Tip na rýchlu a chutnú pochúťku, ktorá spája kuracie prsia so zemiakmi:
Zoznam surovín:
- 2 kusy kuracích pŕs (najlepšie bez kostí a kože)
- 4 stredne veľké zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa preferencií
- Provensálske bylinky (nie sú povinné)
Kuracina a zemiaky
Postup prípravy:
- Očistíme zemiaky, umyjeme ich a narežeme na hrubé kolieska.
- Kuraciu časť prepláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a rozkrájame na plátky. Môžete ich dochutiť soľou, korením a bylinkami na provensálsky spôsob, ak preferujete intenzívnejšiu chuť.
- Na panvici zohrejeme olivový olej na strednej teplote. Pridáme nasekaný cesnak a zemiaky. Osolíme a okoreníme podľa vlastného uváženia. Zemiaky dusíme, kým nie sú mekčené a zlatisté (trvá to približne 15-20 minút).
- V druhej panvici pripravíme prsia. Osolíme ich a položíme na rozohriatu panvicu s olejom. Opečieme kuracie plátky z oboch strán do hneda, kým vnútro nebude ružové (trvá to asi 6-8 minút).
- Hotové kuracie prsia servírujeme so dusenými zemiakmi. Môžete pridať aj šalát, aby bolo jedlo pestrejšie a osviežujúcejšie.
Verím, že si toto lahodné jedlo naozaj užijete! Dobrú chuť!
Recept sa zdá byť jednoduchý a chutný, skúsim ho určite pripraviť. Ďakujem za návod!
Recept sa zdá byť jednoduchý a chutný, určite ho vyskúšam. Ďakujem za inšpiráciu!
Tento recept na kuracie prsia a zemiaky je skvelý! Robím ho každý týždeň a vždy sa mi podarí. Zemiaky sú tak chutné, keď sú upečené s cesnakom! Odporúčam pridať aj nejakú zeleninu ako brokolicu, mňam!
Súhlasím! Zelenina to ozvláštni a dodá farbu. Skvelý tip!
Ja som pridala ešte papriku, chutilo to fantasticky!
Jednoduchý recept a veľmi chutný! Kuracie prsia sa robia rýchlo a zemiaky sú perfektné ako príloha. Ďakujem za inšpiráciu!