesnakom! Odporúčam pridať aj nejakú zeleninu ako brokolicu, mňam!
Súhlasím! Zelenina to ozvláštni a dodá farbu. Skvelý tip!
Ja som pridala ešte papriku, chutilo to fantasticky!
Jednoduchý recept a veľmi chutný! Kuracie prsia sa robia rýchlo a zemiaky sú perfektné ako príloha. Ďakujem za inšpiráciu!